BACK TO
TOP
Νομοθεσία

Πολλά φρούτα, καθόλου ζάχαρη στη μαρμελάδα

Περισσότερα φρούτα θα είναι σε θέση να χρησιμοποιούν οι μεταποιητικές μονάδες μαρμελάδας στο εξής, εφόσον «περάσει» από έγκριση η πρόταση της Ευρωπαϊκής Επιτροπής να μειώσει το ποσοστό ζάχαρης που περιέχεται στο προϊόν από 60% στο 50%.

Πολλά φρούτα, καθόλου ζάχαρη στη μαρμελάδα

0
0
Η μείωση του ποσοστού ζάχαρης στη μαρμελάδα θα πρέπει να αντισταθμιστεί από μεγαλύτερες ποσότητες φρούτων και ως εκ τούτου οι βιομηχανίες θα είναι αναγκασμένες εκ των πραγμάτων να απορροφήσουν μεγαλύτερες ποσότητες φρούτων από τους παραγωγούς

Η πρόταση αυτή ωστόσο δεν αποτελεί πρόβλημα για τους Έλληνες παραγωγούς αφού τόσο το μεσογειακό κλίμα όσο και οι ξηροθερμικές συνθήκες που επικρατούν κατά την περίοδο της ωρίμανσης των φρούτων δίνουν πολύ υψηλή περιεκτικότητα σε σάκχαρα και ως εκ τούτου, τα προϊόντα αυτά απαιτούν λιγότερη προσθήκη ζάχαρης

Για τους Βρετανούς όμως η πρόταση της Κομισιόν εγείρει αντιδράσεις, αφού νιώθουν πως «απειλείται το παραδοσιακό αγγλικό πρόγευμα», κατά τα λεγόμενα της βουλευτού του Φιλελεύθερου Δημοκρατικού Κόμματος, Τέσα Μαντ.

Η Μαντ, το κόμμα της οποίας μετέχει στην κυβέρνηση της Βρετανίας, τάχθηκε κατά του σχεδίου των Βρυξελλών: «Φοβάμαι ότι η συζήτηση αυτή θα σηματοδοτήσει το θάνατο του παραδοσιακού εγγλέζικου πρωινού, όπως το γνωρίζουμε μέχρι σήμερα», είπε απευθυνόμενη στους Βρετανούς συναδέλφους της

«Όλοι ξέρουμε τι περιμένουμε όταν αγοράζουμε μαρμελάδα από το σουπερμάρκετ: ένα προϊόν άριστης ποιότητας, ωραίου χρώματος, με ημερομηνία λήξης μετά από περίπου 1 χρόνο, χάρη στο αυξημένο ποσοστό ζάχαρης που περιέχει», ανέλυσε η Μαντ. Επίσης, εξέφρασε το φόβο ότι οι παρασκευαστές θα αντικαταστήσουν τη ζάχαρη με φτηνότερα προϊόντα, κακής ποιότητας

Η βρετανική κυβέρνηση ωστόσο στηρίζει την οδηγία της Κομισιόν
Σχόλια (0)
Προσθήκη σχολίου
ΤΟ ΔΙΚΟ ΣΑΣ ΣΧΟΛΙΟ
Σχόλιο*
χαρακτήρες απομένουν
* υποχρεωτικά πεδία

News Wire

Πληρωμές Προγράμματα Προϊόντα Τεχνολογία