BACK TO
TOP
Νομοθεσία

Πήρε ΦΕΚ ο νόμος για τις υδατοκαλλιέργειες

Ισχύει από τις 29 Σεπτεμβρίου, ημερομηνία δημοσίευσής του στην Εφημερίδα της Κυβέρνησης.

«Έσπασαν» το ρωσικό εμπάργκο τα ελληνικά ψάρια ιχθυοκαλλιέργειας

6
0

Στην Εφημερίδα της Κυβερνήσεως δημοσιεύθηκε ο νόμος 4282/2014 (ΦΕΚαρ.182/τ.Α΄/29-08-14) «Ανάπτυξη των υδατοκαλλιεργειών και άλλες διατάξεις».

Ο νόμος ξεκινά να ισχύει από την ημερομηνία δημοσίευσης στην Εφημερίδα της Κυβερνήσεως.

Όπως σημειώνει σε ενημερωτική ανακοίνωσή του το Τμήμα Αλιείας της Διεύθυνσης Αγροτικής Οικονομίας Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας, με τις διατάξεις του νόμου καθορίζεται το θεσμικό πλαίσιο του τομέα των υδατοκαλλιεργειών ως προς την παραχώρηση θαλάσσιων, λιμναίων και χερσαίων εκτάσεων για εγκατάσταση μονάδας υδατοκαλλιέργειας, εντατικής ή ημιεντατικής μορφής, η διαδικασία χορήγησης άδειας ίδρυσης και λειτουργίας μονάδων υδατοκαλλιέργειας καθώς και διοικητικές κυρώσεις.

Η Διεύθυνση Υδατοκαλλιεργειών και Εσωτερικών Υδάτων του Υπ.Α.Α.Τ. θα προχωρήσει άμεσα στην έκδοση των σχετικών αποφάσεων και ερμηνευτικών εγκυκλίων.

Επιπρόσθετα, σημειώνεται ότι στο νόμο συμπεριλαμβάνονται και τροποποιήσεις διατάξεων του Υπ.Α.Α.Τ, μεταξύ των οποίων και της παρ. 1 του άρθρου 59 του Ν. 4235/2014 (ΦΕΚαρ.32/τ.Α΄/11-2-14) ως προς την προθεσμία υποβολής αιτήσεων για τη μη εξέταση ενδικοφανών προσφυγών στο Συμβούλιο Αλιείας κατά αποφάσεων λιμενικών αρχών για την επιβολή κυρώσεων για αλιευτικές παραβάσεις. Η νέα προθεσμία που τίθεται με τον παρόντα νόμο λήγει στις 31/12/2014.

Σχόλια (0)
Προσθήκη σχολίου
ΤΟ ΔΙΚΟ ΣΑΣ ΣΧΟΛΙΟ
Σχόλιο*
χαρακτήρες απομένουν
* υποχρεωτικά πεδία

News Wire

Πληρωμές Προγράμματα Προϊόντα Τεχνολογία