BACK TO
TOP
Νομοθεσία

Ανακλήθηκαν άδειες εμπορίας αυγών λόγω παράβασης

Με εντολή των ΔΑΟΚ ανακλήθηκαν άδειες εγκατάστασης επιχειρήσεων εμπορίας αυγών επώασης.

Η βιομηχανία αυγών ανησυχεί για τις συμφωνίες ελευθέρου εμπορίου

0
0

Σε τροποποίηση της προηγούμενης απόφασής του περί εμπορίας αυγών προς επώαση και νεοσσών προχώρησε ο αναπληρωτής υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης Πάρις Κουκουλόπουλος.

Η τροποποίηση που προβλέπει μεταξύ άλλων ότι «ο διακριτικός αριθμός ανακαλείται μαζί με την άδεια εγκατάστασης κατόπιν εισήγησης της οικείας ΔΑΟΚ σε περίπτωση μη συμμόρφωση της επιχείρησης προς τα οριζόμενα στην εθνική ή κοινοτική νομοθεσία. Η ανακλητική απόφαση κοινοποιείται υποχρεωτικά στην αρμόδια αρχή εποπτείας η οποία διαγράφει την επιχείρηση από τα οικεία μητρώα», εντάσσεται στη γενικότερη ρύθμιση με αριθμό 2063/141781(ΦΕΚ 3091/Β’/17-11-2014) και θέμα «Καθορισμός των αναγκαίων συμπληρωματικών μέτρων για την εφαρμογή του Κανονισμού (ΕΚ) 617/2008 της Επιτροπής σχετικά με τις προδιαγραφές εμπορίας των αυγών προς επώαση και των νεοσσών πουλερικών ορνιθώνος».

Σύμφωνα με την απόφαση ισχύουν τα εξής:

Την τροποποίηση της υπ’ αριθμό 2063/141781(ΦΕΚ 3091/Β’/17-11-2014) απόφασης του Αναπληρωτή Υπουργού Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων ως εξής:

1) στο τέλος του άρθρου 4 προστίθεται η ακόλουθη παράγραφος «Ο διακριτικός αριθμός ανακαλείται μαζί με την άδεια εγκατάστασης κατόπιν εισήγησης της οικείας ΔΑΟΚ σε περίπτωση μη συμμόρφωση της επιχείρησης προς τα οριζόμενα στην εθνική ή κοινοτική νομοθεσία. Η ανακλητική απόφαση κοινοποιείται υποχρεωτικά στην αρμόδια αρχή εποπτείας η οποία διαγράφει την επιχείρηση από τα οικεία μητρώα».

2) η πρώτη παράγραφος, του σημείου 1, του άρθρου 8 Αντικαθίσταται ως εξής:

‘Οι έλεγχοι διενεργούνται από κλιμάκιο δύο (2) ελεγκτών υπαλλήλων της εκάστοτε αρμόδιας αρχής ελέγχου οι οποίοι ορίζονται με απόφαση του οικείου διευθυντή. Οι ελεγκτές θα πρέπει να είναι κατηγορίας ΠΕ ή ΤΕ, ο ένας εκ των οποίων γεωπονικής κατεύθυνσης και ο άλλος Κατεύθυνσης γεωπονικής, κτηνιατρικής ή τεχνολογίας τροφίμων.

Τα ανωτέρω κλιμάκια οφείλουν να ελέγχουν την τήρηση των άρθρων 5 και 6 της παρούσας απόφασης».

3) το σημείο 1 του άρθρου 9 αντικαθίσταται ως εξής: «Στην περίπτωση κατά την οποία κατά τη διάρκεια του επιτόπιου ελέγχου διαπιστωθούν παραβάσεις, το κλιμάκιο ελέγχου εισηγείται την επιβολή Κυρώσεων βάσει του ΠΙΝΑΚΑ ΠΑΡΑΒΑΣΕΩΝ της παρούσας. Πριν την εισήγηση επιβολής κυρώσεων η αρμόδια ΔΑΟΚ ενημερώνει τον ενδιαφερόμενο γραπτώς ότι εντός 7 ημερολογιακών ημερών μπορεί να αποστείλει  εγγράφως τις απόψεις του σχετικά με τις παραβάσεις που έχουν διαπιστωθεί.

Στην περίπτωση που ο ενδιαφερόμενος είναι η εκκολαπτική επιχείρηση στην οποία έχει πραγματοποιηθεί ο έλεγχος, η έγγραφη ενημέρωση δεν είναι απαραίτητη αρκεί να έχει αναφερθεί στο πρακτικό ελέγχου η δυνατότητα υποβολής απόψεων. Η υποβολή απόψεων πρέπει να γίνει εντός 7 ημερολογιακών ημερών από την ημερομηνία του πρακτικού ελέγχου.

Βρείτε εδώ ολόκληρη τη σχετική απόφαση: Συμπληρωματικά μέτρα με τις προδιαγραφές εμπορίας αυγών.pdf

 

Σχόλια (0)
Προσθήκη σχολίου
ΤΟ ΔΙΚΟ ΣΑΣ ΣΧΟΛΙΟ
Σχόλιο*
χαρακτήρες απομένουν
* υποχρεωτικά πεδία

News Wire

Πληρωμές Προγράμματα Προϊόντα Τεχνολογία