BACK TO
TOP
Νομοθεσία

Στα σκαριά νομοθετικό πλαίσιο για μανιτάρια

Νέο νομοθετικό πλαίσιο για τα μανιτάρια προωθεί το υπουργείο Περιβάλλοντος, σύμφωνα με πρόθεση που έκανε γνωστή στον πρόεδρο του Συλλόγου Μανιταρόφιλων Ελλάδας ο αρμόδιος Υπουργός.

Στα σκαριά νομοθετικό πλαίσιο για μανιτάρια

2
0
Πετυχημένη χαρακτηρίζεται και η φετινή 10η συνάντηση Μανιταρόφιλων ΑΜ-Θ, που έλαβε χώρα στο Δασικό χωριό Ερύμανθου Ξάνθης, καθώς συγκέντρωσε το ενδιαφέρον Μανιταρόφιλων από πολλές περιοχές της Χώρας μια και στην Ξάνθη λόγω του δάσους της Σημύδας υπάρχουν μανιτάρια που δεν απαντώνται αλλού.

Την ικανοποίησή του εξέφρασε ο πρόεδρος του Συλλόγου Νίκος Ιακωβρίδης για την προσέλευση, αλλά και για τις συζητήσεις που αναπτύχθηκαν μετά τις ενδιαφέρουσες εισηγήσεις που παρουσιάστηκαν, από τους Άγγελο Παπαδημητρίου και Γιώργο Κωνσταντινίδη.

Ειδικότερα ο κ. Παπαδημητρίου, κορυφαίος γνώστης για την τοξικότητα των μανιταριών, ετοιμάζει έκδοση για τα Άγρια μανιτάρια της Θράκης.

Ο κ. Κωνσταντινίδης, πρόεδρος του Συλλόγου Μανιταρόφιλων Ελλάδας, αποκάλυψε στην ΕΡΑ Κομοτηνής πως έγινε συνάντηση με τον αρμόδιο υπουργό περιβάλλοντος, προκειμένου να υπάρξει νομοθετικό πλαίσιο για τα μανιτάρια, για να μην εκμεταλλεύονται την απουσία του λαθροσυλλέκτες από άλλες χώρες και συλλέγουν μανιτάρια, χωρίς έλεγχο, τα οποία μεταπωλούν στις χώρες τους



Σχόλια (0)
Προσθήκη σχολίου
ΤΟ ΔΙΚΟ ΣΑΣ ΣΧΟΛΙΟ
Σχόλιο*
χαρακτήρες απομένουν
* υποχρεωτικά πεδία

News Wire

Πληρωμές Προγράμματα Προϊόντα Τεχνολογία