BACK TO
TOP
Νομοθεσία

Μέσα από το ν/σ των συνεταιρισμών στήριξη της ελληνίδας αγρότισσας

«Ο υποβαθμισμένος ρόλος των γυναικών στην αγροτική παραγωγή και στους αγροτικούς συνεταιρισμούς είναι μια πολύ καλά κρυμμένη παθογένεια της αγροτικής οικονομίας», επεσήμανε η γενική γραμματέας Ισότητας των Φύλων Φωτεινή Κούβελα στον ομόλογό της, του υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης Νίκο Στουπή κατά τη συνάντησή τους.

Το μέλλον της γεωργίας στην Καρίτσα

0
0
Η συνεργασία των δύο φορέων είναι συστηματική στην κατεύθυνση της δημιουργίας ισχυρών κινήτρων ενίσχυσης του ρόλου των γυναικών σε κρίσιμους τομείς της αγροτικής παραγωγής και της μεταποίησης αλλά και της ενδυνάμωσης του ρόλου τους στη διαδικασία της λήψης αποφάσεων του αγροτικού επιχειρείν και των συνεταιρισμών».

Οι δύο γενικοί γραμματείς, συμφώνησαν:
-Στη συνέχιση της κοινής δράσης τους για το σχεδιασμό συγκεκριμένων πολιτικών, σχετικών με τις εργαζόμενες γυναίκες στον αγροτικό τομέα και την προώθηση πολιτικών ισότητας σε αυτόν.
-Στον από κοινού σχεδιασμό εξειδικευμένων δράσεων ενημέρωσης των γυναικών σε θέματα που αφορούν την εμπλοκή τους στον τομέα της αγροτικής ανάπτυξης και μεταποίησης , με στόχο την προώθηση της γυναικείας επιχειρηματικότητας, στην επόμενη προγραμματική περίοδο του Προγράμματος Επικοινωνίας και Δημοσιότητας του Εθνικού Αγροτικού Δικτύου (ΕΑΔ).

Κατά τη συνεκτίμηση του πρώτου σταδίου της συνεργασίας των δύο φορέων, διαπιστώθηκε η συμβολή της Γενικής Γραμματείας Ισότητας των Φύλων στο νομοσχέδιο για τους Αγροτικούς Συνεταιρισμούς που προωθεί η κυβέρνηση, με το να συμπεριληφθούν άρθρα που ενισχύουν τη γυναίκα αγρότισσα. Ήδη σε περισσότερες από πέντε διατάξεις, εντάχθηκαν προτάσεις που αφορούν την ισόρροπη συμμετοχή των φύλων στα όργανα διοίκησης των Α.Σ., καθώς και των επιμέρους κλάδων φυτικής, ζωικής και αλιευτικής παραγωγής, τη δημιουργία δράσεων κατάρτισης αγροτισσών , μέσα από το ταμείο αγροτικής συνεταιριστικής εκπαίδευσης, την υποχρέωση των μεγάλων συνεταιρισμών να δημιουργούν παιδικούς σταθμούς για την διευκόλυνση των γυναικών αγροτισσών.

Ακόμη η Γενική Γραμματεία συμμετέχει ως μέλος στο Πρόγραμμα Επικοινωνίας και Δημοσιότητας του Εθνικού Αγροτικού Δικτύου (ΕΑΔ) του οποίου ο στρατηγικός στόχος αφορά:
• Την προώθηση της συνεργασίας, ανταλλαγής γνώσης και εμπειρίας μεταξύ των φορέων που εμπλέκονται στην αγροτική ανάπτυξη.
• Την ενημέρωση του κοινού σε θέματα που σχετίζονται με τη γεωργική παραγωγή, την ποιότητα των προϊόντων, την προστασία του περιβάλλοντος, την κλιματική αλλαγή, τη διατροφή κ.ά.
• Την προβολή της τεχνογνωσίας και των εμπειριών που θα αποκομιστούν μέσα από την ανάπτυξη των δράσεων του Δικτύου.
• Την πληροφόρηση σχετικά με θέματα που αφορούν στον τομέα της αγροτικής ανάπτυξης στην Ελλάδα και στο εξωτερικό, με έμφαση στο Πρόγραμμα Αγροτικής Ανάπτυξης (ΠΑΑ). Τέλος, κατά τη συνάντηση και δεδομένου ότι οι πολιτικές της ΓΓΙΦ αφορούν οριζόντια όλα τα Υπουργεία, συνετάχθη πρωτόκολλο συνεργασίας του υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης και της Γενικής Γραμματείας Ισότητας των Φύλων, το οποίο θα προταθεί για υπογραφή προς τον αρμόδιο υπουργό
Σχόλια (0)
Προσθήκη σχολίου
ΤΟ ΔΙΚΟ ΣΑΣ ΣΧΟΛΙΟ
Σχόλιο*
χαρακτήρες απομένουν
* υποχρεωτικά πεδία

News Wire

Πληρωμές Προγράμματα Προϊόντα Τεχνολογία