BACK TO
TOP
Τεχνικές Branding

Πώς θα γίνει η δωρεάν διανομή τροφίμων στους άπορους της χώρας

Στην τελική ευθεία είναι η δωρεάν διανομή τροφίμων σε άπορους δικαιούχους της χώρας έπειτα και την τελική απόφαση που εξέδωσε το υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων με την οποία καθορίζονται οι ποσότητες των τροφίμων που θα διανεμηθούν ανά τρεις ζώνες, όπως είχε καθοριστεί με προηγούμενη απόφαση.

Πώς θα γίνει η δωρεάν διανομή τροφίμων στους άπορους της χώρας

6
0
Σύμφωνα με παλαιότερη ΚΥΑ, το πρόγραμμα ύψους περίπου 25 εκατ. ευρώ χωρίζεται σε τρεις ζώνες και αφορά τη δωρεάν διανομή τροφίμων σε 800.000 πολίτες που ανήκουν σε ευπαθείς ομάδες του πληθυσμού της χώρας

Ανάδοχες εταιρείες είναι οι: Eurimac, Μέλισσα Κίκιζας, Nutria, Euricom Hellas & Αφοί Καλογεράκη ΑΕΒΕ, Μινέρβα, Στυλιανός Λύτρας, Χώτος ΑΕΒΕ, ΕΑΣ Καλαβρύτων

Πιο αναλυτικά, στην Α’ Ζώνη θα διανεμηθούν 1.452.000 κιλά ζυμαρικών (5 κιλά ανά δικαιούχο και στις οικογένειες ανάλογα με τα μέλη των οικογενειών), 594.427 λίτρα εξαιρετικού παρθένου ελαιόλαδου (3 λίτρα ανά δικαιούχο), 97.500 κιλά γραβιέρας Κρήτης ΠΟΠ (1 πακέτο ανά δικαιούχο), 112.300 κιλά κασεριού ΠΟΠ (1 πακέτο ανά δικαιούχο), 128.786 κιλά κεφαλογραβιέρας ΠΟΠ (1 πακέτο ανά δικαιούχο), 202.000 κιλά φέτας ΠΟΠ (2 πακέτα ανά δικαιούχο).

Στην Β’ Ζώνη θα διανεμηθούν 1.260.000 κιλά ζυμαρικών (6 κιλά ανά δικαιούχο), 505.777 λίτρα εξαιρετικά παρθένου ελαιολάδου, 85.350 κιλά γραβιέρας Κρήτης ΠΟΠ, 82.400 κιλά κασεριού ΠΟΠ, 127.760 κιλά κεφαλογραβιέρας ΠΟΠ και 194.515 κιλά φέτας ΠΟΠ.

Στην Γ’ Ζώνη θα διανεμηθούν 1.180.000 κιλά ζυμαρικών (6 κιλά ανά δικαιούχο), 502.777 λίτρα εξαιρετικά παρθένου ελαιολάδου και 193.100 κιλά φέτας ΠΟΠ.

Οι ανάδοχες εταιρείες Eurimac AE (ζυμαρικά ζώνης Α’), Μέλισσα Κίκιζας ΑΒΕΕ (ζυμαρικά ζωνών Β’ και Γ’), Nutria AE(με συνεργαζόμενο τον ΑΣ Ρεθύμνου για γραβιέρα Κρήτης ΠΟΠ στη Α’ Ζώνη, κασέρι ΠΟΠ για Α’ και Γ΄ Ζώνη και ελαιόλαδο στις τρεις ζώνες), Ένωση εταιρειών Euricom Hellas AE και Αφοί Καλογεράκη ΑΕΒΕ (γραβιέρα Κρήτης ΠΟΠ στη Β’ Ζώνη), Μινέρβα ΑΕ (κεφαλογραβιέρα ΠΟΠ για ζώνες Β’ και Γ’), Χώτος ΑΒΕΕ (φέτα ΠΟΠ στην Α’ Ζώνη), Στυλιανός Λύτρας και Υιοί ΟΕ (φέτα ΠΟΠ για τη Β’ Ζώνη), ΕΑΣ Καλαβρύτων (φέτα ΠΟΠ στη Γ΄ Ζώνη) θα πρέπει να υλοποιήσουν το πρόγραμμα και την διανομή τροφίμων ως τις 31 Δεκεμβρίου.

Σημειώνεται ότι το ευρωπαϊκό πρόγραμμα της δωρεάν διανομής τροφίμων εφαρμόζεται στην Ελλάδα από το ΥπΑΑΤ, σε συνεργασία με τον ΟΠΕΚΕΠΕ, και περιλαμβάνει τρόφιμα βασικά για τις διατροφικές συνήθειες των Ελλήνων (ζυμαρικά, ρύζι, ελαιόλαδο και τυροκομικά, όπως φέτα, κασέρι, γραβιέρα και κεφαλογραβιέρα). Πρόκειται δε για πρόγραμμα που λαμβάνει χώρα σε ετήσια βάση και συγχρηματοδοτείται από την Ε.Ε, αλλά και από εθνικούς πόρους. Το σύνολο των δικαιούχων θα ξεπεράσει τις 800.000, ενώ εμπλέκονται περισσότεροι από 1.000 φορείς (κοινωνικοί εταίροι του ΥπΑΑΤ) για την υλοποίηση του προγράμματος, όπως μητροπόλεις, δήμοι, σύλλογοι πολυτέκνων και παλιννοστούντων και πλήθος φιλανθρωπικών ιδρυμάτων, που συμβάλλουν τόσο στην επιλογή των τελικών δικαιούχων, όσο και στην υλοποίηση της διανομής σε όλη την χώρα.





Βρείτε εδώ ολόκληρη την απόφαση

Σχόλια (0)
Προσθήκη σχολίου
ΤΟ ΔΙΚΟ ΣΑΣ ΣΧΟΛΙΟ
Σχόλιο*
χαρακτήρες απομένουν
* υποχρεωτικά πεδία

News Wire

Πληρωμές Προγράμματα Προϊόντα Τεχνολογία