BACK TO
TOP
Τεχνικές Branding

Aνακοινώσεις Τσαυτάρη για το θέμα του γάλακτος στις 13.00 το μεσημέρι

Σε έκτακτες δηλώσεις για το θέμα της επιμήκυνσης της διάρκειας ζωής του φρέσκου γάλακτος θα προχωρήσει στις 13.00 το μεσημέρι της Πέμπτης 27 Μαρτίου ο υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης, Αθ. Τσαυτάρης.

Στην τελική ευθεία το πακέτο γάλακτος με την ψήφισή του στο Ευρωκοινοβούλιο

3
0

Όπως μετέδιδε νωρίτερα το Agronews, o κ. Τσαυτάρης είχε έκτακτη συνάντηση με τον υπουργό Ανάπτυξης, Κωστή Χατζηδάκη για το θέμα του γάλακτος αργά το βράδυ της Τετάρτης 26 Μαρτίου. Το ραντεβού ολοκληρώθηκε λίγο πριν τα μεσάνυχτα με τους δυο υπουργούς να δηλώνουν ότι «δεν υπάρχουν αδιέξοδα» και ότι «θα βρεθεί η χρυσή τομή στο θέμα του γάλακτος», χωρίς ωστόσο να δίνουν περισσότερες διευκρινίσεις.


Σύμφωνα με πληροφορίες, ο κ. Χατζηδάκης παρέδωσε στον κ. Τσαυτάρη το πλήρες κείμενο της ρύθμισης για την επιμήκυνση της διάρκειας ζωής του γάλακτος και φάνηκε ανοικτός σε μικρές αλλαγές οι οποίες, ωστόσο, δεν θα επηρεάζουν την ουσία της ρύθμισης.  

Οι δυο υπουργοί συμφώνησαν να υπάρξουν και νέες συζητήσεις στη διάρκεια της ημέρας προτού έρθει η διάταξη προς ψήφιση στη Βουλή την Παρασκευή 28 Μαρτίου.

Αξίζει να σημειωθεί,πάντως, ότι στο ραντεβού δεν παρέστη –καθότι δεν κλήθηκε- ο αναπληρωτής υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης, Μάξιμος Χαρακόπουλος ο οποίος έχει εκφράσει ηχηρά της αντιρρήσεις του στο θέμα της επέκτασης της διατηρισιμότητας του φρέσκου γάλακτος, αφήνοντας μάλιστα μέσω διαρροών ανοιχτό το ενδεχόμενο παραίτησης. Μάλιστα, εξέφρασε πρόσφατα την υποστήριξή του και προώθησε στην κυβέρνηση την συμβιβαστική πρόταση που κατέθεσαν από κοινού ο ΘΕΣγάλα, ο Συνεταιρισμός Αγελαδοτρόφων Ελλάδος και η Ένωση Φυλής Χολστάιν.

Μια πρόταση την οποία, ωστόσο, δε φαίνεται διατεθειμένο να συζητήσει το υπουργείο Ανάπτυξης.  «Η πρόταση των κτηνοτρόφων είναι γάλα ημέρας να ονομαστεί το γάλα των 5 ημερών που υπάρχει σήμερα. Η πρόταση αυτή δεν μπορεί να γίνει αποδεκτή και νομίζω ότι εμείς θα πάμε στη Βουλή με την πρόταση που έχουμε καταθέσει. Στο τέλος της ημέρας η Βουλή είναι αυτή η οποία αποφασίζει... Αλλαγή στην ουσία της συμφωνίας δεν μπορεί να υπάρχει», δήλωσε στον ΒΗΜΑ FM ο υφυπουργός Aνάπτυξης, Αθ. Σκορδάς. Ο ίδιος σε νέες δηλώσεις του το πρωί της Πέμπτης 27 Μαρτίου στο Σκάι ήταν κατηγρηοματικός ότι «δεν αλλάζει κάτι ουσιαστικά στο νομοσχέδιο» και δεν μπορεί να γίνει δεκτό το αίτημα για παράταση του χρόνου ζωής του φρέσκου γάλακτος σε πέντε ημέρες όπως ζητούν οι αγελαδοτρόφοι».

Οι όποιες αλλαγές στη ρύθμιση για το γάλα αναμένεται να οριστικοποιηθούν κατά τη συνεδρίαση του Κυβερνητικού Συμβουλίου Μεταρρύθμισης στις 12.00 το μεσημέρι στο Μέγαρο Μαξίμου.

Στη συνέχεια ο κ. Χατζηδάκης αναμένεται να έχει συνάντηση με τους διαφωνούντες βουλευτές της ΝΔ. H λίστα των τελευταίων έχει διευρυνθεί και μετά τους Μάξιμο Χαρακόπουλο, Γιώργο Βλάχο, Δάνη Τζαμτζή, Νικήτα Κακλαμάνη, Αλέξανδρο Κοντό, Γιώργο Καρασμάνης περιλαμβάνει πλέον και τους Ανδρέα Μαρίνο, Γιώργο Στύλιο, Γιάννη Καράμπελα και Τιμολέων Κοψαχείλη. 

Από το ΠΑΣΟΚ, τη διαφωνία τους έχουν εκφράσει οι βουλευτές Θάνος Μωραΐτης, Μιχάλης Κασσής και Νίκος Σηφουνάκης. Η φρασεολογία του πρώτου, μάλιστα, δεν αφήνει περιθώρια ψήφισης της ρύθμισης εκτός κι αν υπάρξουν δραστικές αλλαγέςενώ και ο κ. Κασσής δήλωσε ότι... αδιαφορεί αν τον διαγράψει ο Ε. Βενιζέλος λέγοντας χαρακτηριστικά "και χάρη θα μου κάνει!"

 

 

 

 

Σχόλια (0)
Προσθήκη σχολίου
ΤΟ ΔΙΚΟ ΣΑΣ ΣΧΟΛΙΟ
Σχόλιο*
χαρακτήρες απομένουν
* υποχρεωτικά πεδία

News Wire

Πληρωμές Προγράμματα Προϊόντα Τεχνολογία