BACK TO
TOP
Τεχνικές Branding

Σε Σπανό, Καραγεωργίου και Euricom «κλήρωσε» η επισιτιστική ρυζιού

Το πράσινο φως στις εταιρείες Σπανός, Καραγεωργίου και Euricom, μετά την απόρριψη του Πιστιόλα και τη Nutria, δίνει απόφαση του πρώην υπουργού Αγροτικής Ανάπτυξης Αθανάσιου Τσαυτάρη στην υλοποίηση του προγράμματος της επισιτιστικής ρυζιού.

«Τρέχει» το πρόγραμμα της επισιτιστικής βοήθειας

1
0

Σύμφωνα με τη σχετική απόφαση, δίνεται η έγκριση των τεχνικών προσφορών του Ηλεκτρονικού Ανοικτού Διεθνούς Διαγωνισμού με τη χρήση Ηλεκτρονικού Πλειστηριασμού για την «Ανάθεση υπηρεσιών υλοποίησης του Εθνικού Προγράμματος Δωρεάν Διανομής Ρυζιού Parboiled σε απόρους της Χώρας», συνολικής προϋπολογισθείσας δαπάνης 3,9 εκατ. ευρώ στις τρεις παραπάνω εταιρείες.

Στην αιτιολογία για τον αποκλεισμό των δύο εταιρειών από την περαιτέρω διαγωνιστική διαδικασία διότι δεν πληρούν τα προβλεπόμενα στους όρους όπως αυτοί καθορίζονται στη σχετική διακήρυξη, αναφέρονται τα εξής:

- Εταιρεία NUTRIA Ανώνυμη Βιομηχανική Εταιρεία Τυποποίησης Εμπορίας Αγροτικών Προϊόντων με κωδικό προσφοράς 1128: Η μονάδα τελικής επεξεργασίας και παραγωγής ρυζιού, ΟΡΥΖΟΜΥΛΟΙ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ ΑΦΟΙ ΜΥΣΤΑΚΙΔΗ ΑΕ δεν δεσμεύεται με υπεύθυνη δήλωση του ν. 1599/86 προς το ΥπΑΑΤ, σύμφωνα με το άρθρο 5 – ΤΕΧΝΙΚΗ ΠΡΟΣΦΟΡΑ, σημείο 8 της διακήρυξης, ότι θα συνεργαστεί με τον προσφέροντα, ήτοι την εταιρεία NUTRIA AE, για την παραγωγή της ποσότητας ρυζιού, όπως αυτή αναφέρεται στην Προσφορά.

Η μη ύπαρξη της δήλωσης αυτής έχει ως αποτέλεσμα σύμφωνα με τους όρους της διακήρυξης, η Προσφορά να απορρίπτεται ως απαράδεκτη και ως εκ τούτου η προσφορά της εταιρείας NUTRIA AE απορρίπτεται.

- Εταιρεία ΕΥ.ΓΕ ΠΙΣΤΙΟΛΑΣ Ανώνυνος Βιομηχανική Εμπορική Εταιρεία με κωδικό προσφοράς 1143: Η εταιρεία ΕΥ.ΓΕ ΠΙΣΤΙΟΛΑΣ ΑΒΕΕ δεν αναφέρει στην υπεύθυνη δήλωση του ν. 1599/86 ότι «…….επίσης δεν τελεί υπό διαδικασία έκδοσης απόφασης κοινής εκκαθάρισης των ανωτέρω νομοθετημάτων», σύμφωνα με το άρθρο 4 – ΚΑΤΑΡΤΙΣΗ ΚΑΙ ΥΠΟΒΟΛΗ ΠΡΟΣΦΟΡΩΝ, παράγραφος 4.3 – Δικαιολογητικά συμμετοχής, εδάφιο 4.3.3, σημείο β, της διακήρυξης.

Η έλλειψη δέσμευσης της εταιρείας ως προς το σημείο του ως άνω δικαιολογητικού είναι επί ποινή αποκλεισμού και ως εκ τούτου η προσφορά της εταιρείας ΕΥ.ΓΕ ΠΙΣΤΙΟΛΑΣ ΑΒΕΕ απορρίπτεται.

H απόφαση αναφέρει τα εξής:

1.Απορρίπτουμε τις προσφορές των εταιριών: NUTRIA Ανώνυμη Βιομηχανική Εταιρεία Τυποποίησης Εμπορίας Αγροτικών Προϊόντων και ΕΥ.ΓΕ ΠΙΣΤΙΟΛΑΣ Ανώνυμος Βιομηχανική Εμπορική Εταιρεία, για τους λόγους που περιλαμβάνονται στο σκεπτικό της παρούσας και αναλυτικά διατυπώνονται στο από 04/06/2014, πρακτικό της Αρμόδιας Επιτροπής Αξιολόγησης, των τεχνικών προσφορών διότι δεν πληρούν τα προβλεπόμενα από τους όρους της Διακήρυξης 3428/Χ.Δ/2014.

2. Εγκρίνουμε τις τεχνικές προσφορές, που υποβλήθηκαν από τις παρακάτω Εταιρείες

Επωνυμία Εταιρείας: ΣΠΑΝΟΣ Ανώνυμος Βιομηχανική και Εμπορική Εταιρεία Τροφίμων

ΚΑΡΑΓΕΩΡΓΙΟΥ Κ. ΑΦΟΙ ΑΕΒΕ

ΕΟΥΡΙΚΟΜ ΕΛΛΑΣ ΑΕ

 

Βρείτε εδώ τη σχετική απόφαση με την Έγκριση προσφορών διαγωνισμού για την επισιτιστική ρυζιού.pdf


Σχόλια (0)
Προσθήκη σχολίου
ΤΟ ΔΙΚΟ ΣΑΣ ΣΧΟΛΙΟ
Σχόλιο*
χαρακτήρες απομένουν
* υποχρεωτικά πεδία

News Wire

Πληρωμές Προγράμματα Προϊόντα Τεχνολογία