BACK TO
TOP
Τεχνικές Branding

Έρχονται έλεγχοι για το ζύγισμα στο ψωμί

Για απαρέγκλιτη εφαρμογή των πρόσφατων αλλαγών στο νόμο προειδοποιεί το υπουργείο Ανάπτυξης.

Γιορτή ψωμιού στο Ηράκλειο Κρήτης

0
0
Αυστηρούς ελέγχους προκειμένου να διαπιστωθεί κατά πόσον εφαρμόζονται στην πράξη οι πρόσφατες αλλαγές στη νομοθεσία για την αγορά του ψωμιού δρομολογεί το υπουργείο Ανάπτυξης και Ανταγωνιστικότητας.

 

Ο υφυπουργός, Γεράσιμος Γιακουμάτος γνωστοποίησε ότι από την Δευτέρα 21 Ιουλίου ξεκινούν έλεγχοι για την εφαρμογή της διάταξης που προβλέπει υποχρεωτικό ζύγισμα του ψωμιού και επιβολή κυρώσεων στους παραβάτες.

 

Υπενθυμίζεται ότι η σχετική διάταξη που περιλαμβάνεται στον νόμο 4254/2014 προβλέπει υποχρεωτικό ζύγισμα του ψωμιού παρουσία του πελάτη, καθώς και υποχρεωτική αναγραφή της τιμής ανά κιλό στο ψωμί και τα αρτοπαρασκευάσματα.

 

Σε πρόσφατη επικοινωνία του υπουργείου με την Ομοσπονδία Αρτοποιών Ελλάδος κατέστη για μία ακόμη φορά σαφές ότι ο νόμος θα εφαρμοστεί χωρίς παρεκκλίσεις και για τον σκοπό αυτόν οι αρμόδιες υπηρεσίες της Γενικής Γραμματείας Καταναλωτή θα ξεκινήσουν άμεσα ελέγχους και εφόσον διαπιστωθούν παραβάσεις θα επιβληθούν κυρώσεις.

 

Το υπουργείο έχει ζητήσει από τους καταναλωτές να ζητούν να ζυγίζεται το ψωμί, ώστε να αξιοποιούν το δικαίωμά τους να πληρώνουν το ακριβές αντίτιμο για την ποσότητα που αγοράζουν και σε περίπτωση που διαπιστώνουν άρνηση εκ μέρους του πωλητή, να απευθύνονται στη Γενική Γραμματεία Καταναλωτή (τηλ. 1520) για τις σχετικές καταγγελίες.

 

Σχόλια (0)
Προσθήκη σχολίου
ΤΟ ΔΙΚΟ ΣΑΣ ΣΧΟΛΙΟ
Σχόλιο*
χαρακτήρες απομένουν
* υποχρεωτικά πεδία

News Wire

Πληρωμές Προγράμματα Προϊόντα Τεχνολογία