BACK TO
TOP
Τεχνικές Branding

Η Γαλλία μεγαλύτερη παραγωγός κρασιού στον κόσμο

Η Γαλλία είναι έτοιμη να πάρει πίσω την πρώτη θέση ως ο μεγαλύτερος παραγωγός κρασιού στον κόσμο.

Η Γαλλία μεγαλύτερη παραγωγός κρασιού στον κόσμο

1
0

Ωστόσο, παρά τη φτωχή συγκομιδή στην Ιταλία, οι προβλέψεις δεν είναι καλές για τη γαλλική βιομηχανία οινοπνεύματος, μετά από μια δραματική μείωση των πωλήσεων κατά το πρώτο εξάμηνο του 2014.

Η παραγωγή κρασιού στη Γαλλία εκτιμάται από το υπουργείο ότι θα φτάσει στα 45 εκατομμύρια εκατόλιτρα το τρέχον έτος, ενώ στην Ιταλία το 2014 η συγκομιδή φαίνεται να είναι η μικρότερη από το 1950 και θα κοστίσει στη χώρα τον τίτλο του μεγαλύτερου παραγωγού στον κόσμο από πλευράς όγκου, ανέφερε η The Local.

Η Γαλλία βλέπει μια υγιή καλλιέργεια, για πρώτη φορά μετά από αρκετά χρόνια, όπου, αντίθετα, η Ιταλική αγροτική οργάνωση Coldiretti, δήλωσε ότι η συγκομιδή της χώρας το 2014 αναμένεται να είναι 41 εκατομμύρια εκατόλιτρα, σχεδόν 15% κάτω από το 2013.

Την ίδια ώρα οι προβλέψεις δεν είναι καλές για τη γαλλική βιομηχανία οινοπνεύματος, μετά από μια δραματική μείωση των πωλήσεων κατά το πρώτο εξάμηνο του 2014, σύμφωνα με το Business Spectator.

Οι εξαγωγές στο γαλλικό κρασί και τα οινοπνευματώδη ποτά μειώθηκαν κατά 7,8% σε 4.8b € (£ 3.86b) κατά το πρώτο εξάμηνο του τρέχοντος έτους, σύμφωνα με την Ομοσπονδία Εξαγωγέων Κρασιού και Οινοπνευματωδών (FEVS).

Η πτώση αυτή αποδίδεται κυρίως στη δραματική επιβράδυνση της κινεζικής ζήτησης, όπου οι εξαγωγές μειώθηκαν σχεδόν 30% σε αξία, λόγω της κινεζικής εκστρατείας λιτότητας της κυβέρνησης με την παράλογη απαγόρευση ανταλλαγής δώρων μεταξύ των υπαλλήλων που τέθηκε σε ισχύ πέρσι.

«Η παύση στην υπερβολή που αποφασίστηκε στις αρχές του 2013 έχει σαφώς επηρεάσει τα υψηλής αξίας  προϊόντα όπως τα υπέροχα κονιάκ και τα κρασιά του Μπορντό,» δήλωσε στο Γαλλικό Πρακτορείο ο Pierre Genest, υποδιεθυντής της FEVS.

«Η απόφαση της Κίνας μας τιμωρεί ακόμη περισσότερο γιατί ήταν ξαφνικό και δεν ήμασταν σε θέση να το προβλέψουμε, και επειδή στοχεύει στα καλύτερα αποτιμώμενα προϊόντα,» είπε ο Genest.

Πιο γεμάτο… βλέπει το ποτήρι η Pernod Ricard δεδομένου ότι υπάρχουν σημάδια βελτίωσης στα αποτελέσματα του τελευταίου τρίμηνου με την ένδειξη της ζήτησης στην Κίνα να αναρρώνει και πάλι στο 2015.

Η αύξηση των εξαγωγών της σαμπάνιας βοήθησε στην συγκράτηση των μειώσεων στα κρασιά Μπορντό και τα στοιχεία θα πρέπει να εξεταστούν στο πλαίσιο της ταχείας ανάπτυξης που σημειώθηκε προηγουμένως στην κινεζική αγορά, όπου η ζήτηση για το γαλλικό κρασί υπερδιπλασιάστηκε κατά την περίοδο μεταξύ 2009 και 2014.

Σχόλια (0)
Προσθήκη σχολίου
ΤΟ ΔΙΚΟ ΣΑΣ ΣΧΟΛΙΟ
Σχόλιο*
χαρακτήρες απομένουν
* υποχρεωτικά πεδία

News Wire

Πληρωμές Προγράμματα Προϊόντα Τεχνολογία