BACK TO
TOP
Τεχνικές Branding

Ανακλήθηκε η απόσταξη κρίσης για τα ισπανικά κρασιά

Η απόσταξη οίνων χωρίς γεωγραφική ένδειξη θα ανακληθεί για την περίοδο 2013-2014,στην Ισπανία.

Κερδίζει μερίδια αγοράς το ισπανικό κρασί

0
0

Σε αυτή την απόφαση κατέληξαν με αμοιβαία συμφωνία το υπουργείο Γεωργίας της Ισπανίας και η βιομηχανία οίνου της χώρας.

Κατά την ανακοίνωση αυτής της έκτακτης απόσταξης, τον περασμένο  Ιούλιο, οι αρχικές εκτιμήσεις είχαν ως προβλεπόμενο όγκο  τα 4 εκατ. εκατόλιτρα στην αγορά, χωρίς τις επιδοτήσεις για βιομηχανικούς ή ενεργειακούς σκοπούς. Ωστόσο, η εικόνα αναθεωρήθηκε προς τα κάτω όταν το βασιλικό διάταγμα έθεσε οροφή τα 800.000 εκατόλιτρα για οίνους χωρίς Γεωγραφική Ένδειξη στις ισπανικές περιφέρειες, όπου η καλλιέργεια είχε αυξηθεί περισσότερο από το ήμισυ μεταξύ 2013 και 2012.

Εν τω μεταξύ, στη συνάντηση την 19η Σεπτεμβρίου, οι εκπρόσωποι της κυβέρνησης και της βιομηχανίας τελικά αποφάσισαν ότι τα πλεονάσματα αυτά θα μπορούσαν πλέον να απορροφηθούν από την αγορά, δεδομένης της προηγούμενης ισπανικής εξαγωγικής επίδοσης, σύμφωνα με την οποία το εμπόριο διπλασιάστηκε μέσα σε ένα χρόνο, των τελευταίων πτωτικών δηλώσεων αποθεμάτων (π.χ. Castilla-La Mancha) και της αναμενόμενης συγκομιδής του 2014 που επιστρέφει στα κανονικά επίπεδα (συγκομιδή μεταξύ 40 και 43 εκατ. εκατολίτρων, έναντι 52 εκατ. εκατολίτρων το προηγούμενο έτος)

«Η απόσταξη δικαιολογείται από την ανάγκη να ρυθμισθεί η προσφορά και να σταθεροποιηθούν οι αγορές», τονίζει ο Γενικός Γραμματέας Γεωργίας και Τροφίμων Carlos Cabanas, ο οποίος προήδρευσε της συνεδρίασης της 19ης Σεπτεμβρίου και υπενθύμισε ότι αυτό το μέσο παραμένει στη διάθεση της βιομηχανίας, «η οποία πρέπει να προχωρήσει σε αυτορρύθμιση και να παράγει μόνο ό, τι είναι σε θέση να πουλήσει»

Σχόλια (0)
Προσθήκη σχολίου
ΤΟ ΔΙΚΟ ΣΑΣ ΣΧΟΛΙΟ
Σχόλιο*
χαρακτήρες απομένουν
* υποχρεωτικά πεδία

News Wire

Πληρωμές Προγράμματα Προϊόντα Τεχνολογία