BACK TO
TOP
Τεχνικές Branding

Διαγωνισμός αξιολόγησης κρεατοσκευασμάτων στην έκθεση MeatDays 2014

Η «3η Οργανοληπτική Αξιολόγηση Ελληνικών Προϊόντων με βάση το κρέας και Ελληνικών Κρεατοσκευασμάτων» θα πραγματοποιηθεί στο πλαίσιο των δραστηριοτήτων της 3ης Meat Days 2014 που θα πραγματοποιηθεί το τριήμερο 1-3 Νοεμβρίου στο Metropolitan Expo.

Διαγωνισμός αξιολόγησης κρεατοσκευασμάτων στην έκθεση MeatDays 2014

1
0
Πρόκειται για ένα διαγωνισμό αξιολόγησης ο οποίος διοργανώνεται από τις επαγγελματικές οργανώσεις ΣΕΒΕΚ, ΣΠΑΚΒΕ, την εταιρεία o.mind Creatives και το κλαδικό περιοδικό για το κρέας Μeat place magazine

Πιο συγκεκριμένα η διαδικασία της αξιολόγησης έχει ως εξή
Κατά την εκδήλωση αυτή θα αξιολογηθούν αντικειμενικά, βάσει διεθνών προτύπων αξιολόγησης, και με τη βοήθεια ειδικών πινάκων, μόνο τα οργανοληπτικά - μακροσκοπικά χαρακτηριστικά των προϊόντων (εμφάνιση, δομή - σύσταση, χυμώδες, οσμή και γεύση).
Αρχικά θα εξεταστεί και θα αξιολογηθεί η εξωτερική εμφάνιση και παρουσίαση, το χρώμα και η εμφάνιση της τομής του, η σταθερότητα του χρώματος όταν αυτό εκτίθεται στο φως και γενικά η συνολική του εικόνα, την οποία αντιλαμβάνεται ο καταναλωτής με την αίσθηση της όρασης

Θα ακολουθήσει η εκτίμηση της οσμής και στη συνέχεια της δομής - σύστασης, καθώς και διαφόρων άλλων χαρακτηριστικών (χυμώδες, συνεκτικότητα, σκληρότητα) των προϊόντων τα οποία αντιλαμβάνεται ο καταναλωτής κατά τη μάσησή τους.
Σχεδόν ταυτόχρονα θα αξιολογηθεί και το πλέον βασικό τους χαρακτηριστικό, το οποίο είναι η γεύση τους.
Με τον ίδιο σχεδόν τρόπο θα αξιολογηθούν και τα παρασκευάσματα (γύρος, σουβλάκι, μπιφτέκι, κ.λπ.) αφού προηγουμένως ψηθούν βάσει οδηγιών που θα δώσει ο παραγωγός

Όλα τα προϊόντα θα ουδετεροποιηθούν ως προς τα στοιχεία του παραγωγού. Κανένα δηλαδή δεν θα φέρει ενδείξεις που θα παραπέμπουν στη μονάδα από την οποία προέρχεται. Τα προϊόντα δε που θα ψήνονται (παρασκευάσματα), θα προσκομίζονται στο τραπέζι των εμπειρογνωμόνων-δοκιμαστών μόνο με έναν κωδικό.
Το ψήσιμό τους θα γίνεται από επαγγελματίες του είδους που θα ορίσουν οι διοργανωτές σε επαγγελματικούς φούρνους της εταιρείας RATIONAL, για να υπάρχει ομοιομορφία στο χειρισμό όλων των προϊόντων, και θα ψηθούν βάσει οδηγιών που θα έχουν υποδείξει γραπτώς οι παραγωγοί, για να διασφαλίζεται ο άριστος χειρισμός τους κατά τη διαδικασία αυτή.
Μετά το ψήσιμο θα τοποθετούνται σε πιάτα και θα μεταφέρονται άμεσα (ζεστά) στο τραπέζι των αξιολογητών.
Θα υπάρχουν επομένως τραπέζια με τα προϊόντα και σε κάθε τραπέζι τρείς γευσιγνώστες θα αξιολογούν και θα βαθμολογούν το κάθε προϊόν ξεχωριστά, με τη βοήθεια ειδικών «εντύπων αξιολόγησης»

Όσα προϊόντα θα πληρούν τις προδιαγραφές θα βραβεύονται ανάλογα με τον τελικό τους βαθμό με «χρυσό», «αργυρό», ή «χάλκινο» βραβείο ποιότητας

Για περισσότερες πληροφορίες δείτε εδώ
Tην σχετική ανακοίνωσηTην αίτηση συμμετοχής 
Σχόλια (0)
Προσθήκη σχολίου
ΤΟ ΔΙΚΟ ΣΑΣ ΣΧΟΛΙΟ
Σχόλιο*
χαρακτήρες απομένουν
* υποχρεωτικά πεδία

News Wire

Πληρωμές Προγράμματα Προϊόντα Τεχνολογία