BACK TO
TOP
Τεχνικές Branding

Οι εξαγωγές των νωπών οπωροκηπευτικών

Με καλό ρυθμό και ικανοποιητικές για την εποχή τιμές παραγωγού κινήθηκαν οι εξαγωγές των οπωροκηπευτικών.

Η σωστή μετασυλλεκτική μεταχείριση των εσπεριδοειδών

0
0

Σύμφωνα με τα στοιχεία των εξαγωγέων, αυτή την εβδομάδα, οι εξαγωγές ακτινιδίων, αγγουριών και μήλων πραγματοποιήθηκαν με βελτιωμένες τιμές και κατεύθυνση κυρίως προς τις αραβικές χώρες. Αναφορικά με τα μανταρίνια, η εξαγωγή της ποικιλίας Ορτανίκ συνεχίστηκε μέσα στην εβδομάδα με καλή ροή και με ικανοποιητικές τιμές για τον παραγωγό. Καλή ζήτηση παρατηρήθηκε και στις εξαγωγές των πορτοκαλιών.

Τέλος, οι εξαγωγές φράουλας συνεχίζονται με ικανοποιητικές τιμές και ρυθμούς προς το παρόν και όλο αυξημένους όγκους συγκομιδής.

Σύμφωνα με τα στοιχεία της Διεύθυνσης Τεκμηρίωσης και Στατιστικής του Υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης, οι εξαγωγές νωπών οπωροκηπευτικών για την εβδομάδα 24 - 30/1/2015, είναι οι εξής:

Πορτοκάλια 180.258 τόνοι έναντι 143.942 τόνων πέρυσι

Μανταρίνια 44.557 τόνοι έναντι 29.170 τόνων πέρυσι

Λεμόνια 914 τόνοι έναντι 687 τόνων πέρυσι

Γκρέιπ Φρουτ 276 τόνοι έναντι 300 τόνων πέρυσι

Μήλα 37.177 τόνοι έναντι 21.400 τόνων πέρυσι

Αγγούρια 19.923 τόνοι έναντι 16.680 τόνων πέρυσι

Ακτινίδια 74.548 τόνοι έναντι 28.757 τόνων πέρυσι

Σταφύλια 85.561 τόνοι έναντι 74.773 τόνων πέρυσι.

Έλεγχος παραστατικών μεταφοράς χρημάτων «SWIFT»

Την ίδια ώρα, με έγγραφό του το Γραφείο Οικονομικών και Εμπορικών Υποθέσεων της Πρεσβείας μας στο Βουκουρέστι εφιστά την προσοχή προς πάσα κατεύθυνση για τον έλεγχο των  αποδεικτικών εμβασμάτων από «αγοραστές» από Ρουμανία αλλά και άλλες χώρες και εάν είναι δυνατόν να επιδιώκεται είτε η προείσπραξη τους είτε η υπογραφή συμβολαίου μεταξύ των μερών .

Αναλυτικά, η σχετική εγκύκλιος, που υπογράφει ο προϊστάμενος Γενικός Σύμβουλος Ο.Ε.Υ.  Β’, Ιωάννης Μάρκος, με θέμα «έλεγχος παραστατικών μεταφοράς χρημάτων «SWIFT» από έλληνες εξαγωγείς νωπών φρούτων και λαχανικών», αναφέρει τα εξής:

Κατόπιν  πρόσφατων καταγγελιών ελλήνων εξαγωγέων νωπών φρούτων, θεωρούμε σκόπιμο να επισημάνουμε ότι παρατηρείται φαινόμενο μεταφοράς χρημάτων με πλαστά «SWIFT», τα οποία αποστέλλονται, μέσω e-mail, ως αποδεικτικά πληρωμής, ιδιαίτερα την ημέρα της παρασκευής προκειμένου να αποσταλούν τα εμπορεύματα και κατά συνέπεια την Δευτέρα να μη υπάρχουν τα χρήματα στον λογαριασμό του εξαγωγέα.

Λόγω της εξάπλωσης του φαινομένου, συνιστάται υπογραφή συμβολαίου μεταξύ των μερών και έλεγχος της ταυτότητος του «SWIFT».

Σχόλια (0)
Προσθήκη σχολίου
ΤΟ ΔΙΚΟ ΣΑΣ ΣΧΟΛΙΟ
Σχόλιο*
χαρακτήρες απομένουν
* υποχρεωτικά πεδία

News Wire

Πληρωμές Προγράμματα Προϊόντα Τεχνολογία