BACK TO
TOP
Τεχνικές Branding

Ψήφισμα Ευρωβουλής για τοπικά προϊόντα και γάλα στα σχολεία

Σε ένα γενικό ψήφισμα με αυξημένη πλειοψηφία για την προώθηση φρούτων, λαχανικών και γαλακτοκομικών στα σχολεία και της σύνδεσης της κατανάλωσης τους με την εκπαίδευση προχώρησε το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο την Τετάρτη 27 Μαΐου. Ιδιαίτερη έμφαση δίδεται στην προσθήκη γαλακτοκομικών προϊόντων που ωφελούν την υγεία των παιδιών, όπως είναι το τυρί και το γιαούρτι.

Ψήφισμα Ευρωβουλής για τοπικά προϊόντα και γάλα στα σχολεία

0
0
Συγκεκριμένα, εντός των προτεραιοτήτων είναι να ενταχθούν τα γαλακτοκομικά προϊόντα σε χρηματοδοτήσεις, που θα τα βοηθήσουν να φθάσουν μέχρι τα σχολεία, με την προτεραιότητα να δίνεται στα τοπικά προϊόντα και τα προϊόντα της περιφέρειας.

Επίσης, στόχο αποτελεί κάθε κράτος-μέλος να αφιερώσει 10% έως 20% της ευρωπαϊκής χρηματοδότησης για εκπαιδευτικές δραστηριότητες που θα φέρουν πιο κοντά τα παιδιά στα αγροτικά προϊόντα, όπως για παράδειγμα επισκέψεις σε φάρμες, καθώς και την απευθείας διανομή αγροτικών προϊόντων στα σχολεία.

Το ψήφισμα εμπεριέχει ακόμα το αίτημα για μία δικαιότερη κατανομή πόρων, λαμβάνοντας με βάση το παιδικό πληθυσμό μεταξύ 6 και 10 ετών σε κάθε χώρα, αλλά και το επίπεδο ανάπτυξης της κάθε περιφέρειας στην οποία θα κατευθύνεται η χρηματοδότηση. Παράλληλα, θα ληφθούν υπόψη και οι προηγούμενες χρηματοδοτήσεις προς κάθε κράτος – μέλος, ώστε να δημιουργηθεί ένα εγγυημένο κατώτατο όριο χρηματοδότησης για κάθε παιδί.

Αυτή η κίνηση εκφράζει της διάχυτες ανησυχίες του Ευρωκοινοβουλίου για την αύξηση της παιδικής παχυσαρκίας εντός της Ευρωπαϊκής Ένωσης, καθώς 20 εκατομμύρια παιδιά είναι σήμερα παχύσαρκα. Αυτό, σε συνδυασμό με  την πτώση στην κατανάλωση φρούτων, λαχανικών και προϊόντων γάλακτος στις μικρές ηλικίες, επιβάλει την καλλιέργεια μίας διαφορετικής διατροφικής παιδείας στην Ευρώπη

Το επόμενο στάδιο, είναι το ψήφισμα να γίνει αποδεκτό ως βάση διαπραγμάτευσης από το συμβούλιο των υπουργών των κρατών-μελών, για να ξεκινήσει από το Ευρωκοινοβούλιο και την Κομισιόν, η νομοπαρασκευαστική διαδικασία.

(Πηγή: europarl.europa.eu)
Σχόλια (0)
Προσθήκη σχολίου
ΤΟ ΔΙΚΟ ΣΑΣ ΣΧΟΛΙΟ
Σχόλιο*
χαρακτήρες απομένουν
* υποχρεωτικά πεδία

News Wire

Πληρωμές Προγράμματα Προϊόντα Τεχνολογία