BACK TO
TOP
Τεχνικές Branding

Περιθώριο 2 μηνών στην Κύπρο για τη σήμανση στο μέλι

Η Ευρωπαϊκή Επιτροπή δίνει προθεσμία δύο μηνών στην Κύπρο για να θεσπίσει και να ανακοινώσει τα μέτρα μεταφοράς στην εθνική νομοθεσία της ευρωπαϊκής οδηγίας 2014/63/ΕΕ για τη σήμανση στο μέλι.

Περιθώριο 2 μηνών στην Κύπρο για τη σήμανση στο μέλι

0
0
Σημειώνεται, ότι οι κύριοι σκοποί της οδηγίας είναι να εξασφαλίζεται ότι η γύρη, η οποία αποτελεί φυσικό χαρακτηριστικό στοιχείο της σύνθεσης του μελιού, δεν πρέπει να θεωρείται ως ένα από τα συστατικά του και να αποσαφηνιστούν οι απαιτήσεις επισήμανσης για τις περιπτώσεις στις οποίες το μέλι προέρχεται από περισσότερα από ένα κράτη μέλη ή τρίτη χώρα
 
Η οδηγία έπρεπε να είχε εφαρμοστεί έως τις 24 Ιουνίου 2015.

Σύμφωνα με τις πληροφορίες που έχει στη διάθεσή της η Κομισιόν, παρά την προειδοποιητική επιστολή που απεστάλη στην Κύπρο στις 22 Ιουλίου 2015, η Κύπρος δεν της κοινοποίησε τα εθνικά μέτρα ούτε έχει εκδώσει ακόμη νομοθεσία για να συμμορφωθεί με την οδηγία. Το αίτημα διαβιβάστηκε υπό τη μορφή αιτιολογημένης γνώμης.

Η Κύπρος έχει προθεσμία δύο μηνών για να ανακοινώσει στην Επιτροπή τα μέτρα που έλαβε για την εφαρμογή της οδηγίας· διαφορετικά, η Επιτροπή μπορεί να αποφασίσει να την παραπέμψει στο Δικαστήριο της ΕΕ.

(Πηγή: ec.europa.eu

Σχόλια (0)
Προσθήκη σχολίου
ΤΟ ΔΙΚΟ ΣΑΣ ΣΧΟΛΙΟ
Σχόλιο*
χαρακτήρες απομένουν
* υποχρεωτικά πεδία

News Wire

Πληρωμές Προγράμματα Προϊόντα Τεχνολογία