BACK TO
TOP
Τεχνικές Branding

Γεύμα εργασίας στη Γλυφάδα για το Μεθυμναίο Οίνο της Λέσβου

Στο wine bar "Vinarte" στη Γλυφάδα πραγματοποιήθηκε με μεγάλη επιτυχία, το μεσημέρι της Κυριακής 7 Φεβρουαρίου, το Food and Wine Pairing του Μεθυμναίου Οίνου, του πολλάκις βραβευμένου βιολογικού κρασιού από την ποικιλία Χυδηριώτικο της ηφαιστιογενούς δυτικής Λέσβου.

Γεύμα εργασίας στη Γλυφάδα για το Μεθυμναίο Οίνο της Λέσβου

3
0
Τα τρία κρασιά του Γιάννη Λάμπρου ο Λευκός, ο Πορτοκαλί και ο Ερυθρός Μεθυμναίος, τα οποία πλέον εξάγονται στις ΗΠΑ, την Ευρώπη και την Άπω Ανατολή, συνδυάστηκαν με σπάνια εδέσματα της γνωστής πανελλαδικά Μολυβιάτισσας Δώρας Γιαννάκου-Παρίση, η οποία έχει συλλέξει εδώ και δεκαετίες άγνωστες συνταγές της Λέσβου, που τους έχει δώσει διεθνή διάσταση με τη μαγειρική γνώση και εμπειρία που απέκτησε όταν μαθήτευε στο Παρίσι.

Ανάμεσα στους εκλεκτούς προσκεκλημένους ήταν ο Γιάννης Γιαννέλλης-Θεοδοσιάδης, Γενικός Γραμματέας Αιγαίου και Νησιωτικής Πολιτικής, η οινολόγος, συγγραφέας, διδάσκουσα της σχολής γαστρονομίας "Le Monde" και Chevalier dans l'ordre du Mérite agricole de la République Française Μαρία Τζίτζη και ο Γιάννης Καρακάσης, ένας από τους μόλις 338 Masters of Wine παγκοσμίως.

Το Food and Wine Pairing της Κυριακής, που ξεκίνησε σε χαλαρή ατμόσφαιρα, εξελίχθηκε σε σημαντικό γεύμα εργασίας, στο οποίο ακούστηκαν ενδιαφέρουσες προτάσεις για το Μεθυμναίο Οίνο και τη γαστρονομία της Λέσβου γενικότερα, που πιθανώς να σηματοδοτήσουν σημαντικές μελλοντικές εξελίξεις.

Το βέβαιο είναι, ότι για μια ακόμα φορά η απομακρυσμένη δυτική Λέσβος προβλήθηκε με προδιαγραφές αξιώσεων στην Ελληνική πρωτεύουσα με παρόντες σημαντικούς ανθρώπους του κρασιού και της γαστρονομίας.
Σχόλια (0)
Προσθήκη σχολίου
ΤΟ ΔΙΚΟ ΣΑΣ ΣΧΟΛΙΟ
Σχόλιο*
χαρακτήρες απομένουν
* υποχρεωτικά πεδία

News Wire

Πληρωμές Προγράμματα Προϊόντα Τεχνολογία