BACK TO
TOP
Τεχνικές Branding

Οι θησαυροί της ελληνικής γης μπορούν να βρουν τη θέση που τους αξίζει

Χειροπιαστά αποτελέσµατα ενδεικτικά της νέας επιχειρηµατικότητας που µπορεί να στηρίξει ο πρωτογενής τοµέας και ιδιαίτερα ο κλάδος της αγροδιατροφής, έδωσε το 3ο Ελληνογερµανικό Φόρουµ Τροφίµων, που οργάνωσε στο Ηράκλειο της Κρήτης το Ελληνογερµανικό Εµπορικό και Βιοµηχανικό Επιµελητήριο σε συνεργασία µε την BASF Ελλάς ΑΒΕΕ, την Πρεσβεία της Οµοσπονδιακής ∆ηµοκρατίας της Γερµανίας και το Επιµελητήριο Ηρακλείου, σύμφωνα με δημοσίευμα της Agrenda.

Οι θησαυροί της ελληνικής γης μπορούν να βρουν τη θέση που τους αξίζει

1
0
Το παρών στη συνάντηση, της οποίας χορηγός επικοινωνίας ήταν η Agrenda, έδωσε ο υπουργός Οικονοµίας, Γιώργος Σταθάκης, που υποστήριξε ότι η επερχόµενη ανάπτυξη οφείλει να είναι εξωστρεφής, να βασίζεται στην αύξηση του µεριδίου των εξαγωγών επί του ΑΕΠ µε προοπτική να φτάσουν τα ποσοστά των άλλων µεσογειακών χωρών, όπως η Ιταλία και η Ισπανία. Παράλληλα αναφέρθηκε στην ύπαρξη χρηµατοδοτικών εργαλείων για την ανάπτυξη των επιχειρήσεων και την τόνωση των εξαγωγών, όπως π.χ. ο νέος Αναπτυξιακός, που πρόκειται να ψηφισθεί την επόµενη εβδοµάδα, το ΕΣΠΑ και οι ευρωπαϊκές αναπτυξιακές τράπεζες που πλέον δραστηριοποιούνται και στην Ελλάδα.

Για την ανάγκη ουσιαστικής στήριξης της συλλογικής προσπάθειας στον αγροτικό τοµέα µίλησε ο ∆ιευθύνων Σύµβουλος της BASF Ελλάς ΑΒΕΕ, Βασίλης Γούναρης, τονίζοντας η εξωστρέφεια και η ανταγωνιστικότητα της ελληνικής γεωργίας χρειάζονται ισχυρά σχήµατα οµάδων παραγωγών και συνεταιρισµών αλλά και τον συνδυασµό της βιώσιµης αγροτικής παραγωγής µε τον τουρισµό, όπου οι διατροφικοί θησαυροί της ελληνικής γης µπορούν να βρουν τη θέση που τους αξίζει στην Ελλάδα και το εξωτερικό. 




BSB συναντήσεις µε 12 εταιρείες Η ελληνική γεωργία αντιµετωπίζει πολυάριθµες προκλήσεις, τόνισε ο κ. Γούναρης: «Εµείς, στη BASF, πιστεύουµε ότι η γεωργία είναι η σπουδαιότερη δουλειά στον κόσµο. Η γεωργία δεν είναι µόνο η καλλιέργεια της γης αλλά και η παροχή τροφής για όλους µας. Το µέλλον ανήκει στην ενίσχυση της εξωστρέφειας και της ανταγωνιστικότητας του αγροτοδιατροφικού προϊόντος».

Σηµειώνεται ότι η δεύτερη µέρα του φόρουµ περιλάµβανε Β2Β συναντήσεις µεταξύ ελληνικών και γερµανικών εταιριών του κλάδου τροφίµων µε τα πρώτα συµπεράσµατα να είναι πολύ ενθαρρυντικά για τη σύναψη εµπορικών συµφωνιών
Χορηγοί του 3ου Φόρουµ ήταν οι DEKRA Akademie EPE, Εθνική Τράπεζα, Haifa, JUNGHEINRICH HELLAS, Τράπεζα της Ελλάδος και WIN Σύµβουλοι Ανάπτυξης, χορηγοί προϊόντων οι εταιρείες COCO-MAT και Lidl Ελλάς
Σχόλια (0)
Προσθήκη σχολίου
ΤΟ ΔΙΚΟ ΣΑΣ ΣΧΟΛΙΟ
Σχόλιο*
χαρακτήρες απομένουν
* υποχρεωτικά πεδία

News Wire

Πληρωμές Προγράμματα Προϊόντα Τεχνολογία