BACK TO
TOP
Τεχνικές Branding

Δυο φορείς αγορών θέλουν οι βιοπαραγωγοί

Την αναγκαιότητα ύπαρξης δύο διακριτών αυτοδιαχειριζόμενων φορέων, δηλαδή έναν φορέα αυτοδιαχείρισης των αγορών Βιοκαλλιεργητών και αντιστοίχως έναν για τις αγορές συμβατικών προϊόντων υπογράμμισαν στο Μάρκο Μπόλαρη οι Βιοκαλλιεργητές, αναφορικά με το συζητούμενο σχέδιο της ΚΥΑ.

Δυο φορείς αγορών θέλουν οι βιοπαραγωγοί

0
0

«Ο Σύλλογος Βιοκαλλιεργητών Αττικής, υποστηρίζει ως αρμόδιος φορέας ελέγχου των βιολογικών αγορών, πρέπει να οριστεί η αρμόδια διεύθυνση Βιολογικής Γεωργίας του Υπουργείου, υπηρεσία που έχει εξειδικευμένο προσωπικό», τονίζεται σε σχετική ανακοίνωση του υπουργείου.

Ο Αναπληρωτής Υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης Μάρκος Μπόλαρης, αφού ευχαρίστησε τους εκπροσώπους του ισχυρότερου φορέα Βιοκαλλιεργητών της χώρας για την συνεργασία, σημείωσε ότι οι προτάσεις που κατατίθενται είναι στην σωστή κατεύθυνση και συζητούνται μεταξύ των συναρμόδιων υπουργείων.

Εν κατακλείδι, αναφέρθηκε στην ανάγκη καθημερινής συνεργασίας μεταξύ Υπουργείου, Περιφερειακών Υπηρεσιών και Βιοκαλλιεργητών, για την στήριξη και αύξηση της Βιοκαλλιέργειας.

«Υπογράμμισε την προτεραιότητα αύξησης των Βιολογικών Προϊόντων, τονίζοντας ότι τα ελληνικά ποιοτικά βιολογικά προϊόντα όπως το ελαιόλαδο, επιτυγχάνουν στις διεθνείς αγορές τις βέλτιστες τιμές. Το γεγονός όμως, ότι σε βιολογικά κηπευτικά είμαστε ελλειμματικοί ως χώρα και εισάγουμε από ευρωπαϊκές χώρες, δείχνει το εύρος των δυνατοτήτων και την πρόκληση για νέους Βιοκαλλιεργητές στην πατρίδα μας και μάλιστα, όπου δεν λειτουργούν σε ένα πεδίο ρυθμισμένες, αυτοδιαχειριζόμενες, αγορές βιολογικών προϊόντων», τονίζεται στην ανακοίνωση. 

Στη συνάντηση συμμετείχε το Προεδρείο του Συλλόγου Βιοκαλλιεργητών των Αγορών Βιολογικών Αττικής, η Αντιπρόεδρος κα Ιωάννα Βόλη, η Γραμματέας κα Μαρία Μπαζίμα, το μέλος του Δ.Σ Θεόδωρος Αρβανίτης και ο Πρόεδρος των Βιοκαλλιεργητών Ηλείας Α. Βαρώτσος.

Σχόλια (0)
Προσθήκη σχολίου
ΤΟ ΔΙΚΟ ΣΑΣ ΣΧΟΛΙΟ
Σχόλιο*
χαρακτήρες απομένουν
* υποχρεωτικά πεδία

News Wire

Πληρωμές Προγράμματα Προϊόντα Τεχνολογία