BACK TO
TOP
Τεχνικές Branding

Η ΔΑΟΚ Μεσσηνίας μπλόκαρε εξαγωγή ελιάς, λέει η ΠΕΜΕΤΕ

Παρέμβαση του υπουργού Αγροτικής Ανάπτυξης, Βαγγέλη Αποστόλου και του γενικού γραμματέα, Νίκου Αντώνογλου ζητά εκ νέου η ΠΕΜΕΤΕ, με αφορμή «αδικαιολόγητη άρνηση της ΔΑΟΚ Μεσσηνίας για την έκδοση των απαραίτητων συνοδευτικών ποιοτικών εγγράφων για εξαγωγή προς ΗΠΑ, φορτίου επιτραπέζιων ελιών των εμπορικών τύπων της ποικιλίας “Καλαμάτα” / Kalamata olives».

0
0

«Παρά τις αλλεπάλληλες επισημάνσεις μας για το πρόβλημα το ΥπΑΑΤ κωφεύει, επιτρέποντας η σύγχυση αυτή να δημιουργεί ανεπανόρθωτη βλάβη στις εξαγωγές του πρώτου εξαγωγικού προϊόντος της χώρας μας», σημειώνει η ΠΕΜΕΤΕ, αναφορικά με το γνωστό πλέον θέμα του στενού ΠΟΠ, που δημιουργεί εμπλοκές.

Αναλυτικά το κείμενο της επιστολής έχει ως εξής:

Θέμα :Σύγχυση ονοματολογίας των εμπορικών τύπων επιτραπέζιων ελιών της ποικιλίας

“Καλαμάτα” / Kalamata olives με την Π.Ο.Π. “Ελιά Καλαμάτας” / P.D.O. “Elia Kalamatas”/ ΑΡΝΗΣΗ ΕΞΑΓΩΓΗΣ ΦΟΡΤΙΟΥ

Κύριε Υπουργέ,

Μετά από αδικαιολόγητη άρνηση της Δ/νσης Αγροτικής Οικονομίας & Κτηνιατρικής της Π.Ε. Μεσσηνίας για την έκδοση των απαραίτητων συνοδευτικών ποιοτικών εγγράφων για εξαγωγή προς ΗΠΑ, φορτίου επιτραπέζιων ελιών των εμπορικών τύπων της ποικιλίας “Καλαμάτα” / Kalamata olives, σας γνωστοποιούμε επιστολή του πελάτη του εξωτερικού........, παραλήπτη του συγκεκριμένου φορτίου.

Παρά τις αλλεπάλληλες επισημάνσεις μας για το πρόβλημα το ΥπΑΑΤ κωφεύει, επιτρέποντας η σύγχυση αυτή να δημιουργεί ανεπανόρθωτη βλάβη στις εξαγωγές του πρώτου εξαγωγικού προϊόντος της χώρας μας [αξία εξαγωγών 2015: 399 εκατ.ευρώ (πηγή ΕΛΣΤΑΤ)].

Πάνω σ΄αυτή την ονομασία της ποικιλίας (Kalamata olives) επένδυσε το ελληνικό κράτος για περισσότερο από 80 χρόνια και κατάφερε να κάνει γνωστό το Brand name “Kalamata olives” σε όλο το κόσμο (εξάγεται σε περισσότερες από 100 χώρες).

Υπενθυμίζουμε ότι, οι εξαγωγικές επιχειρήσεις - μέλη της ΠΕΜΕΤΕ εκπροσωπούν το 90%+ των ελληνικών εξαγωγών επιτραπέζιων ελιών. Το 50% (περίπου) της αξίας, αφορά στις εξαγωγές των εμπορικών τύπων της ποικιλίας “Καλαμάτα” /Kalamata Olives.

Συναποστέλλουμε για την ενημέρωση σας την υπ΄αριθμ.1970/19.11.2015 του Ινστιτούτου Ελιάς στα Χανιά για τις επίσημες - κοινές ονομασίες της εν λόγω ποικιλίας.

Αναμένουμε άμεσες ενέργειες για την οριστική επίλυση του προβλήματος.

Σχόλια (0)
Προσθήκη σχολίου
ΤΟ ΔΙΚΟ ΣΑΣ ΣΧΟΛΙΟ
Σχόλιο*
χαρακτήρες απομένουν
* υποχρεωτικά πεδία

News Wire

Πληρωμές Προγράμματα Προϊόντα Τεχνολογία