BACK TO
TOP
Τεχνικές Branding

Σε λίγο το κρέας δεν θα φθάνει και θα γίνει πιο ακριβό

Είδος πολυτελείας µπορεί να γίνει και πάλι το κρέας, καθώς δεν καθώς δεν µεγαλώνει µόνον η όρεξη των ανθρώπων αλλά και ο παγκόσµιος πληθυσµός, ενώ η αστικοποίηση και η άνοδος του εισοδήµατος κυρίως στις αναπτυσσόµενες χώρες οδηγούν σε ολοένα και µεγαλύτερη κατανάλωση.

Σε λίγο το κρέας δεν θα φθάνει και θα γίνει πιο ακριβό

0
0
Μάλιστα, όπως είπε και ο πρώην γενικός γραµµατέας του ΟΗΕ Κόφι Ανάν στην οµιλία του στο ετήσιο Φόρουµ για το Μέλλον της Γεωργίας (FFA) στις Βρυξέλλες, επικαλούµενος διαπιστώσεις επιστηµόνων «ο κόσµος πρέπει να στραφεί σ’ άλλες πηγές πρωτεϊνών, πιο φιλικές προς το κλίµα και το περιβάλλον. Είτε µας αρέσει είτε όχι, νοµίζω ότι θα πρέπει να κινηθούµε µακριά από την κατανάλωση ολοένα και περισσότερου κρέατος. ∆εν θα είναι αρκετό ούτως ή άλλως και θα γίνει πιο ακριβό» υποστήριξε

Όπως όλα δείχνουν, οι εποχές του φθηνού κρέατος µπορεί να αποτελέσουν σύντοµα παρελθόν καθώς Βραζιλία, Ρωσία, Ινδία, Κίνα και Νότια Αφρική, γνωστές λόγω των αρχικών τους ως χώρες BRICS, είναι πέντε µεγάλες αναπτυσσόµενες χώρες, οι οποίες παρότι καθορίζονται από διαφορετικές κοινωνικοοικονοµικές αφετηρίες, τείνουν να καταλήξουν µε τα πρότυπα κατανάλωσης τροφίµων της βιοµηχανοποιηµένης ∆ύσης και να αλλάξουν το status quo της παγκόσµιας αγροδιατροφής. Σύµφωνα µε στοιχεία του «Άτλαντα του Κρέατος» του FAO, η οικονοµική ανάπτυξη στις πέντε παραπάνω χώρες, που αντιπροσωπεύουν το 40% του παγκόσµιου πληθυσµού, αντανακλάται στην κατανάλωση κρέατος, η οποία µεταξύ 2003 και 2012 αυξήθηκε κατά 6,3% το χρόνο, ενώ έως το 2022 προβλέπεται να καταγράφει ετήσια αύξηση 2,5%.



Επίσης, σύµφωνα µε την Παγκόσµια Τράπεζα, λόγω της αυξηµένης διεθνής ζήτησης
  • Τριπλασιάστηκε η συνολική παραγωγή κρέατος στον αναπτυσσόµενο κόσµο, από το 1980 έως το 2002, από 45 σε 134 εκατ. τόνους.
  • Το 2012 παρήχθησαν περισσότεροι από 300 εκατ. τόνοι κρέατος, µε τη µέση κατά κεφαλήν κατανάλωση ανέρχεται παγκοσµίως στα 42,5 κιλά το χρόνο.
  • Έως το 2050 οι αναδυόµενες χώρες θα καλύψουν µόνο το 46% της θερµιδικής πρόσληψης τους µε προϊόντα φυτικής παραγωγής, ενώ το 29% θα προέρχεται από κρέας και αυγά, µε τους αγρότες και την αγροτική βιοµηχανία να πρέπει να αυξήσουν την παραγωγή σε τουλάχιστον 470 εκατ. τόνους.
  • Η παραγωγή κρέατος απαιτεί τεράστιες ποσότητες κτηνοτροφικών σιτηρών, η παραγωγή των οποίων θα πρέπει να διπλασιαστεί από 260 εκατ. τόνους σε 515 εκατ. τόνους ετησίως σε όλο τον κόσµο.

Σχόλια (0)
Προσθήκη σχολίου
ΤΟ ΔΙΚΟ ΣΑΣ ΣΧΟΛΙΟ
Σχόλιο*
χαρακτήρες απομένουν
* υποχρεωτικά πεδία

News Wire

Πληρωμές Προγράμματα Προϊόντα Τεχνολογία