BACK TO
TOP
Τεχνικές Branding

Athens Beer Week από την έκθεση «Ζυθογνωσία»

Η έκθεση Ζυθογνωσία 2017 διοργανώνει και φέτος, για τρίτη συνεχή χρονιά, την Athens Beer Week, 9 με 15 Οκτωβρίου. Μία εβδομάδα γεμάτη μπύρα, όπως δεν την έχουμε συνηθίσει, με ειδικές, πρωτοποριακές εκδηλώσεις σε διάφορους χώρους της Αθήνας και των προαστίων της.

Athens Beer Week από την έκθεση «Ζυθογνωσία»

0
0
Νέες ιδέες και προτάσεις από εστιατόρια και μπαρ θα «αναγκάσουν» τους ζυθόφιλους, αλλά και τους λάτρεις του καλού φαγητού και του ποτού να βρίσκονται έξω από το σπίτι όλη την εβδομάδα πριν την Ζυθογνωσία. Μέχρι δηλαδή και την κορύφωσή της, που γίνεται φυσικά με την ίδια την έκθεση, 14 και 15 Οκτωβρίου στο Ζάππειο Μέγαρο

Το 2015 η έκθεση Ζυθογνωσία εγκαινίασε την εβδομάδα μπύρας Athens Beer Week, οργανώνοντας διάφορες εκδηλώσεις σε πολλά σημεία της πόλης, κάτι που επαναλήφθηκε και πέρυσι, στο πλαίσιο της έκθεσης του 2016. Φέτος, η Athens Beer Week γίνεται πιο θεματική (αναλυτικό πρόγραμμα και πληροφορίες στο www.zythognosia.gr). Επιδιώκει να φέρει την craft, κυρίως, μπίρα και δη την ελληνική, σε χώρους που δεν τη συναντάμε ευρέως ή σε χώρους που δεν έχει εδραιώσει τη θέση της. Σε εστιατόρια, όπου προτείνονται ειδικοί συνδυασμοί μπύρας με φαγητό και σε κορυφαία αθηναϊκά μπαρ, όπου η μπύρα συνδυάζεται ευφάνταστα με άλλα ποτά, σε κοκτέιλ και όχι μόνο, όλα σχεδιασμένα ειδικά και αποκλειστικά για την Athens Beer Week

Πρωτότυπα μενού για συγκεκριμένες μπύρες συνέθεσαν οι σεφ τεσσάρων επιλεγμένων εστιατορίων: δύο στο κέντρο (Steak Bar by Kiku – Yolenis στο Κολωνάκι, με έμφαση στο κρέας και Hytra Απλά στο Νέο Κόσμο, με αντικείμενο το εξωτικό street food), ένα στα βόρεια (Nolita στο Κεφαλάρι, με σύγχρονη ιταλική κουζίνα) και ένα στα νότια προάστια (Ψαράδες στο Παλαιό Φάληρο, με φρέσκα ψάρια και θαλασσινά, μαγειρεμένα με έμπνευση).

Τέσσερα κοκτέιλ, το καθένα με βάση μπύρα διαφορετικής κατηγορίας, σχεδίασε η bartendering ομάδα της πρώτης all day βερμουτερίας της πρωτεύουσας, Odori (στο κέντρο της πόλης), αποκλειστικά για την Athens Beer Week: Sandy με μπίρα lager, Mare Mediterrananeo με μπύρα IPA, Beer Americano με μπίρα αββαείου και Manhattan stout με μπύρα stout). Γιατί τα κοκτέιλ μπύρας είναι σπάνια ή απόντα από την ιδιαίτερα ζωντανή ελληνική σκηνή των μπαρ

Στο πνεύμα του αγγλοσαξονικού ρητού που θέλει τη μπύρα μετά το ουίσκι να… «τραβιέται» χωρίς ρίσκο («whisky and beer, never fear»), το κορυφαίο μπαρ CV Distiller (περιοχή Χίλτον), με την πλέον εντυπωσιακή γκάμα malt ουίσκι στην Ελλάδα, συνδυάζει μοναδικά επιλεγμένα ουίσκι με ανάλογες μπύρες, στο πλαίσιο της δράσης «The Barley Brothers: Όταν η μπύρα συναντάει το ουίσκι»

Τέλος, με πάρτι – έκπληξη στο εστιατόριο Mama Roux στην οδό Αιόλου, κλείνει η πρώτη μέρα της έκθεσης (Σάββατο 14 Οκτωβρίου 2017), για όσους… αντέχουν. Ιδανικό για αυτούς που ενδιαφέρονται να διατηρήσουν ή να αποκτήσουν ανεβασμένη διάθεση, με ρυθμούς ζωντανής τζαζ μουσικής, τρώγοντας σάντουιτς Po’boys με λουκάνικο ή επιλέγοντας από το στάνταρ μενού του εστιατορίου, μαζί φυσικά με –τι άλλο;– άφθονη χειροποίητη μπύρα


Σχόλια (0)
Προσθήκη σχολίου
ΤΟ ΔΙΚΟ ΣΑΣ ΣΧΟΛΙΟ
Σχόλιο*
χαρακτήρες απομένουν
* υποχρεωτικά πεδία

News Wire

Πληρωμές Προγράμματα Προϊόντα Τεχνολογία