BACK TO
TOP
Τεχνικές Branding

Οι εξαγωγές των νωπών οπωροκηπευτικών

Με μειωμένους ρυθμούς κυρίως από την περιοχή της Καβάλας συνεχίστηκαν την περασμένη εβδομάδα οι εξαγωγές επιτραπέζιων σταφυλιών. Την ίδια ώρα καλές έχουν διαμορφωθεί οι τιμές για τις εξαγωγές έγχρωμων ποικιλιών.

Οι εξαγωγές των νωπών οπωροκηπευτικών

2
0

Ταυτόχρονα με ελάχιστους ρυθμούς από τα αποθέματα πραγματοποιήθηκαν οι εξαγωγές  θερινών φρούτων (νεκταρινιών και δαμάσκηνων).

Σύμφωνα με δηλώσεις του κ. Πολυχρονάκη «Δυστυχώς κάποιοι «έμποροι» εξακολουθούν να εξάγουν - διακινούν ακτινίδια προς πώληση χωρίς την πλήρη ανταπόκριση στα προβλεπόμενα οργανοληπτικά χαρακτηριστικά τους , με κίνδυνο να  υπάρξει δυσφήμηση των ελληνικών ακτινιδίων στις ξένες αγορές σε μια χρονιά με αυξημένη ποιοτική παραγωγή στην Χώρα μας και με προβλήματα μειωμένης παραγωγής και ποιότητος ανταγωνιστριών χωρών (ευκαιρία για διεύρυνση εξαγωγών μας και άνοιγμα νέων αγορών).

Αναμένουμε την έκδοση από το ΥΠΑΑΤ Υπουργικής Απόφασης για τον ορισμό ως ημερομηνίας συγκομιδής ακτινιδίων και εμπορίας (ως απεφασίσθη στην σύσκεψη της 9/10/2017).

Απευθύνουμε έκκληση στις αρμόδιες ελεγκτικές υπηρεσίες την εντατικοποίηση και αυστηροποίηση των ελέγχων στην εξαγωγή-διακίνηση νωπών οπωροκηπευτικών προϊόντων, προς αποτροπή κυκλοφορίας ατυποποίητων  προϊόντων  από Έλληνες και βαλκάνιους εμπόρους κατευθείαν από τον αγρό».

Σχόλια (0)
Προσθήκη σχολίου
ΤΟ ΔΙΚΟ ΣΑΣ ΣΧΟΛΙΟ
Σχόλιο*
χαρακτήρες απομένουν
* υποχρεωτικά πεδία

News Wire

Πληρωμές Προγράμματα Προϊόντα Τεχνολογία