BACK TO
TOP
Τεχνικές Branding

Εντατικοποίηση των ελέγχων ενόψει Πάσχα από τον ΕΦΕΤ

Ανακοίνωση με την οποία προαναγγέλλει την εντατικοποίηση των ελέγχων που διενεργούνται στην αγορά των τροφίμων εν όψει της εορταστικής περιόδου και παράλληλα δίνει συμβουλές προς τους καταναλωτές εξέδωσε ο Ε.Φ.Ε.Τ.

Ανάκληση εξαιρετικού παρθένου ελαιολάδου από τον ΕΦΕΤ

3
0

Σχετικά με τους ελέγχους η ανακοίνωση αναφέρει ότι « μετά από συσκέψεις  και με άλλες αρμόδιες αρχές, τόσο του Υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, όσο και των Περιφερειών και Περιφερειακών Ενοτήτων της χώρας, o Ε.Φ.Ε.Τ προωθεί τον συντονισμό των δράσεων με στόχο την επαρκή κάλυψη της αγοράς και τη διασφάλιση της αποτελεσματικότητας των ελέγχων».

Η ανακοίνωση συνεχίζει με συμβουλές προς τους καταναλωτές, καθώς όπως αναφέρεται «οι παραδοσιακές διατροφικές συνήθειες τις ημέρες του Πάσχα οδηγούν τους καταναλωτές σε κατανάλωση συγκεκριμένων κατηγοριών τροφίμων.  Η σωστή επιλογή τους και η προσεκτική διαχείριση στο σπίτι (μαγείρεμα, συντήρηση) βοηθούν στην διατήρηση των πλεονεκτημάτων της παραδοσιακής μας διατροφής και στην αποφυγή των αρνητικών επιπτώσεων στην υγεία και στα οικονομικά συμφέροντα του καταναλωτή».

Αναλυτικά οι συμβουλές του Ε.Φ.Ε.Τ προς τους καταναλωτές:

Τι πρέπει να προσεχθεί γενικά :

• Αγοράστε από επίσημα και ελεγχόμενα σημεία της αγοράς. 

• Αγοράστε κρέας που είναι τοποθετημένο μέσα σε ψυγεία ή ψυχόμενες προθήκες και όχι εκτός ψυγείου ή εκτεθειμένο σε σκόνη, έντομα και μικρόβια.

• Δίνετε ιδιαίτερη προσοχή στις συνθήκες υγιεινής του προσωπικού και στην καθαριότητα του εξοπλισμού και του χώρου από όπου προμηθεύεστε τρόφιμα.

• Εξετάζετε προσεκτικά την επισήμανση των προϊόντων και τις ενδεικτικές πινακίδες πώλησης.

 

Τι πρέπει να προσεχθεί κατά την προμήθεια αμνοεριφίων, σπλάχνων και κρέατος :

• Για όλα τα αμνοερίφια εγχώριας παραγωγής, η σφραγίδα καταλληλότητας έχει χρώμα «τυρκουάζ» («λαμπρό κυανούν») και ωοειδές σχήμα.

• Τα αμνοερίφια εισαγωγής από τρίτες χώρες φέρουν την ωοειδή σφραγίδα καταλληλότητας σε χρώμα καστανό.

• Κάθε σφάγιο πρέπει υποχρεωτικά να φέρει σφραγίδες και στα δύο ημιμόριά του.

• Τα σπλάχνα δεν πρέπει να φέρουν οζίδια και κύστεις, ούτε να παρουσιάζουν μεταβολές του χρωματισμού και να μην είναι εκτεθειμένα στο περιβάλλον.

• Επιπλέον, στα κατεψυγμένα, πρέπει να εξετάζεται η ημερομηνία κατάψυξης και λήξης του προϊόντος.

 

Τι προσέχουμε κατά την προμήθεια νωπών αυγών :

• Τις προβλεπόμενες ενδείξεις στη συσκευασία, όπως η ημερομηνία ωοτοκίας, η ημερομηνία συσκευασίας ή ωοσκόπησης, η ημερομηνία λήξης.

• Για την καλή συντήρηση διατηρήστε τα αυγά σε δροσερό χώρο.

 

Τι πρέπει να προσέξετε κατά την προμήθεια σοκολατένιων αυγών :

• Για την αγορά σοκολατένιων αυγών που προσφέρονται κυρίως σε παιδιά,  ισχύουν  οι γενικοί κανόνες υγιεινής κατά τη συντήρηση, την έκθεση και τη διάθεση από σταθερά και επώνυμα σημεία πώλησης τροφίμων.

• Ιδιαίτερη προσοχή πρέπει να δίνεται από τους γονείς στο περιεχόμενο των

σοκολατένιων αυγών, όπως παιχνίδια μικρών διαστάσεων, (μπορεί να προκληθεί πνιγμός) και στην υποχρεωτική αναγραφή της σύνθεσης (σοκολάτα γάλακτος, υγείας) και της ημερομηνίας ανάλωσης.

 

Τι ισχύει για τις βαφές των αυγών :

• Οι χρησιμοποιούμενες διακοσμητικές βαφές αυγών είναι οι επιτρεπόμενες.

• Να βάφονται μόνο τα αυγά που έχουν παραμείνει ακέραια κατά το βρασμό.

• Να ακολουθούνται οι οδηγίες χρώσης που αναγράφονται στις συσκευασίες.

 

Σχόλια (0)
Προσθήκη σχολίου
ΤΟ ΔΙΚΟ ΣΑΣ ΣΧΟΛΙΟ
Σχόλιο*
χαρακτήρες απομένουν
* υποχρεωτικά πεδία

News Wire

Πληρωμές Προγράμματα Προϊόντα Τεχνολογία