BACK TO
TOP
Εμπορεύματα

Είδαν κιλά κόβουν τάλιρο οι εκκοκκιστές στο σύσπορο ενώ στο σκληρό σιτάρι επικρατεί κάλμα  

Άλλοθι στην κακή χρηματιστηριακή συγκυρία και στις  καλές στρεμματικές αποδόσεις των βαμβακιών, βρίσκουν από ότι φαίνεται οι εκκοκκιστές για να κρατήσουν το σύσπορο κάτω από τα 55 λεπτά το κιλό. Αυτό όμως που προκαλεί οργή στους παραγωγούς είναι η συστηματική προσπάθεια μετακίνησης των εκκαθαρίσεων σχεδόν ένα χρόνο πίσω. Έτσι αντί για προπωλήσεις που γίνονται σε προηγμένες χώρες και αγορές, εδώ έχουμε μεταχρονολογημένες εκκαθαρίσεις, δηλαδή μεταπωλήσεις. Εν τω μεταξύ κάλμα φαίνεται να επικρατεί στην αγορά του σκληρού σιταριού με τους έμπορους και τους παραγωγούς  να δηλώνουν ότι «αν δεν δούµε καράβι στο λιµάνι για εξαγωγή, δεν γίνεται τίποτα».

vamvaki_site_thema_panagou

8
0

Οι µύλοι είναι καλυµµένοι, οι αποθήκες γεµάτες και οι αγοραστές δεν δείχνουν ενδιαφέρον στα τρέχοντα επίπεδα τιµών. Μόνο κάποιοι παραγωγοί που πιέζονται αναγκάζονται να προχωρήσουν σε πράξεις περί τα 19 µε 20 λεπτά το κιλό, για τις καλές ποιότητες. Εξαίρεση η αλευροβιοµηχανία Μύλοι Λούλη που αγοράζει µε 225 ευρώ ο τόνος και εξάµηνη επιταγή τα καλά σιτάρια µε 60 υαλώδη.

Τέλος «καθισµένη» εμφανίζεται το τελευταίο διάστηµα η ελληνική αγορά καλαµποκιού, που βρίσκεται εγκλωβισµένη από το εισαγόµενο. Το βουλγάρικο προϊόν φτάνει στη χώρα µας στα 155-157 ευρώ ο τόνος παραδοτέα, µε αποτέλεσµα να καθίσταται µη ανταγωνιστικό το εγχώριο καλαµπόκι, που δεν µπορεί να «δουλευτεί», καθώς είναι αγορασµένο ακριβότερα. Σηµειωτέον ότι περαιτέρω πίεση στις τιµές καλαµποκιού δείχνουν και οι εκτιµήσεις στην ΕΕ και τις ΗΠΑ για την ερχόµενη σεζόν, που υποδεικνύουν αύξηση της παραγωγής στην Ευρώπη και αύξηση των αποθεµάτων στην Αµερική.

Σχόλια (0)
Προσθήκη σχολίου
ΤΟ ΔΙΚΟ ΣΑΣ ΣΧΟΛΙΟ
Σχόλιο*
χαρακτήρες απομένουν
* υποχρεωτικά πεδία

News Wire

Πληρωμές Προγράμματα Προϊόντα Τεχνολογία