BACK TO
TOP
Εμπορεύματα

Εορταστική στασιµότητα στο σκληρο σίταρι

Στην αγορά µας (εδώ αναφέροµαι στα σκληρά) η τελευταία τιµή στο διαγωνισµό της Τυνησίας δεν ήταν πολλά υποσχόµενη για την ελληνική σοδειά του σκληρού σίτου και άλλωστε απ’ ότι φαίνεται θα καλυφθεί µε σιτάρια του Καναδά.

papadogianis_M_3_8

Γιάννης Παπαδογιάννης

5
0

Οι γιορτές των Χριστουγέννων πάγωσαν λίγο τις διαπραγµατεύσεις για νέες δουλειές µε τους ιταλικούς εµπορικούς οίκους. Λογικά από εβδοµάδα θα ξεκινήσουν πάλι οι συζητήσεις αν και από την µια µεριά οι αγοραστές δεν φαίνεται να θέλουν να πληρώσουν κάποια δελεαστική τιµή και από την άλλη η πλειονότητα των τοπικών εµπόρων που έχουν σιτάρια στα χέρια τους δεν δείχνουν να βιάζονται.

Στα σκληρά σιτάρια, δεν συνεδρίασε το συµβούλιο στη Φότζια λόγω των εορτών οπότε οι τιµές έµειναν σταθερές. Συγκεκριµένα τα ποιοτικά σιτάρια µε ειδικό βάρος 80 kg/hl, υαλώδη 80% και πρωτεΐνη 12% η τιµή αποθήκης παραγωγού κυµαίνεται στα 280-285 ευρώ ο τόνος. Επίσης για τη δεύτερη ποιότητα µε ειδικό βάρος 78 kg/hl, υαλώδη 70% και πρωτεΐνη 11,5% η τιµή αποθήκης παραγωγού διαπραγµατεύεται στα 275-280 ευρώ ο τόνος. Η ζήτηση διεθνώς έχει αρχίσει κάπως να ενεργοποιείται και µάλιστα σηµειώνονται πωλήσεις σκληρού σίτου, αλλά υπάρχει έντονος ανταγωνισµός στις τιµές από τον Καναδά οπότε και οι ευρωπαϊκές σοδειές µένουν λίγο πίσω. Στη Γαλλία σηµειώθηκε µια µικρή ανάκαµψη των 5 ευρώ, φτάνοντας πλέον τα 245 ευρώ ο τόνος παραδοτέα σε γαλλικό λιµάνι.

Στο χρηµατιστήριο του Σικάγο, ακολουθώντας τα περισσότερα εµπορεύµατα, υπό τις θετικές ειδήσεις στον εµπορικό πόλεµο αλλά και την πίεση του δολαρίου, τα µαλακά σιτάρια κατέγραψαν κυρίως ανοδικές συνεδριάσεις µέχρι το τέλος του έτους. Στη Γαλλία είχαµε υποτονικές συνεδριάσεις µε χαµηλούς τζίρους λόγω των ηµερών. ∆εν σηµειώθηκε κάποια ιδιαίτερη µεταβολή
Σχόλια (0)
Προσθήκη σχολίου
ΤΟ ΔΙΚΟ ΣΑΣ ΣΧΟΛΙΟ
Σχόλιο*
χαρακτήρες απομένουν
* υποχρεωτικά πεδία

News Wire

Πληρωμές Προγράμματα Προϊόντα Τεχνολογία