BACK TO
TOP
Αγορά Ακινήτων

Περιθώριο ως 2 μήνες για μισθωτήρια γης

Εντός του επόμενου μήνα από την έναρξη ή την τροποποίηση της μίσθωσης αγροτικής γης θα πρέπει να υποβληθούν τα ηλεκτρονικά μισθωτήρια ή η Δήλωση Πληροφοριακών Στοιχείων Μίσθωσης ακίνητης περιουσίας, όπως είναι επισήμως γνωστή, σύμφωνα με εγκύκλιο της Γενικής Γραμματείας Δημοσίων Εσόδων.

Περιθώριο ως 2 μήνες για μισθωτήρια γης

0
0

Αυτό σημαίνει ότι εφόσον π.χ. η μίσθωση ξεκινά π.χ. την 1η Νοεμβρίου το ηλεκτρονικό μισθωτήριο θα πρέπει να υποβληθεί μέχρι το τέλος Δεκεμβρίου- δηλαδή το ανώτερο χρονικό περιθώριο δεν ξεπερνά τους δύο μήνες.

Υπενθυμίζεται εδώ ότι, ειδικά για περιπτώσεις εκμίσθωσης αγροτικής γης, ηλεκτρονικά μισθωτήρια πρέπει να υποβληθούν υποχρεωτικά μόνο εφόσον το μηνιαίο μίσθωμα ξεπερνά τα 80 ευρώ.

Επίσης, για τις περιπτώσεις εκμίσθωσης αγροτικών εκτάσεων, εάν δεν δηλωθούν τα στοιχεία όλων των συνιδιοκτητών η δήλωση δεν θεωρείται ελλιπής.

Ειδικότερα, για την ειδική περίπτωση εκμίσθωσης αγροτικής γης, η εγκύκλιος της Γενικής Γραμματείας Δημοσίων Εσόδων αναφέρει τα εξής:

Σε περίπτωση εκμίσθωσης αγροτικής γης για συγκεκριμένη καλλιεργητική περίοδο που εκτείνεται σε δύο (2) ή και περισσότερα φορολογικά έτη με ενιαία συμφωνία, εφόσον υπάρχει υποχρέωση υποβολής Δήλωσης Πληροφοριακών Στοιχείων Μίσθωσης ακίνητης περιουσίας σύμφωνα με την ΠΟΛ.1028/2015 Απόφαση Γ.Γ.Δ.Ε., αυτή θα υποβληθεί μέχρι το τέλος του επόμενου μήνα από την έναρξη ή την τροποποίηση της μίσθωσης.

Σημειώνεται ότι για τις περιπτώσεις εκμίσθωσης αγροτικών εκτάσεων, εάν δεν δηλωθούν τα στοιχεία όλων των συνιδιοκτητών η δήλωση δεν θεωρείται ελλιπής.

Διαβάστε εδώ ολόκληρη την εγκύκλιο με τις Διευκρινήσεις για την υποβολή στοιχείων μίσθωσης ακίνητης περιουσίας.pdf

 






Σχόλια (0)
Προσθήκη σχολίου
ΤΟ ΔΙΚΟ ΣΑΣ ΣΧΟΛΙΟ
Σχόλιο*
χαρακτήρες απομένουν
* υποχρεωτικά πεδία

News Wire

Πληρωμές Προγράμματα Προϊόντα Τεχνολογία