BACK TO
TOP
Παρουσιάσεις

Στηρίζει με υποτροφίες τα παιδιά αγροτών ο αγροτικός συνεταιρισμός Βόλου

Mε τη βοήθεια του Αγροτικού Συλλόγου Βόλου και της τοπικής γαλακτοβιομηχανίας ΕΒΟΛ, θα σπουδάσουν 15 φοιτητές ΑΕΙ και ΤΕΙ, οι οποίοι επελέγησαν από επιτροπή που συγκροτήθηκε γι’ αυτό το σκοπό. Σε μια λιτή τελετή που έγινε την Πέμπτη 17 Νοεμβρίου στην αίθουσα συνεδριάσεων της γαλακτοβιομηχανίας, φοιτητές και σπουδαστές, που πήγαν με τους γονείς τους, παρέλαβαν τους τραπεζικούς τους λογαριασμούς από την αντιπεριφερειάρχη Δωροθέα Κολυνδρίνη για τους μήνες Σεπτέμβριο ως και Οκτώβριο.

Στηρίζει με υποτροφίες τα παιδιά αγροτών ο αγροτικός συνεταιρισμός Βόλου

3
0

Οι υποτροφίες αντιστοιχούν σε 400 ευρώ μηνιαίως για εννέα μήνες του χρόνου και πρόθεση της ΕΒΟΛ και του Αγροτικού Συλλόγου είναι να δίνονται υποτροφίες για πέντε χρόνια σε 15 φοιτητές και σπουδαστές κάθε χρόνο.

Ο πρόεδρος του Αγροτικού Συνεταιρισμού Βόλου, Νικήτας Πρίντζος, υπογράμμισε πως η επιτροπή προσπάθησε να είναι όσο πιο αντικειμενική και δίκαιη μπορούσε, προκειμένου να μην αδικηθεί κανένας και εξήγησε στα παιδιά πως την επόμενη χρονιά, για να συνεχίσουν να λαμβάνουν το μηνιαίο ποσό των 400 ευρώ, θα πρέπει να έχουν καλή πρόοδο.

Να σημειωθεί ότι ήδη, κατατέθηκαν αναδρομικά τα χρήματα για τους μήνες Σεπτέμβριο, Οκτώβριο και Νοέμβριο, ενώ για τους επόμενους μήνες τα χρήματα θα κατατίθενται στις αρχές κάθε μήνα.

Σήμερα εκπρόσωπος του Τραπεζικού Ιδρύματος μοίρασε στους 15 φοιτητές καρτούλες με τον αριθμό λογαριασμού, από τον οποίο θα μπορούν να κάνουν ανάληψη των χρημάτων από τον γκισέ.

Η επιλογή των 15 σπουδαστών πραγματοποιήθηκε πρόσφατα, από τις συνολικά 65 αιτήσεις που κατατέθηκαν, με βάση την οικονομική οικογενειακή κατάστασή τους, τον τόπο διαμονής και καταγωγής τους, την αγροτική ιδιότητα των οικογενειών, οι οποίες είναι ταυτόχρονα και μέλη στον Αγροτικό Συνεταιρισμό Βόλου και τους σοβαρούς λόγους υγείας των παιδιών ή των οικογενειών τους.

Η οικονομική ενίσχυση που θα δοθεί στα παιδιά θα ανέρχεται στο ποσό των 400 ευρώ ανά μήνα και για συνολικά εννέα μήνες.

Κάθε χρόνο θα γίνεται η επιλογή των 15 φοιτητών σε ΑΕΙ-ΤΕΙ, ενώ από το πρόγραμμα υποτροφίας εξαιρούνται φοιτητές που σπουδάζουν εντός σχολών της Θεσσαλίας και όσοι φοιτούν σε στρατιωτικές σχολές, ιδιωτικά πανεπιστήμια και πανεπιστήμια του εξωτερικού.

Τα χωριά που εντάσσονται στο πρόγραμμα και στα οποία οι υποψήφιοι θα πρέπει να διαμένουν με τις οικογένειές τους και όχι μόνον να έλκουν την καταγωγή τους από αυτά, είναι: Περίβλεπτο, Κοκκίνα, Άγιο Δημήτριο, Αερινό, Ελευθεροχώρι, Άγιο Γεώργιο, Βελεστίνο, Χλόη, Μικρό Περιβολάκι, Στεφανοβίκειο, Ριζόμυλο, Κεραμίδι, Βένετο, Κανάλια, Κερασιά, Μελισσιάτικα, Διμήνι και Σέσκλο.

Δηλώσεις

Η Αντιπεριφερειάρχης Μαγνησίας και Β. Σποράδων, Δωροθέα Κολυνδρίνη, εξέφρασε τη συγκίνησή της, καταλαβαίνοντας πόσο δύσκολο είναι τη στιγμή που η ελληνική οικογένεια κατατρέχεται και ταλαιπωρείται, μέσα σε μία γενικότερη οικονομική δυσμένεια, να προσπαθεί να δώσει ένα εφαλτήριο στα παιδιά της για να προχωρήσουν παραπέρα.

«Εκεί που δημιουργείται αυτό το πρόβλημα που αναστέλλει τις καλές προθέσεις, πάντα βρίσκεται ένας καλός άγγελος που κάνει όλους εμάς να νιώθουμε άνθρωποι μέσα σε όλο αυτό που ζούμε και στη δεδομένη χρονική στιγμή λέγεται Νικήτας Πρίντζος και ΕΒΟΛ, ανθρωπισμός και μία ενέργεια που λειτουργεί ως πρότυπο και μας κάνει συμμέτοχους σε όλο αυτό, για να κάνουμε κάτι που σε άλλες εποχές θεωρούνταν αυτονόητο.Η ουσία είναι ότι τέτοιες πράξεις και τέτοιες προθέσεις πρέπει να γίνονται πρότυπο για όλους μας», επεσήμανε η κα. Κολυνδρίνη.

Η ίδια ευχήθηκε στα παιδιά να ζουν σ’ ένα περιβάλλον υποστηρικτικό σε κάθε προσπάθεια που κάνουν και τα συμβούλευσε να μην καταθέτουν ποτέ τα όπλα, τους στόχους και τις δυνάμεις τους.

Ο Δήμαρχος Ρήγα Φεραίου, Δημήτρης Νασίκας, ευχαρίστησε τον κ. Πρίντζο και τον Συνεταιρισμό, καθώς η πλειοψηφία των μαθητών που θα λαμβάνουν την υποτροφία προέρχονται από τον Δήμο, ο οποίος αντιμετωπίζει αρκετά προβλήματα.

Παράλληλα, αναφέρθηκε στο γεγονός ότι, πλην του κ. Πρίντζου, οι υπόλοιποι τέσσερις που απαρτίζουν την Επιτροπή είναι εκπαιδευτικοί και ευχήθηκε στα παιδιά να διατηρήσουν άρρηκτους δεσμούς με την οικογένεια, τον Δήμο και την τοπική κοινωνία και να λειτουργήσουν ως πρεσβευτές του μεγάλου ονόματος του Δήμου.

Τέλος, ο εκπρόσωπος της Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Ανδρέας Σηκιώτης εξέφρασε την ευθύνη που ένιωσε, συμμετέχοντας σ’ αυτή την επιτροπή και ταυτόχρονα μεγάλη τιμή και χαρά για τον μικρό ρόλο που ανέλαβε για την ανακούφιση κάποιων οικογενειών. Ευχήθηκε στα παιδιά να έχουν μία πορεία ευδόκιμη και ν’ αντιμετωπίσουν με ανταγωνιστικότητα τις δυσκολίες που θα βρουν στη ζωή τους.

Σχόλια (0)
Προσθήκη σχολίου
ΤΟ ΔΙΚΟ ΣΑΣ ΣΧΟΛΙΟ
Σχόλιο*
χαρακτήρες απομένουν
* υποχρεωτικά πεδία

News Wire

Πληρωμές Προγράμματα Προϊόντα Τεχνολογία