BACK TO
TOP
Παρουσιάσεις

Φουλάρουν τις μάντρες τους οι εισαγωγείς ενόψει της πρόσκλησης των Σχεδίων Βελτίωσης

«Η ενηµέρωση που έχω από τους πληροφορικάριους είναι ότι γύρω στις 15 ∆εκεµβρίου θα µπορούσαµε να ξεκινήσουµε τις ηλεκτρονικές υποβολές στα Σχέδια Βελτίωσης». Αυτό ανέφερε ο πλέον αρµόδιος για την υλοποίησή τους, Θύµιος Τσιατούρας παρουσιάζοντας το περίγραµµα του Μέτρου, κατά τη διάρκεια της ηµερίδας του ΣΕΑΜ µε θέµα την εκµηχάνιση της ελληνικής γεωργίας, που πραγµατοποιήθηκε στις 4 ∆εκεµβρίου στη Λάρισα.

Φουλάρουν τις μάντρες τους οι εισαγωγείς ενόψει της πρόσκλησης των Σχεδίων Βελτίωσης

0
0

Το µοντέντουµ ήταν ιδανικό για µία τέτοια ηµερίδα που συνέπεσε µε την ολοκλήρωση του θεσµικού πλαισίου της προκήρυξης, γεµίζοντας ασφυκτικά την αίθουσα µε εισαγωγείς µηχανηµάτων, κατασκευαστές, µελετητές, αγρότες, εκπροσώπους της Πολιτείας ακόµα και φοιτητές από την Αβερώφειο Γεωργίκη Σχολή.

Ενωτικό το κλίµα για εισαγωγείς

Κατά τη διάρκεια της εκδήλωσης ήταν εµφανές το ενωτικό κλίµα µεταξύ εισαγωγέων ενώ τα µηνύµατα που πήραν ήταν πολύ καλά για την εξέλιξη της αγοράς, κάτι που έχουν ήδη γνωστοποιήσει στα εργοστάσια που τους προµηθεύουν, ώστε να ετοιµάζονται για µία, σίγουρα καλύτερη από το 2017, χρονιά. Ωστόσο προβληµατισµός γενικότερα επικράτησε µε το θέµα του υπολογισµού της ιπποδύναµης ειδικά για τις επιδοτήσεις των δενδροκοµικών τρακτέρ, ζήτηµα που όπως είπε ο κ. Τσιατούρας, είναι κάτι που µπορούν οι διαχειριστικές να το ξαναδούν. Στην οµιλία που άνοιξε τις εργασίες της πολύωρης ηµερίδας, ο πρόεδρος του ΣΕΑΜ, Σάββας Μπαλουκτσής, είπε ότι φέτος οι πωλήσεις µετά βίας θα ξεπεράσουν τις 850 (διαµορφώθηκαν στις 1.120 το 2016) και πως τα Σχέδια Βελτίωσης έχουν καταλήξει να είναι ο εφιάλτης του κλάδου έτσι όπως αντιµετωπίζονται. Όσον αφορά το θέµα της εκχώρησης ενίσχυσης σε τρίτους που αποκάλυψε πρώτη η Agrenda, ο κ. Μπαλουκτσής ανέφερε ότι τίποτα ακόµα δεν είναι σίγουρο, καθώς θα πρέπει να πάρει την έγκριση των Ευρωπαίων.

Παίρνοντας τη σκυτάλη από τον κ. Μπαλουκτσή, ο γενικός γραµµατέας Κοινοτικών Πόρων, έκανε αναφορά στις εξελίξεις που αφορούν το µέλλον της ΚΑΠ. Εκεί άφησε να εννοηθεί ότι το καθεστώς των άµεσων ενισχύσεων πιθανώς θα συνδέεται µε επιδόσεις και αποτέλεσµατα, κάτι που ανοίγει την πόρτα της εθνικής συγχρηµατοδότηση όσον αφορά τον Πρώτο Πυλώνα.

Επιπλέον στο πάνελ τις εκδήλωσης βρέθηκαν ο οµότιµος καθηγητής Θεσσαλίας Θεοφάνης Γέµτος που αναφέρθηκε στις νέες τεχνολογίας στην εκµηχάνιση της γεωργίας και υψηλόβαθµα στελέχη τραπεζών (Τράπεζα Πειραιώς και Alpha Bank) που παρουσίασαν τα σύγχρονα εργαλεία χρηµατοδότησης για αγρότες.

Σχόλια (0)
Προσθήκη σχολίου
ΤΟ ΔΙΚΟ ΣΑΣ ΣΧΟΛΙΟ
Σχόλιο*
χαρακτήρες απομένουν
* υποχρεωτικά πεδία

News Wire

Πληρωμές Προγράμματα Προϊόντα Τεχνολογία