BACK TO
TOP
Παρουσιάσεις

Το οινόφιλο κοινό της Λάρισας κέρδισαν τα κρασιά των Μικρών Οινοποιών  

Πάνω από 30 ετικέτες 15 οινοποιείων - μελών του νεοσύστατου Συνδέσμου Μικρών Οινοποιών Ελλάδος (ΣΜΟΕ), απόλαυσε πλήθος Λαρισαίων και φίλων του καλού οίνου το βράδυ της Τετάρτης 10 Οκτωβρίου, σε μία μοναδική παρουσίασή τους στον γαστρονομικό προορισμό Βόσπορο Restaurant Bar στο κέντρο της πόλης, δίπλα στο Αρχαίο Θέατρο.

smoe5

Βασιλική Πασχάλη-Τσαντοπούλου

5
0

Με την ιδιαίτερα επιτυχημένη εκδήλωση στο V/Room του εστιατορίου τους, τα πολυταξιδεμένα και διαρκώς ενημερωμένα αδέλφια Χρήστος και Γιάννης Μπισίλκας έβαλαν το λιθαράκι τους στο νεόδμητο οικοδόμημα του ΣΜΟΕ, που ιδρύθηκε το 16/4/2018 με κύριο στόχο να συνδράμει στην ανάπτυξη και την ενίσχυση της οινοποιίας και με όραμα να συμβάλλει στην ενδυνάμωση του ρόλου των Μικρών Οινοποιών στην Ελλάδα.

Η ιδέα της δημιουργίας ενός συνδέσμου μικρών οινοποιών γεννήθηκε το 2017, όταν μια ομάδα οινοποιών οραματίστηκε την περαιτέρω εξάπλωση του ελληνικού κρασιού και του αμπελώνα του, με κριτήριο την ανάδειξη των ελληνικών terroir, ποικιλιών και κρασιών.

Στα σχέδια του Συνδέσμου Μικρών Οινοποιών Ελλάδος είναι σύμφωνα με τον πρόεδρό του Θάνο Ντούγκο:

- Ο σχεδιασμός και υλοποίηση δράσεων για την προβολή και ανάδειξη των θεμάτων της ελληνικής οινικής αγοράς.
- Η αποτελεσματική συνδρομή στην πρόοδο του ελληνικού κρασιού αποτελώντας αξιόπιστο συνομιλητή μεταξύ του επιχειρηματικού κόσμου, των φορέων πολιτικού σχεδιασμού, επιστημονικών και ερευνητικών οργανισμών καθώς και αρμοδίων θεσμικών παραγόντων.
- Η παρακολούθηση, η μελέτη, η ανάλυση και η διατύπωση προτάσεων σε ζητήματα σχετικά με αυτή και ειδικότερα τον κλάδο της οινοποιίας.
- Επιπρόσθετα στοχεύει να είναι κοντά με την τεχνογνωσία του στους νέους αμπελουργούς και παραγωγούς που θέλουν να παράγουν τα χρώματα και τα αρώματα της Ελληνικής γης.

Σχόλια (0)
Προσθήκη σχολίου
ΤΟ ΔΙΚΟ ΣΑΣ ΣΧΟΛΙΟ
Σχόλιο*
χαρακτήρες απομένουν
* υποχρεωτικά πεδία

News Wire

Πληρωμές Προγράμματα Προϊόντα Τεχνολογία