BACK TO
TOP
Σιτηρά - Ρύζι

Διαμάντι φέτος το σκληρό στον κάμπο η προσδοκία για τιμή γεμίζει αποθήκες

Με 19 λεπτά το κιλό αγοράζει σήµερα το σκληρό σιτάρι η ΕΑΣ Βόλου, κίνηση η οποία δίνει ένα θετικό στίγµα για την εξέλιξη της αγοράς του προϊόντος το επόµενο διάστηµα, θέτοντας παράλληλο εµπόδια στο σχεδιασµό του ιδιωτικού εµπορίου που επιχειρεί να βάλει χαµηλότερα τον πήχη της αφετηρίας.

Διαμάντι φέτος το σκληρό στον κάμπο η προσδοκία για τιμή γεμίζει αποθήκες

1
0
 Πληροφορίες µάλιστα της εφηµερίδας Agrenda αναφέρουν ότι «επίλεκτα» µέλη που αναπτύσσουν εµπορική δραστηριότητα στον κλάδο των σιτηρών, συναντήθηκαν το περασµένο Σάββατο στα Καµένα Βούρλα µε αντικείµενο, αφενός την ανταλλαγή απόψεων επί της αγοράς και αφετέρου τον συντονισµό της δράσης, στην κατεύθυνση φυσικά της «συγκράτησης» των τιµών του σιτοπαραγωγού.
Η ενηµέρωση λέει ότι στην πρόσκληση ανταποκρίθηκε το σύνολο της «αφρόκρεµας» των δραστηριοποιούµενων στη συγκεκριμένη αγορά του σκληρού σίτου, δηλαδή, µυλωνάδες, έµποροι , εξαγωγείς και µεταποιητές.

Το εμπόριο βλέπει ότι με βάση τα μέχρι στιγμής δεδομένα, φέτος υπάρχουν προϋποθέσεις να βγουν λεφτά από το εμπόριο, ειδικά στο σκληρό σιτάρι. Η αγορά προέρχεται από μια κακή χρονιά που κράτησε τις τιμές χαμηλά, ενώ η νέα εμπορική περίοδος δείχνει ιδιαίτερα θετικά σημάδια στο πεδίο της ποιότητας, κάτι που αποτελεί παρακαταθήκη για τη διάθεση του προϊόντος ακόμα και σε απαιτητικές αγορές, όπως για παράδειγμα της Ιταλίας. Στην καρδιά του θεσσαλικού κάμπου, τα σκληρά γράφουν χαρακτηριστικά που δείχνουν πολύ καλό χρώμα, ειδικό βάρος 78-84 kg/hl, υαλώδη 70% και πρωτεΐνη 13 και 14%.

Αυτά έκαναν τον έμπειρο συνεταιριστή Νικήτα Πρίντζο να πάρει την ευθύνη και να κόψει τιμή στα 19 λεπτά το κιλό με άμεση πληρωμή (στην πλάστιγγα), ενώ για τους παραγωγούς που βλέπουν περαιτέρω βελτίωση της κατάστασης υπάρχει και η δυνατότητα προκαταβολής στα 16 λεπτά και εκκαθάριση τη στιγμή που εκείνοι θα επιλέξουν.

Αναλυτικό ρεπορτάζ στη Agrenda που κυκλοφορεί το Σάββατο 9 Ιουνίου μαζί με ειδικό ένθετο για τη Φορολογία των Αγροτών
Σχόλια (0)
Προσθήκη σχολίου
ΤΟ ΔΙΚΟ ΣΑΣ ΣΧΟΛΙΟ
Σχόλιο*
χαρακτήρες απομένουν
* υποχρεωτικά πεδία

News Wire

Πληρωμές Προγράμματα Προϊόντα Τεχνολογία