BACK TO
TOP
Ελαίας Καρπός

Έναν αιώνα η Σιούρας Α.Ε. στηρίζει την ντόπια παραγωγή ελιάς

Ο βασιλιάς της επιτραπέζιας ελιάς από την Αγριά του Βόλου, µε τζίρο 22 εκατ. ευρώ, κλείνει 90 χρόνια δυναµικής παρουσίας στέλνοντας προϊόν σε κάθε γωνιά του πλανήτη

Έναν αιώνα η Σιούρας Α.Ε. στηρίζει την ντόπια παραγωγή ελιάς

2
1
Με το 95% του τζίρου της να προέρχεται από την έντονη εξαγωγική της δραστηριότητα, καθώς έχει αδιάλειπτη παρουσία σε περισσότερες από 45 χώρες σε όλο τον κόσµο (Ευρώπη, Καναδά, ΗΠΑ, Αυστραλία, Ασία και Αραβικές χώρες), η ΣΙΟΥΡΑΣ Α.Γ.Β.Ε. είναι µια υγιής βιοµηχανία που όχι µόνο άντεξε στην κρίση, αλλά δυνάµωσε σηµειώνοντας αυξηµένα κέρδη το 2015.

Παράλληλα, συνεχίζει να στηρίζει τους παραγωγούς µε τους οποίους συνεργάζεται σταθερά εδώ και πολλά χρόνια και βοηθά τόσο στην κοινωνικοοικονοµική ανάπτυξη του τόπου, προσφέροντας εργασία σε πολλές ελληνικές οικογένειες όσο και στην προβολή και την προώθηση της ιδίας της Ελλάδας στο εξωτερικό µέσω της συµµετοχής σε κλαδικές εκθέσεις και µε την τοποθέτηση των προϊόντων τους σε σηµαντικές ξένες εταιρείες. Για την ακρίβεια, αγοράζει ελιές από παραγωγούς από όλες τις ελαιοκοµικές περιοχές της Ελλάδος, (Χαλκιδική, Εύβοια, Φθιώτιδα, Αιτ/νία, Λακωνία, Μαγνησία, Άρτα, Αρκαδία κ.λπ)

Η βιοµηχανία που δραστηριοποιείται από το 1926 στη Μαγνησία στον κλάδο της επεξεργασίας ελαιών και τυποποίησης προϊόντων της, έκλεισε φέτος τα 90 της χρόνια και πραγµατοποίησε µια λαµπερή εκδήλωση παρουσία του επιχειρηµατικού κόσµου της περιοχής και εκπροσώπων φορέων.

Ο Πρόεδρος του ∆.Σ. Αντ. Σιούρας, παρουσιάζοντας µέσα από την οµιλία του µια επιχειρηµατική διαδροµή που αγγίζει έναν αιώνα, τόνισε ότι το όραµα της εταιρείας παραµένει αµετάβλητο, σταθερό, ίδιο µε εκείνο της πρώτης µέρας που ιδρύθηκε η εταιρεία ΣΙΟΥΡΑΣ Α.Γ.Β.Ε.: «κορυφαία ποιότητα, εξυπηρέτηση υψηλής απόδοσης, γρήγορη παράδοση, ‘value for money’ και ένα φιλικό προς το περιβάλλον εργοστάσιο». Και πρόσθεσε ότι  τα στοιχεία εκείνα που τους οδηγούν στη συνεχή ανάπτυξη είναι τα εξής: «Μεράκι, σκληρή δουλειά, πατριαρχική φροντίδα, αγάπη για την ελιά, ειλικρίνεια στις εµπορικές σχέσεις και τις συναλλαγές, καθαρή και έντιµη συνεργασία µε τους παραγωγούς, επένδυση σε σύγχρονο εξοπλισµό, εκπαιδευµένο προσωπικό και πάνω από όλα η συσσώρευση εµπειρίας».  

ΑΝΑΣΑ ΡΕΥΣΤΟΤΗΤΑΣ Ο ΑΓΡΟΤΙΚΟΣ ΤΟΜΕΑΣΣυνέχισε την οµιλία του ο κ. Αντ. Σιούρας, τονίζοντας ότι: «ο αγροτικός τοµέας µπορεί να παράξει εκπληκτικής ποιότητας εµπορεύµατα. Με την άριστη τυποποίηση και τη σωστή προβολή, µπορεί να κατακτήσουν αγορές σε όλο τον κόσµο προσφέροντας έσοδα και ανάσες ρευστότητας που τόσο έχουµε ανάγκη».



«∆ΙΑΒΑΤΗΡΙΟ» ΟΙ ΠΙΣΤΟΠΟΙΗΣΕΙΣΑπό την πλευρά του, ο Υπεύθυνος ∆ιασφάλισης Ποιότητας στην Σιούρας Α.Γ.Β.Ε., µέλος της οικογένειας, Χάρης Σιούρας, Χηµικός Μηχανικός, τόνισε στο Εl την ανάγκη προσαρµογής της εταιρείας στις διεθνείς απαιτήσεις στον τοµέα της υγιεινής και ασφάλειας τροφίµων και για το λόγο αυτό έχουν όλες τις απαραίτητες πιστοποιήσεις (ISO 22000 FSSC, BRC, IFS, ISO 9001), οι «οποίες αποτελούν το “διαβατήριο”, πλέον, για τις απαιτητικές αγορές του εξωτερικού».   
ΕΠΩΝΥΜΕΣ ΕΛΙΕΣ ΚΑΘΕ ΠΟΙΚΙΛΙΑΣ Μαύρες ελιές, ελιές χωρίς κουκούτσι, ελιές Καλαµών κοµµένες σε φέτες, Ελιές Καλαµών χωρίς κουκούτσι, πράσινες ελιές µε µπαχάρι, σκόρδο και αµύγδαλο κοµµένες σε φέτες, ξηρές ελιές είναι µερικά µόνο από τα προϊόντα της ΣΙΟΥΡΑΣ Α.Γ.Β.Ε. Όλες οι ελιές είναι διαθέσιµες σε διάφορες συσκευασίες: µεταλλικά-πλαστικά δοχεία, γυάλινα βάζα. Αξίζει να σηµειωθεί ότι τα προϊόντα αυτά εξάγονται µε private labels, υπό την επωνυµία SIOYRAS BRAND ή και Selia (προκύπτει από το Siouras και Ελιά)

Η εταιρεία που απασχολεί σήµερα 80 άτοµα παρουσίασε το 2015 αυξηµένο κύκλο εργασιών που ξεπέρασε τα 22 εκατ. ευρώ

Κείμενο από το περιοδικό EL, μηνός Μαΐου 2016
Σχόλια (1)
Προσθήκη σχολίου

14-10-2017 18:07Κωστας Μπαλαμωτης

Μπράβο για την αξιόλογη δουλειά τόσον χρόνων που αντιπροσωπεύει την ελληνική παραγωγή διανομή των προϊόντων της ελληνικής οικονομίας!!!!!!

Απάντηση
ΤΟ ΔΙΚΟ ΣΑΣ ΣΧΟΛΙΟ
Σχόλιο*
χαρακτήρες απομένουν
* υποχρεωτικά πεδία

News Wire

Πληρωμές Προγράμματα Προϊόντα Τεχνολογία