BACK TO
TOP
Business

Στο Εργασίας επαναπρόσληψη 56 εργαζομένων στη ΒΦΛ

Καθοριστική σύσκεψη, με σκοπό να διευκρινιστεί ο τρόπος με τον οποίο η διοίκηση της πρώην ΒΦΛ θα προχωρήσει στην εκτέλεση της Απόφασης αρ. 150/2017 του Μονομελούς Πρωτοδικείου Καβάλας, που δικαιώνει τους πρώτους 56 παράνομα απολυμένους της λιπασματοβιομηχανίας, πραγματοποιείται τη Δευτέρα 24 Ιουλίου στο υπουργείο Εργασίας.

3
0

Στη συνάντηση έχουν κληθεί να συμμετάσχουν αφενός η διοίκηση του Σωματείου Υπαλλήλων και Εργατοτεχνιτών της πρώην ΒΦΛ και αφετέρου οι τρεις «εμπλεκόμενες» εταιρίες ELFE ΑΒΕΕ, ΕΛΛΑΓΡΟΛΙΠ ΑΕΒΕ και PFIC Ltd, με την κυβέρνηση, μέσω του υπουργείου Εργασίας, να συνεχίζει τις προσπάθειες για την αποκατάσταση της κανονικότητας και της νομιμότητας στο εργοστάσιο των Λιπασμάτων της Νέας Καρβάλης.

Υπενθυμίζεται ότι η απόφαση του Μονομελούς Πρωτοδικείου Καβάλας δέχεται ότι οι εταιρείες ELFE ΑΒΕΕ, ΕΛΛΑΓΡΟΛΙΠ ΑΕΒΕ και PFIC Ltd «συνδέονται εν τοις πράγμασι» και ότι η πρώτη χρησιμοποίησε τη νομική προσωπικότητα των άλλων δύο εταιριών, προκειμένου «να συνεχίσει την παραγωγική της δραστηριότητα, με παράλληλη μείωση του εργασιακού κόστους».

Επίσης, αναδεικνύει τις κοινές έδρες των τριών εταιριών, τις συγγενικές σχέσεις των στελεχών και την «εν γένει σκοπιμότητα των από κοινού σχεδιασμένων ενεργειών», ακυρώνει την ακύρως επιβληθείσα διαθεσιμότητα, εντοπίζει τις ψευδομαρτυρίες, κατακεραυνώνει τους αναξιόπιστους ισχυρισμούς και αποκαθιστά την αλήθεια. Και αφού κρίνει ως προσχηματικές τις υποβληθείσας μαζικές μηνύσεις, αναγνωρίζει τις απολύσεις ως άκυρες και καταχρηστικές, καθιστώντας αυτές ως μη γενόμενες, ενώ επιδικάζει και μισθούς υπερημερίας εις βάρος της ELFE, η οποία εκλαμβάνεται από την απόφαση ως η εταιρία που κινεί τα νήματα και συνεχίζει την παραγωγική δραστηριότητα μέσω των παρένθετων εταιρειών.

Όσον αφορά, εξάλλου, στη δικαστική διένεξη που υπάρχει μεταξύ της λιπασματοβιομηχανίας και της ΔΕΠΑ, τη Δευτέρα 17 Ιουλίου, οι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ Καβάλας κ.κ. Εμμανουηλίδης, Μορφίδης και Παπαφιλίππου συναντήθηκαν στην Αθήνα με τον Διευθύνοντα Σύμβουλο της ΔΕΠΑ, Θόδωρο Κιτσάκο, ο οποίος δήλωσε ότι θα γίνουν όλες οι απαραίτητες κινήσεις προς την κατεύθυνση της διαφύλαξης του Δημόσιου Συμφέροντος. Σημειώνεται πως οι οφειλές της ΒΦΛ προς τη ΔΕΠΑ «αγγίζουν» -αν δεν ξεπερνούν πλέον- τα 100 εκατ. ευρώ.

Σχόλια (0)
Προσθήκη σχολίου
ΤΟ ΔΙΚΟ ΣΑΣ ΣΧΟΛΙΟ
Σχόλιο*
χαρακτήρες απομένουν
* υποχρεωτικά πεδία

News Wire

Πληρωμές Προγράμματα Προϊόντα Τεχνολογία