BACK TO
TOP
Business

Αυξημένες 5% οι πωλήσεις Syngenta για το 2020, +3% για τα κέρδη προ φόρων

Ενίσχυση των πωλήσεων κατά 5% ή 12% με τα τρέχοντα συναλλακτικά επίπεδα, στα 23,1 δισ. δολάρια αποτυπώνουν τα οικονομικά αποτελέσματα της Syngenta για το οικονομικό έτος  2020. Τα καθαρά κέρδη προ φόρων (δείκτης EBITDA) είναι αυξημένα κατά 3% συγκριτικά με το 2019, στα 4 δισ, δολάρια.

gettyimages-508333548

8
0

Όπως σημειώνει σε σχετικό ενημερωτικό σημείωμα ο όμιλος Syngenta, οι οικονομικές επιδόσεις αυτές επιτεύχθηκαν παρά το γεγονός ότι οι συναλλακτικές ισοτιμίες λόγω covid εξαΰλωσαν περί τα 1,5 δισ.  δολάρια. Μάλιστα αυτές οι αδυναμίες, εξισορροπούνται και με το παραπάνω από την ισχυρή επέκταση των επιχειρηματικών δραστηριοτήτων του ομίλου και την ενίσχυση των τιμών, σε συνδυασμό με μια αποτελεσματική διαχείριση του κόστους παραγωγής.

Τέλος, σημειώνεται ότι μέσα στο οικονομικό έτος 2020, ολοκληρώθηκε και η εξαγορά της Valagro.

Συγκεκριμένα, οι στόχοι εσόδων συνέργειας του ομίλου Syngenta ξεπέρασαν τα 450 εκατ. δολάρια, μαζί με τις επιχειρησιακές συνέργειες που είχαν ως αποτέλεσμα συμβολή κέρδους άνω των 200 εκατ. δολαρίων.

Ο Όμιλος Syngenta διαχειρίστηκε με επιτυχία τον αντίκτυπο της πανδημίας COVID-19 και των σχετικών μακροοικονομικών αντιξοοτήτων, ιδιαίτερα την ανάγκη για αυξημένο απόθεμα και διαχείριση της εφοδιαστικής αλυσίδας για τη διευκόλυνση των υψηλότερων πωλήσεων και την υπέρβαση των επιπτώσεων της απώλειας αξίας των ασθενέστερων νομισμάτων. Οι μέτριες αυξήσεις τιμών και τα μέτρα περιορισμού του κόστους βοήθησαν επίσης θετικά τον EBITDA.

Η Πλατφόρμα Σύγχρονης Γεωργίας (MAP) του Ομίλου, η οποία επιτρέπει στους αγρότες πρόσβαση σε πιο πρόσφατα, καινοτόμα εργαλεία, συνέχισε να επεκτείνεται ραγδαία στην Κίνα και έχει διαταράξει το οικοσύστημα που εστιάζει στους αγρότες με περισσότερους από 200 εταίρους και τριπλασίασε τα έσοδα σε περισσότερα από 700 εκατ. δολάρια.

Ο Erik Fyrwald, Διευθύνων Σύμβουλος της Syngenta Group δήλωσε: «Η επίσημη έναρξη του Syngenta Group τον Ιούνιο του 2020 μας έκανε τον πιο κοντινό στους αγρότες εταίρο στον τομέα της γεωργίας και της τεχνολογίας. Τα αποτελέσματά μας δείχνουν τη θετική μας δυναμική σε όλες τις επιχειρηματικές μονάδες και αποτυπώνουν την κορυφαία ανάπτυξη σε όλες τις περιοχές, ειδικά στην Κίνα και την Ασία-Ειρηνικό. Η παγκόσμια ομάδα μας συνεχίζει να μεταμορφώνει τη βιωσιμότητα της γεωργίας, να βελτιώνει την υγεία του εδάφους, να βελτιώνει τη βιοποικιλότητα και να αντιμετωπίζει το πιεστικό ζήτημα της αλλαγής του κλίματος.»

Σχόλια (0)
Προσθήκη σχολίου
ΤΟ ΔΙΚΟ ΣΑΣ ΣΧΟΛΙΟ
Σχόλιο*
χαρακτήρες απομένουν
* υποχρεωτικά πεδία

News Wire

Πληρωμές Προγράμματα Προϊόντα Τεχνολογία