BACK TO
TOP
Χρηματιστήριο

Ατονεί η αισιοδοξία στις ευρωαγορές για τις συνομιλίες ΗΠΑ-Κίνας

Με αρνητικό πρόσημο κινούνται οι ευρωπαϊκές αγορές την Πέμπτη 10 Ιανουαρίου καθώς υποχωρεί η αισιοδοξία για τις εμπορικές συνομιλίες ΗΠΑ – Κίνας που έδωσε ώθηση τις προηγούμενες ημέρες στα διεθνή χρηματιστήρια.

europemarket

Agronews

0
0

Οι συνομιλίες των δύο πλευρών στο Πεκίνο ολοκληρώθηκαν χθες με την κινεζική πλευρά να δηλώνει ότι οι συζητήσεις ήταν "εκτεταμένες, εις βάθος και λεπτομερείς" και έθεσαν τα θεμέλια για μια επίλυση της διαμάχης. Οι επενδυτές θα περιμένουν πλέον περισσότερες λεπτομέρειες για το χρονοδιάγραμμα των διαπραγματεύσεων που θα ακολουθήσουν στην Ουάσινγκτον.

Στο ταμπλό ο πανευρωπαϊκός δείκτης Stoxx Europe 600 σημειώνει πτώση 0,7% στις 345,39 μονάδες.

Ο γερμανικός DAX υποχωρεί 0,8% στις 10.812,40 μονάδες, ο γαλλικός CAC 40 χάνει 0,9% στις 4.773,05 μονάδες, ενώ ο βρετανικός FTSE 100 διολισθαίνει 0,5% στις 6.871,42 μονάδες.

Στην περιφέρεια ο ιταλικός FTSE MIB σημειώνει πτώση 0,4%, ενώ ο ισπανικός IBEX 35 σημειώνει μικρές απώλειες 0,1%.

Το κλίμα επιβαρύνει σήμερα και η πολιτική αβεβαιότητα στην Ουάσινγκτον. Ο Αμερικανός πρόεδρος Ντόναλντ Τραμπ δήλωσε χθες ότι το κόμμα του συνεχίζει να υποστηρίζει το σχέδιο του να παραμένει κλειστή η ομοσπονιδακή κυβέρνηση μέχρι να εξασφαλίσει τα κεφάλαια που έχει ζητήσει για το τείχος στα σύνορα με το Μεξικό. Στη συνέχεια αποχώρησε από την συνάντηση με τους ηγέτες των Δημοκρατικών στο Κογκρέσο, δηλώνοντας ότι αποτελεί "χάσιμο χρόνου".

Οι επενδυτές περιμένουν παράλληλα την ομιλία του προέδρου της Federal Reserve, Jerome Powell σήμερα στο Economic Club στην Ουάσινγκτον, για νέα στοιχεία όσον αφορά την πορεία της νομισματικής πολιτικής αυτό το έτος μετά τις τέσσερις αυξήσεις των αμερικανικών επιτοκίων το 2018.

Πηγή: capital.gr

Σχόλια (0)
Προσθήκη σχολίου
ΤΟ ΔΙΚΟ ΣΑΣ ΣΧΟΛΙΟ
Σχόλιο*
χαρακτήρες απομένουν
* υποχρεωτικά πεδία

News Wire

Πληρωμές Προγράμματα Προϊόντα Τεχνολογία