BACK TO
TOP
Χρηματιστήριο

Η συμφωνία ΟΠΕΚ-Ρωσίας για μείωση αργού δεν έπεισε τις αγορές

Με πτώση αντέδρασαν οι αγορές στην ιστορική συμφωνία των δυο πλευρών να μειώσουν κατά 10 εκατομμύρια βαρέλια την ημέρα την παραγωγή. Η αγορά εκτιμά ότι δεν φτάνει για να καλύψει τη «ζημιά» από τη μειωμένη ζήτηση.

russia-saudi_arabia

2
0

Συγκεκριμένα, ΟΠΕΚ και Ρωσία συμφώνησαν την Πέμπτη 9 Απριλίου να προχωρήσουν σε μεγάλες μειώσεις στην παραγωγή, βάζοντας τέλος σε μια διαμάχη εβδομάδων που οδήγησε στην μεγαλύτερη πτώση τιμών στην ιστορία. Η συμφωνία, όμως, δεν ικανοποίησε τις αγορές: η τιμή του brent που προηγουμένως κέρδιζε 11% έκλεισε με πτώση 4% στα 31,48 δολάρια το βαρέλι.

Οι αναλυτές αμφιβάλουν για το εάν η μείωση που συμφωνήθηκε είναι αρκετή για να αντισταθμίσει την μειωμένη ζήτηση για μαύρο χρυσό εξαιτίας της πανδημίας, ενώ αμφιβάλουν αν μη μέλη του ΟΠΕΚ θα συμβάλουν.

Η συμφωνία προβλέπει μείωση της παραγωγής κατά 10 εκατομμύρια βαρέλια την ημέρα, μακράν η μεγαλύτερη που έχει υπάρξει στην ιστορία καθώς είναι ισοδύναμη με το 10% της προ κρίσης ζήτηση.

Σύμφωνα με τη συμφωνία, η μείωση θα ελαττώνεται έως τον Απρίλιο του 2022. Σαουδική Αραβία και Ρωσία θα κόψουν παραγωγή περί τα 5 εκατομμύρια βαρέλια την ημέρα και άλλα μέλη του καρτέλ θα συνεισφέρουν με επιπλέον 5 εκατομμύρια βαρέλια.

Πηγή: euro2day.gr

Σχόλια (0)
Προσθήκη σχολίου
ΤΟ ΔΙΚΟ ΣΑΣ ΣΧΟΛΙΟ
Σχόλιο*
χαρακτήρες απομένουν
* υποχρεωτικά πεδία

News Wire

Πληρωμές Προγράμματα Προϊόντα Τεχνολογία