BACK TO
TOP
Χρηματιστήριο

Βαρύ το επενδυτικό κλίμα λόγω πανδημίας και γεωπολιτικών εντάσεων

Αρνητικά πρόσημα σημειώνουν την Δευτέρα 17 Αυγούστου οι ευρωπαϊκές αγορές με τους επενδυτές να εστιάζουν στην έξαρση του κορωνοϊού παγκοσμίως και στις γεωπολιτικές εντάσεις.

stock

7
0

Πτωτικά κινείται ο γερμανικός δείκτης DAX κατά 0,10%, υποχωρεί ο δείκτης του Λονδίνου FTSE 100 κατά 0,14%, πτώση σημειώνει και ο γαλλικός δείκτης CAC 40 κατά 0,10%.

Στον ευρωπαϊκό νότο ο δείκτης του Μιλάνου υποχωρεί κατά 0,55% και ο ισπανικός δείκτης IBEX 35 χάνει 1,01%.

Η γεωπολιτική ένταση που υπάρχει ανάμεσα σε Κίνα και ΗΠΑ εξακολουθεί να ανησυχεί τους επενδυτές. Υπενθυμίζεται πως ο Αμερικανός πρόεδρος Ντόναλντ Τραμπ υπέγραψε την Παρασκευή διάταγμα που αναγκάζει τον κινεζικό όμιλο ByteDance να πουλήσει τις δραστηριότητες στις Ηνωμένες Πολιτείες του TikTok, του διεθνούς μέσου του κοινωνικής δικτύωσης, μέσα σε 90 ημέρες, επισημοποιώντας τις απειλές που έχει πολλάκις εξακοντίσει. "Υπάρχουν αξιόπιστες αποδείξεις που με κάνουν να πιστεύω ότι η ByteDance (...) μπορεί να λάβει μέτρα που απειλούν να βλάψουν την εθνική ασφάλεια των Ηνωμένων Πολιτειών", ανέφερε ο Ντόναλντ Τραμπ.

Εν τω μεταξύ το Reuters ανέφερε το Σαββατοκύριακο ότι η προγραμματισμένη αναθεώρηση των εμπορικών συμφωνιών ΗΠΑ - Κίνας που είχε αρχικά καθοριστεί για το Σάββατο αναβλήθηκε χωρίς ενημέρωση για πιθανή νέα ημερομηνία.

Η πανδημία συνεχίζει να βρίσκεται στην προσοχή των επενδυτών καθώς αυξάνονται τα κρούσματα σε ολόκληρο τον κόσμο. Χτες επίσης η Πρωθυπουργός της Νέας Ζηλανδίας ανακοίνωσε πως αναβάλει τις εκλογές για τέσσερις εβδομάδας λόγω των κρουσμάτων κορονοϊού στο Όκλαντ.

Νωρίτερα μεικτές τάσεις σημειώθηκαν στα βασικά ασιατικά χρηματιστήρια, με την ιστορικού μεγέθους συρρίκνωση του ΑΕΠ της Ιαπωνίας εν μέσω της κρίσης του κορωνοϊού να βαρύνει επί του επενδυτικού κλίματος.

Πηγή: capital.gr

Σχόλια (0)
Προσθήκη σχολίου
ΤΟ ΔΙΚΟ ΣΑΣ ΣΧΟΛΙΟ
Σχόλιο*
χαρακτήρες απομένουν
* υποχρεωτικά πεδία

News Wire

Πληρωμές Προγράμματα Προϊόντα Τεχνολογία