BACK TO
TOP
Χρηματιστήριο

Ξαφνιάζουν θετικά οι αγοραστές, στις 1125 μον. ο Γενικός Δείκτης

Σε πλήρη σύνθεση σήμερα οι αγορές, μετά την χθεσινή αργία στην Wall Street.Στην ανακοίνωση των πρακτικών της συνεδρίαασης της Fed η προσοχή, από 0,48% χαμηλότερα τα futures του S&P500, μικτές τάσεις στα χρηματιστήρια της Ασίας και προς την Παρασκευή η εστίαση-στον ένα χρόνο μετά την εισβολή της Ρωσίας στην Ουκρανία.

xrimatistirio_6

60
0

Χωρίς να διαφαίνεται διέξοδος στο συγκεκριμένο μέτωπο, αντιθέτως μάλιστα, στις αγορές κύρια μεγέθη, δείκτες, τιμές έχουν επανέλθει σε επίπεδα αρκετά πριν την 24η Φεβρουαρίου σε μία προσπάθεια προεξόφλησης της "επόμενης ημέρας". Είναι ωστόσο πανίσχυρα σπίτια λ.χ. JPMC, Morgan Stanley που προειδοποιούν για υπερβολική αισιοδοξία με ότι αυτό μπορεί να σημαίνει για τον κίνδυνο εγκλωβισμών.

Σε αυτό το περιβάλλον, στο Χρηματιστήριο Αθηνών οι αγοραστές συνεχίζουν να ξαφνιάζουν θετικά, με σταθερές εισροές για έκτη συνεχόμενη εβδομάδα παραπέμποντας σε ενεργητικότητα παρουσία ξένων funds.

Στον τραπεζικό κλάδο το κύριο μέρος των εισροών, ενδεικτικό το γεγονός πως στην χθεσινή συνεδρίαση από τα 120 εκατ. τα 36 εκατ.πραγματοποιήθηκαν σε μόλις δύο μετοχές των Alpha BankΑΛΦΑ +5,91%, Πειραιώς. Εισροές σε όλη την διάρκεια της συνεδρίασης, που εντάθηκαν στο "κλείσιμο" με αποτέλεσμα την καταγραφή υψηλών ημέρας, στα 1,47 και 2,33 ευρώ αντίστοιχα. Και μάλιστα σε τιμές 47% και 62% πάνω από τις αρχικές του Ιανουαρίου.

Για παρατεταμένο...rebalancing με αιχμή τον τραπεζικό κλάδο κάνουν λόγο χρηματιστές, οι οποίοι δεν παραλείπουν να αναφερθούν σε ανάλογη εικόνα εισηγμένων-σηματωρών και ειδικού βάρους λ.χ. Mytilineos, Motor Oil αλλά και Jumbo, ΔΕΗ, Helleniq Energy εσχάτως TITAN Cement, Viohalco όπως και AEGEAN-Autohellas, ΟΠΑΠ κ.α.

Χαρακτηριστική περίπτωση της μεγέθυνσης εισηγμένης η Mytilineos, στα ιστορικά υψηλά των 25,64 με αποτίμηση 3,64 δισ. και τους αναλυτές να παραμένουν "ταύροι" παρά το 58,14% της μετοχής, σε διάστημα 6μηνου. Πού βάζουν τον πήχη οι ειδικοί, σημειώνει από νωρίς ο Γιώργος Α. Σαββάκης.

Προσοχή και στα οικονομικά αποτελέσματα των εταιρειών, με την Ideal Holdings αύριο, τον ΟΤΕ την Πέμπτη και Παρασκευή την Πειραιώς με τους επενδυτές να προεξοφλούν την ισχυροποίηση τους το 2022 συνακόλουθα να (υπο)στηρίζουν τις προσδοκίες για το 2023.

Νωρίτερα ανακοίνωσε τα βασικά οικονομικά μεγέθη 2022 η Entersoft και έπεται συνέχεια.

Σχόλια (0)
Προσθήκη σχολίου
ΤΟ ΔΙΚΟ ΣΑΣ ΣΧΟΛΙΟ
Σχόλιο*
χαρακτήρες απομένουν
* υποχρεωτικά πεδία

News Wire

Πληρωμές Προγράμματα Προϊόντα Τεχνολογία