BACK TO
TOP
Χρηματιστήριο

Με απώλειες ξεκίνησε η εβδομάδα για την Wall Street λόγω εορτών

Με απώλειες έκλεισε η Wall Street, η οποία όμως εμφάνισε χαμηλούς τζίρους καθώς άρχισε την Μεγάλη Εβδομάδα του Πάσχα των Καθολικών, η οποία παραδοσιακά “αφιερώνεται” σε μικρές αναδιαρθρώσεις χαρτοφυλακίων.

wall-street-martio

7
0

Ειδικότερα, ο δείκτης Dow Jones κατέγραψε πτώση 0,41% στις 39.313 μονάδες, ο S&P 500 σημείωσε απώλειες 0,31% στις 5.218 μονάδες, ενώ ο τεχνολογικός Nasdaq υποχώρησε κατά 0,27% στις 16.384 μονάδες.

«Βαρίδι» σήμερα για την αγορά ήταν οι μετοχές της Intel, με την εταιρεία ημιαγωγών να χάνει 1.6% μετά την δημοσίευση των Financial Times ότι οι νέες κατευθυντήριες γραμμές για την Κίνα θα μπλοκάρουν τα τσιπ της Intel σε κυβερνητικούς διακομιστές και υπολογιστές.

Απώλειες 4% και για την United Airlines, αφού η Ομοσπονδιακή Υπηρεσία Αεροπορίας δήλωσε ότι θα εντείνει τον έλεγχο της αεροπορικής εταιρείας μετά από μια σειρά περιστατικών ασφάλειας.

Προς πέμπτο διαδοχικό μήνα ανόδου

Παρόλα αυτά, η Wall Street οδεύει προς τον πέμπτο διαδοχικό μήνα ανόδου, με τους κυριότερους δείκτες να βρίσκονται κοντά σε ιστορικά υψηλά. Η άνοδος τροφοδοτήθηκε από τις τελευταίες παρατηρήσεις της Federal Reserve που διατήρησαν το χρονοδιάγραμμα μείωσης των επιτοκίων των κεντρικών τραπεζών για φέτος, καθώς και τον συνεχή ενθουσιασμό των επενδυτών για τις μετοχές τεχνολογίας εν μέσω του ράλι που βασίζεται στην τεχνητή νοημοσύνη.

Το συνολικό επενδυτικό επενδυτικό κλίμα παραμένει πάνω από τον ιστορικό του μέσο όρο, σύμφωνα με την τελευταία εβδομαδιαία Έρευνα για το κλίμα της Αμερικανικής Ένωσης Μεμονωμένων Επενδυτών, αντανακλώντας την επίμονη αισιοδοξία της αγοράς. Ωστόσο, ορισμένοι επενδυτές φοβούνται τον πιθανό αντίκτυπο ενός υπερβολικά παρατεταμένου ράλι και των επίμονα υψηλών επιτοκίων.

«Η εξέταση των κύκλων επιτοκίων της Fed από τη δεκαετία του 1970 αποκαλύπτει ότι, γενικά, οι επενδυτές έχουν να φοβηθούν περισσότερα από την πρώτη μείωση επιτοκίων σε έναν κύκλο παρά την παύση, την περίοδο κατά την οποία η κεντρική τράπεζα σταματά να αυξάνει το επιτόκιο αλλά και δεν έχει αποφασίσει ακόμη να τα μειώσει», σύμφωνα με τον αναλυτή της Strategas Securities, Ryan Grabinksi.

Αυτή την εβδομάδα, οι επενδυτές θα έχουν περαιτέρω πληροφορίες σχετικά με την πορεία του πληθωρισμού από τον δείκτη τιμών προσωπικών δαπανών του Φεβρουαρίου, τον προτιμώμενο δείκτη πληθωρισμού της Fed, την Παρασκευή. Η αντίδραση της αγοράς θα φανεί την επόμενη Δευτέρα, μετά την αργία της Μεγάλης Παρασκευής.

Σχόλια (0)
Προσθήκη σχολίου
ΤΟ ΔΙΚΟ ΣΑΣ ΣΧΟΛΙΟ
Σχόλιο*
χαρακτήρες απομένουν
* υποχρεωτικά πεδία

News Wire

Πληρωμές Προγράμματα Προϊόντα Τεχνολογία