BACK TO
TOP
Χρηματιστήριο

Ενόψει ανακοινώσεων για τον πληθωρισμό μεικτά τα πρόσημα στη Wall Street

«Διχασμός», νευρικότητα και μικτά πρόσημα καταγράφηκαν στη Wall Street μετά τα θετικά στοιχεία για την απασχόληση που ανακοινώθηκαν την Παρασκευή στις ΗΠΑ και ενόψει ανακοινώσεων για τον πληθωρισμό την Τετάρτη.

plithorismos-wall-street

10
0

Στη Wall Street, ο Dow Jones υποχώρησε μόλις 0,04% ή 14 μονάδες στις 38.889 μονάδες, ο S&P 500 σημείωσε πτώση 0,03% στις 8.502 μονάδες ενώ o Nasdaq κινήθηκε οριακά υψηλότερα 0,03% στις 16.253 μονάδες.

Στο βιομηχανικό δείκτη, τη μεγαλύτερη άνοδο σημείωσαν οι μετοχές των Home Depot (+1,2%) και 3M Co (+1,1%) ενώ τη μεγαλύτερη πτώση κατέγραψαν οι τίτλοι των Intel (-1,6%) και Caterpillar (-1,2%).

Ισχυρή άνοδο σχεδόν 5% κατέγραψε η μετοχή της Tesla, μετά την αναφορά του Μάσκ ότι το ρομποταξί της εταιρείας θα είναι διαθέσιμο τον Αύγουστο. Πρόκειται για ένα αυτόνομο όχημα που εκτιμάται ότι θα κατασκευαστεί με βάση την πλατφόρμα οχημάτων επόμενης γενιάς της Tesla.

Η αύξηση του μέσου ωρομισθίου δημιούργησε προσδοκίες ότι η αμερικανική οικονομία θα μπορούσε να συνεχίσει να στηρίζει ισχυρά εταιρικά κέρδη ακόμα και αν αυτό σημαίνει υψηλά επιτόκια για περισσότερο καιρό», σχολίασε αναλυτής.

Δεν ανησυχεί η Fed

«Η Fed δεν φαίνεται να ανησυχεί για την ισχυρή αγορά εργασίας. Ωστόσο, ο πληθωρισμός είναι μεγαλύτερο ζήτημα και είναι επιτακτικό τα στοιχεία του Μαρτίου να δείξουν ότι η διαδικασία μείωσης του πληθωρισμού συνεχίζεται» ανέφερε σε σημείωμα ο ιδρυτής της Vital Knowledge, Άνταμ Κρισαφούλι.

Aξίζει να σημειωθεί πως την προηγούμενη εβδομάδα ο Dow Jones υποχώρησε 2,3% καταγράφοντας τις μεγαλύτερες εβδομαδιαίες απώλειες από τον Μάρτιο του 2023. Αντίστοιχα, ο S&P 500 κινήθηκε χαμηλότερα 1% – η μεγαλύτερη εβδομαδιαία πτώση από τον Ιανουάριο- και ο Nasdaq κατέγραψε πτώση 0,8%.

Ανοδικά κινήθηκαν οι αποδόσεις των αμερικανικών ομολόγων καθώς το 10ετές ενισχύθηκε κατά δύο μονάδες βάσης στο 4,42% και το 2ετές κινήθηκε υψηλότερα κατά τρεις μονάδες βάσης στο 4,78%.

Στην αγορά εμπορευμάτων, η τιμή του πετρελαίου σημείωσε πτώση 0,4% στα 86,53 δολάρια ενώ η τιμή του χρυσού έπιασε νέο υψηλό καθώς ενισχύθηκε 0,7% στα 2.360 δολ./oz.

Στην αγορά συναλλάγματος, το δολάριο κινήθηκε χαμηλότερα 0,2% έναντι του ευρώ, στο 1,0860 δολ.

πηγή: ot.gr

Σχόλια (0)
Προσθήκη σχολίου
ΤΟ ΔΙΚΟ ΣΑΣ ΣΧΟΛΙΟ
Σχόλιο*
χαρακτήρες απομένουν
* υποχρεωτικά πεδία

News Wire

Πληρωμές Προγράμματα Προϊόντα Τεχνολογία