BACK TO
TOP
Μακροοικονομικά

Προσπάθεια αντίδρασης στο Χ.Α. στη σκιά των διεθνών αγορών

Ήπιες κινήσεις αγορών παρατηρούνται στην έναρξη της συνεδρίασης της Τετάρτης 2 Σεπτεμβρίου στο Χρηματιστήριο Αθηνών με την αγορά να παρακολουθεί την κίνηση των ευρωπαϊκών χρηματιστηρίων.

Κλειστό λόγω καθολικού Πάσχα το X.Α.

0
0
Ειδικότερα, στις 11:08, ο Γενικός Δείκτης ενισχύεται κατά 0,14% στις 622,39 μονάδες, ενώ ο τζίρος βρίσκεται στα 1,9 εκατ. ευρώ. Ο FTSE25 σημειώνει κέρδη 0,37% στις 181,73 μονάδες και ο τραπεζικός δείκτης καταγράφει άνοδο 0,58% στις 201,85 μονάδες

Μετά από δύο ημέρες απωλειών, εμφανίζονται κινήσεις ανοδικής αντίδρασης στο ταμπλό του Χ.Α., χωρίς ωστόσο η αγορά να δείχνει διάθεση ανοδικής διαφυγής από τα τρέχοντα επίπεδα. Μεγάλη μερίδα των μετοχών εμφανίζει έντονη μεταβλητότητα, με συνεχείς εναλλαγές προσήμου.

Για ακόμη μία ημέρα το Χ.Α. δείχνει να ακολουθεί την τάση στην Ευρώπη. Άλλωστε, με τους κεφαλαιακούς περιορισμούς που εξακολουθούν να υφίστανται οι εγχώριοι επενδυτές, οι ξένοι δείχνουν να κυριαρχούν στο βιβλίο των εντολών από την επανέναρξη των συναλλαγών τον Αύγουστο. Και οι ξένοι παραδοσιακά συνδέουν την στρατηγική τους με την πορεία των μεγάλων αγορών.

Από την άλλη μεριά, η αγορά εξακολουθεί να διατηρεί μετριοπαθή στάση έναντι των εγχώριων εξελίξεων, τόσο σε πολιτικό όσο και σε οικονομικό επίπεδο. Άλλωστε, λόγω εκλογών υπάρχει κίνδυνος καθυστέρησης στην πρώτη αξιολόγηση της ελληνικής οικονομίας και ως εκ τούτου κίνδυνος καθυστέρησης, όχι μόνο στην εκταμίευση της επόμενης δόσης αλλά και στην έναρξη της συζήτησης με τους δανειστές για τη διευθέτηση του ελληνικού χρέους.

 

(Με πληροφορίες από Ναυτεμπορική)

Σχόλια (0)
Προσθήκη σχολίου
ΤΟ ΔΙΚΟ ΣΑΣ ΣΧΟΛΙΟ
Σχόλιο*
χαρακτήρες απομένουν
* υποχρεωτικά πεδία

News Wire

Πληρωμές Προγράμματα Προϊόντα Τεχνολογία