BACK TO
TOP
Μακροοικονομικά

Καμία απόφαση για μείωση αφορολόγητου απαντά το ΥΠΟΙΚ

Ότι το αφορολόγητο όριο είναι ένα θέμα που τελεί υπό διαπραγμάτευση, ανέφερε ο υπουργός Οικονομίας, Δημήτρης Παπαδημητρίου, από τα Τρίκαλα, όπου παραβρέθηκε σε εκδήλωση του ΣΥΡΙΖΑ.

Καμία απόφαση για μείωση αφορολόγητου απαντά το ΥΠΟΙΚ

4
0

Όπως δηλώνει χαρακτηριστικά: «το αφορολόγητο και άλλα, διαπραγματεύονται. Όπως ξέρετε προσπαθούμε να κρατήσουμε αυτό που υπάρχει τώρα. Αν θα μπορέσουμε να το κρατήσουμε, αυτό, δεν το ξέρω», αναφέρει,  συμπληρώνοντας ότι η κυβέρνηση θα προσπαθήσει για το καλύτερο. Επίσης, τονίζει ότι «πρέπει να κλείσει η αξιολόγηση, γιατί μετά την αξιολόγηση έρχεται η ποσοτική χαλάρωση, κάτι πολύ κρίσιμο για τη ρευστότητα των επιχειρηματιών και των επιχειρήσεων».

Ερωτηθείς αναφορικά με τον «κόφτη» και τις κόκκινες γραμμές που ακολουθεί ή διατηρεί η κυβέρνηση στη διαπραγμάτευση,  ο κ. Παπαδημητρίου δηλώνει, «υπάρχει αυτό το πρόγραμμα που το λέμε «κόφτη» δυστυχώς, μόνο για να ικανοποιήσει τους δανειστές». Πάντως καταθέτει την πεποίθηση του ότι δεν θα χρειαστεί να τεθεί σε ισχύ: «Όπως ξέρετε και όπως έχουμε πει επανειλημμένος δεν πρόκειται να λειτουργήσει . Αυτή λοιπόν είναι μια κόκκινη γραμμή την οποία η κυβέρνηση δεν πρόκειται να περάσει», αναφέρει ο κ. Παπαδημητρίου.

Σχετικά με την αλλαγή ηγεσίας στις ΗΠΑ και κατά πόσον αυτή θα επηρεάσει τη συμμετοχή του ΔΝΤ στο ελληνικό πρόγραμμα, ο υπ. οικονομίας θεωρεί ότι, «η αλλαγή ηγεσίας στις Ηνωμένες Πολιτείες είναι ένα ερωτηματικό, το οποίο δεν ξέρει κανείς ακόμα. Αν ακούσει κανείς τις προεκλογικές και τις τωρινές δηλώσεις του καινούργιου προέδρου των ΗΠΑ, θα πρέπει να πούμε ότι η Ευρώπη δεν θα έχει τέτοια στενή συμπαράσταση απ’ ότι είχε μέχρι τώρα από τις Ηνωμένες Πολιτείες». Συμπληρώνει ότι είναι δύσκολο να καταλάβουμε από τώρα και καλό είναι να μην κάνουμε εικασίες. 

Υπ. Οικονομίας: Καμία απόφαση της κυβέρνησης για μείωση αφορολόγητου

Δεν υπάρχει καμία απόφαση της κυβέρνησης (ούτε είναι στις προθέσεις), για μείωση του αφορολόγητου. Τα παραπάνω διευκρινίζει το υπουργείο Οικονομικών με αφορμή την αναστάτωση που προκλήθηκε από τη δήλωση του Υπουργού Οικονομίας και Ανάπτυξης, Δημήτρη Παπαδημητρίου, κατά την επίσκεψή του στο δημαρχιακό μέγαρο Τρικάλων, σύμφωνα με την οποία «τo αφορολόγητο και άλλα διαπραγματεύονται, όπως ξέρετε, προσπαθούμε να κρατήσουμε αυτό που υπάρχει τώρα».

«Η διαπραγμάτευση για τους δημοσιονομικούς στόχους της επόμενης περιόδου, μετά το 2018, συνεχίζεται και η κυβέρνηση δεν αποδέχεται την ψήφιση οποιουδήποτε μέτρου για μετά το 2018», καταλήγει το ΥΠΟΙΚ.

Ανασκευάζει ο υπουργός Οικονομίας τα περί μείωσης του αφορολόγητου

Οι δηλώσεις του Υπουργού Οικονομίας και Ανάπτυξης, Δημήτρη Παπαδημητρίου, τη Κυριακή 22 Ιανουαρίου στο Επιμελητήριο Τρικάλων, που άφηναν ανοιχτό το ενδεχόμενο μείωσης του αφορολόγητου, «άναψε φωτιές» στο οικονομικό επιτελείο της Κυβέρνησης και υποχρέωσαν τον Υπουργό να δώσει διευκρινίσεις, καθώς οι δηλώσεις του ήταν σε ευθεία αντίθεση με τα όσα υποστηρίζουν τα κυβερνητικά στελέχη για το συγκεκριμένο ζήτημα.

Ο κ. Παπαδημητρίου, μιλώντας το πρωί της Δευτέρας στον ΑΝΤ1, διευκρίνισε ότι δεν τίθεται θέμα μείωσης του αφορολόγητου και ο θόρυβος που προκλήθηκε οφείλεται σε λάθος διατύπωση από την πλευρά του.

Ο κ. Παπαδημητρίου υπογράμμισε ότι η δεν πρόκειται να ληφθεί κανένα νέο μέτρο για μετά το 2019, ότι η μη μείωση του αφορολόγητους είναι αδιαπραγμάτευτη για την Κυβέρνηση, αλλά ερωτηθείς για το αν αυτό είναι απαίτηση των δανειστών, απάντησε ότι δεν το γνωρίζει, γιατί η διαπραγμάτευση γίνεται από τον Υπουργό Οικονομικών, Ευκλείδη Τσακαλώτο.

Ως την Τετάρτη η γραπτή ελληνική πρόταση στους θεσμούς

Έως την Τετάρτη έχει δεσμευτεί η ελληνική κυβέρνηση να στείλει και γραπτώς στους θεσμούς, τις προτάσεις που θα παρουσιάσει μια ημέρα μετά ο ΥΠΟΙΚ, Ευκλείδης Τσακαλώτος στο Eurogroup της Πέμπτης. Αυτό αναφέρουν πηγές του υπουργείου Οικονομικών, προσθέτοντας ότι η δέσμευση ελήφθη στο EWG στις 12/1. Πάντως η κυβέρνηση επιχειρεί να οριστικοποιήσει σήμερα μια πρώτη θέση, καθώς αύριο ο αναπληρωτής ΥΠΟΙΚ, Γιώργος Χουλιαράκης θα εκπροσωπήσει την Ελλάδα στην σύνοδο του Δ.Σ. του ESM (σ.σ. δηλαδή στη σύνοδο των εκπροσώπων των κρατών και των θεσμών που απαρτίζουν και το EWG).

Σχόλια (0)
Προσθήκη σχολίου
ΤΟ ΔΙΚΟ ΣΑΣ ΣΧΟΛΙΟ
Σχόλιο*
χαρακτήρες απομένουν
* υποχρεωτικά πεδία

News Wire

Πληρωμές Προγράμματα Προϊόντα Τεχνολογία