BACK TO
TOP
Μακροοικονομικά

Βίζερ: Η κρίση του 2015 δεν κόστισε 100 δισ. αλλά τα διπλά

Την εκτίμηση ότι το κόστος της κρίσης του 2015 για την Ελλάδα ήταν μάλλον διπλάσιο από τα 100 δισ. ευρώ εξέφρασε ο πρώην πρόεδρος του ΕuroWorking Group, Τόμας Βίζερ.

Βίζερ: Η κρίση του 2015 δεν κόστισε 100 δισ. αλλά τα διπλά

1
0

Μιλώντας στην ολλανδική εφημερίδα De Volkskrant και ερωτηθείς αν το εξάμηνο επί υπουργίας Γιάνη Βαρουφάκη κόστισε στην Ελλάδα 100 δισ. ευρώ -ποσό που έχει εκτιμήσει ο πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Μηχανισμού Σταθερότητας Κλάους Ρέγκλιγκ-, ο κ. Βίζερ σημείωσε πως πιστεύει ότι «μάλλον στοίχισε τα διπλά: η οικονομική συρρίκνωση, η δυσπιστία των επενδυτών, τα πλήγματα που δέχτηκαν οι ελληνικές τράπεζες. Αλλά δεν ήταν μόνον ο Βαρουφάκης. Ολόκληρη η ελληνική κυβέρνηση φέρει την ευθύνη αυτή».

Ο κ. Βίζερ επεσήμανε ότι κανένας δεν έσκαψε τον λάκκο της Ελλάδας, σημειώνοντας ότι η χώρα βρέθηκε μόνη της με την πλάτη στον τοίχο, εξαιτίας της πολιτικής ή και των παραλείψεων διαδοχικών ελληνικών κυβερνήσεων.

Ερωτηθείς σχετικά, ανέφερε ότι το 2012 είχε προετοιμάσει ο ίδιος ένα σχέδιο με το όνομα «Ζ» για το ενδεχόμενο Grexit, ενώ σημείωσε ότι η πιθανότητα να συμβεί ένα Grexit το 2015 ήταν μεγαλύτερη από ό,τι το 2012, αλλά οι συνέπειες το 2012 θα ήταν πιο δραματικές.

Σχόλια (0)
Προσθήκη σχολίου
ΤΟ ΔΙΚΟ ΣΑΣ ΣΧΟΛΙΟ
Σχόλιο*
χαρακτήρες απομένουν
* υποχρεωτικά πεδία

News Wire

Πληρωμές Προγράμματα Προϊόντα Τεχνολογία