BACK TO
TOP
Μακροοικονομικά

«Κόντρα στο ρεύμα» για τις ελληνικές τράπεζες η Goldman Sachs

Μετά τις εκθέσεις των Citigroup, BofA και Deutsche Bank, που ήταν «μαχαιριές» για τις τιμές-στόχους των τραπεζών (με εξαίρεση τη Eurobank ίσως), η αμερικανική επενδυτική τράπεζα Goldman Sachs ήταν σαφώς πιο ήπια, ισορροπημένη, αλλά και αισιόδοξη στην προσέγγισή της.

goldman2

11
0

Η Goldman Sachs μείωσε τις τιμές-στόχους της έως 5% για τις τράπεζες, χωρίς, όμως, να αλλάξει τις συστάσεις της, όπου εξακολουθεί να διατηρεί ως top pick την Alpha Bank. Τα περιθώρια ανόδου από τις τιμές -στόχους της Goldman Sachs είναι από 50%-87%.

H πρώτη διαφορά είναι πως η Goldman Sachs βλέπει ότι η μείωση των εσόδων ήταν μικρότερη από ό,τι στο πρώτο τρίμηνο, με τις τράπεζες να επισημαίνουν ότι η τάση που επικράτησε στο πρώτο εξάμηνο θα συνεχιστεί και στο δεύτερο εξάμηνο του έτους. Μεγάλη διαφορά βλέπει η Goldman Sachs στα κέρδη προ φόρων των τραπεζών με +16% έναντι των προβλέψεών της, τόσο εξαιτίας του κόστους ρίσκου (CoR) όσο και των μικρότερων ρυθμών δημιουργίας νέων NPEs.

H Goldman Sachs προβλέπει κέρδη και στις τέσσερις τράπεζες φέτος, σε αντίθεση με τις Citi, BofA και DB, ενώ για το 2018 προέβη σε αναβάθμιση των μεγεθών για τη Eurobank κατά 29% και κατά 224% για την Εθνική Τράπεζα, μείωση 89% για την Αlpha Βank και 38% για την Τράπεζα Πειραιώς.

Πηγή: euro2day.gr

Σχόλια (0)
Προσθήκη σχολίου
ΤΟ ΔΙΚΟ ΣΑΣ ΣΧΟΛΙΟ
Σχόλιο*
χαρακτήρες απομένουν
* υποχρεωτικά πεδία

News Wire

Πληρωμές Προγράμματα Προϊόντα Τεχνολογία