BACK TO
TOP
Δικαιώματα

Κύκλωμα καπάκωσε τα βοσκοτόπια

Ξετυλίγεται σιγά – σιγά το κουβάρι µε τα κλεµµένα βοσκοτόπια και αποκαλύπτεται το µέγεθος της πρωτοφανούς απάτης που έχει γίνει σε βάρος γνήσιων αγροτών – κτηνοτρόφων, οι οποίοι, ενώ διατηρούν εδώ και χρόνια µόνιµη σχέση µε συγκεκριµένες χορτολιβαδικές εκτάσεις, βρέθηκαν ξαφνικά, στα χαρτιά του ΟΠΕΚΕΠΕ, χωρίς δικαιώµατα ενεργοποίησης δικαιωµάτων και φυσικά χωρίς επιδοτήσεις.

Κύκλωμα καπάκωσε τα βοσκοτόπια

3
3
Σύµφωνα µε αποκλειστικές πληροφορίες της Agrenda, µετά από συστηµατική έρευνα οµάδας µετακινούµενων κτηνοτρόφων από την Αετοµιλίτσα της Κόνιτσας, µε τη συνδροµή βέβαια τοπογράφων και δικηγόρων, έρχεται στο φως η µεγάλη απάτη που έχει γίνει από συγκεκριµένο κύκλο συµφερόντων, µέλη του οποίου βρέθηκαν ξαφνικά µε βοσκότοπους χιλιάδων στρεµµάτων και κοινοτικές επιδοτήσεις εκατοµµυρίων.

Αυτό το οποίο ελέγχεται είναι κατά πόσο στην απάτη εµπλέκονται συγκεκριµένα στελέχη του ΟΠΕΚΕΠΕ ή και πολιτικοί προϊστάµενοι της εν λόγω υπηρεσίας. Αντίθετα, οι διεξάγοντες την έρευνα, που εδώ και εβδοµάδες έχουν καταθέσει ήδη µηνυτήριες αναφορές, έχουν φθάσει σε ονόµατα τα οποία από το πουθενά και χωρίς σχέση µε τις περιοχές όπου βρίσκονται τα βοσκοτόπια, βρέθηκαν να έχουν «καπακώσει» χιλιάδες στρέµµατα και να έχουν ενεργοποιήσει τα αντίστοιχα δικαιώµατα

Συγκεκριµένα αναφέρεται άτοµο από τη ∆ράµα που εµφανίζεται ως κάτοχος βοσκότοπου µεγάλου µέρους, από τα 27.000 στρέµµατα της Αετοµιλίτσας, χωρίς να κατέχει ζωικό κεφάλαιο και χωρίς να έχει επισκεφθεί ποτέ, ούτε και εθιµοτυπικά, την περιοχή. Ανάλογη έρευνα γίνεται για τρία ονόµατα από το Κιλκίς, το ένα από τα οποία έχει υπάρξει και πολιτευτής, τα οποία φέρονται ως κάτοχοι µεγάλων εκτάσεων στην περιοχή. Λόγω χρονικής πίεσης, καθώς οι πληροφορίες έφθασαν στην εφηµερίδα λίγο πριν από το κλείσιµο του φύλλου, θα ακολουθήσει ρεπορτάζ στο επόµενο φύλλο της Agrenda.      

 

Λάρισα 28 Ιανουάριου 2015

Προς ΟΠΕΚΕΠΕ Γραφείο Προέδρου κ. Αποστολάκος Γρηγόρης

Κύριε Πρόεδρέ,

Είµαστε µια οµάδα κτηνοτροφών µετακινούµενοι στην Αετοµιλίτσα της Κόνιτσας και µόνιµοι κάτοικοι τους χειµερινούς µήνες στο Ν. Λάρισας, Απευθυνόµαστε σε σας για να σας ενηµερώσουµε για το εξής πρόβληµα.

Όλα τα προηγούµενα χρόνια δεν αντιµετωπίζαµε προβλήµατα στις πληρωµές των επιδοτήσεων (Τσεκ, εξισωτική, άρθρο 68). Από το 2013 όµως, ένας µεγάλος αριθµός κτηνοτροφών από την οµάδα µας εισέπραξε µειωµένη την εξισωτική αποζηµίωση* Το 2014 τα προβλήµατα πολλαπλασιάστηκαν* Οι καταγόµενοι κτηνοτρόφοι από την Αετοµιλίτσα δεν εισέπραξαν την εξισωτική ή την εισέκραξαν αρκετά µειωµένη.

Η απάντηση που λάβαµε από τον ΟΠΕΚΕΠΕ προφορικά είναι ότι δεν υπάρχει βοσκότοπος στην Αετοµιλίτσα.

Εµείς όµως από επίσηµα στοιχεία µέχρι σήµερα γνωρίζαµε ότι η Αετοµιλίτσα διαθέτει 27χιλ. βοσκότοπο και 26χιλ στρέµµατα δάσους σύνολο 53 χιλ.

Σας ενηµερώνουµε πως από πλευράς µας, υποβάλαµε όλα τα δικαιολογητικά όπως πράτταµε όλα τα χρόνια-

Απευθυνόµενοι σε σας, ζητούµε να µας απαντήσετε γραπτώς για ποιο λόγο δεν έγιναν κανονικά οι πληρωµές αυτών των ετών 2013-2014 και γιατί φαινόµαστε απο ρριπτό µενοι; Οι ανεπίσηµες πληροφορίες που εµείς συλλέξαµε ρωτώντας είναι ότι: Τα βοσκοτόπια παραχωρήθηκαν σε αγνώστους χ.

Ζητούµε πίσω τα βοσκοτόπια για να µπορέσουµε να κατοχυρώσουµε τις πληρωµές των ετών 2013&2014 και γραπτή απάντηση σε κάθε κτηνοτρόφο που απορρίπτεται και για ποιο λόγο.

Αναµένουµε άµεσα (εντός µιας εβδοµάδας) την επίσηµη γραπτή απάντησή σας ειδάλλως, θα αναγκαστούµε για να βρούµε το δίκαιό µας απευθυνόµενοι οµαδικά στην δικαιοσύνη.

 

ΤΖΙΟΤΖΙΟΣ ΜΙΧ.

ΚΟΛΟΒΟΣ Γ.

ΜΟΥΡΤΟΣ Θ.

ΜΟΥΡΤΟΣ ΜΙΛ.

Σχόλια (3)
Προσθήκη σχολίου

10-02-2015 20:29Αγρότης

Να γνωρίζετε ότι απο τα 28 μέλη-κράτη της Ευρωζώνης μόνο η Ελλάδα έχει δημιουργήσει Ο.ΠΕ.ΚΕ.ΠΕ.Τα άλλα 27 πληρώνονται κατευθείαν απο το Υπουργείο Γεωργίας του κάθε κράτους.Η παρανομία σε όλο το μεγαλείο της. Βγάλτε τα συμπεράσματα σας γιατί δημιούργησαν τον Ο.ΠΕ.ΚΕ.ΠΕ

Απάντηση

10-02-2015 14:15Αντρέας

Δυστυχώς δεν ήταν μονο σε λιγα μέρη πανελλαδικά το ιδιο και στην ορεινη ηλεια στην ενοτητα Λασιωνος και Λαμπειας το ιδιο σκηνικο θελει πιστευω επανελεγχο το θεμα σε ολη την επικρατεια να μπει το μαχαιρι στο κοκκαλο ελεος να στερουν απο τους κτηνοτροφους τους πραγμτικους εισοδημα και να δημιουργουν εκλογικη πελετεια και διαπλοκη τα λομπυ των γεοπονων και των πολιτικων φτανει πια!!!!!!!!

Απάντηση

10-02-2015 10:16Γιώργος

Κοιτάξτε λίγο και τι γίνεται στην Αιτωλοακαρνανία. Τους χρειαζεται ο εισαγγελέας.δυο χρόνια έχουν να πάρουν εξισωτικη οι κτηνοτρόφοι γιατί τα βοσκοτόπια τα έχουν πάρει οι εκλεκτοί τους

Απάντηση
ΤΟ ΔΙΚΟ ΣΑΣ ΣΧΟΛΙΟ
Σχόλιο*
χαρακτήρες απομένουν
* υποχρεωτικά πεδία

News Wire

Πληρωμές Προγράμματα Προϊόντα Τεχνολογία