BACK TO
TOP
Δικαιώματα

Ξαναμοιράζονται ιστορικά δικαιώματα αλλά στους ίδιους

Με θολές και αόριστες υποσχέσεις για «αναθεώρηση της διανοµής ιστορικών δικαιωµάτων ενιαίας ενίσχυσης ώστε να επιλυθούν τα ζητήµατα που δυσκολεύουν την εγκατάσταση των νέων γεωργών στη γεωργία» και «επικέντρωση των συνδεδεµένων ενισχύσεων σε στρατηγικής σηµασίας και υψηλής προστιθέµενης αξίας προϊόντα» κύλησε η ανοικτή συνάντηση του υπουργού Αγροτικής Ανάπτυξης µε αγρότες στην καρδιά του κάµπου στη Λάρισα.

Ξαναμοιράζονται ιστορικά δικαιώματα αλλά στους ίδιους

3
1
Σηµαία του η ενδιάµεση αναθεώρηση της Κοινής Αγροτικής Πολιτικής (2014-2020), οι βασικές κατευθύνσεις της οποίας θα πρέπει να αποκρυσταλλωθούν µέχρι το τέλος του µήνα.

Ο κ. Αποστόλου έφτασε στη Λάρισα µε την ελπίδα ότι οι γενικόλογες υποσχέσεις περί νέας κατανοµής των κοινοτικών ενισχύσεων θα βοηθούσαν να «γεφυρωθεί» το χάσµα που άνοιξαν οι κυβερνητικές παρεµβάσεις στο φορολογικό και το ασφαλιστικό

Παράλληλα πίστεψε ότι «κλείνοντας το µάτι» για τα διαχειριστικά ζητήµατα που αντιµετωπίζει ο αγροτικός κόσµος στις συναλλαγές του µε την Πολιτεία, θα εκτόνωνε την οργή του κόσµου για την οικονοµική ασφυξία που βιώνουν χιλιάδες αγροτικά νοικοκυριά.

Μπαρούτι ο κάµπος∆εν υπάρχει αµφιβολία ότι σηµαντικά θέµατα όπως είναι οι µεγάλες καθυστερήσεις εκτίµησης και καταβολής των αποζηµιώσεων από καταστροφές στην αγροτική παραγωγή, οι παλινωδίες στην κατανοµή των βοσκοτόπων που έχουν αφήσει εκτός ενισχύσεων χιλιάδες κτηνοτρόφους, οι περικοπές στις αγροτικές συντάξεις, οι αυξήσεις στο ΦΠΑ και γενικότερα στη φορολογία, όπως και το δράµα των ασφαλιστικών εισφορών, έχουν κάνει τον κάµπο µπαρούτι. Σ’ αυτά που είναι θέµατα σχεδιασµού της πολιτικής θα πρέπει να προστεθούν και η µόνιµη ασυνέπεια στις πληρωµές, είτε αυτές αφορούν σε άµεσες ενισχύσεις και επιδοτήσεις από προγράµµατα, είτε αφορούν σε υποχρεώσεις του κράτους από επιστροφές ΦΠΑ, Ειδικό Φόρο Κατανάλωσης στο αγροτικό πετρέλαιο κ.α

Καυτά θέµατα, δίχως απάντησηΕιδικά οι ανακοινώσεις για πληρωµές από το πρόγραµµα απονιτροποίησης της προηγούµενης 5ετίας, όπως και η προκήρυξη του επόµενου, τα χρωστούµενα τριών ετών από το αγροτικό πετρέλαιο και οι εκκαθαρίσεις των εξισωτικών αποζηµιώσεων, είναι πράγµατα που οι αγρότες όλης της χώρας και ειδικά της Θεσσαλίας περίµεναν πως και πως. Οι απαντήσεις ήταν για µια ακόµη φορά ασαφείς και το µέλλον µοιάζει αβέβαιο (ρεπορτάζ σελ. 6). Σηµειωτέον ότι αυτές τις µέρες µαζί µ’ όλα τ’ άλλα οι αγρότες βρίσκονται αντιµέτωποι µε τη ∆ΕΗ που τους κόβει το ρεύµα για παλιότερες οφειλές και χάνουν µέρες από το πότισµα και µε τους πλιατσικολόγους που περιδιαβαίνουν τα κτήµατα και δεν αφήνουν εργαλείο στη θέση του.

Το θέµα είναι ότι οι απαντήσεις της πολιτικής ηγεσίας δεν έρχονται ούτε στα µικρά θέµατα της καθηµερινότητας, ούτε στα µεγάλα του σχεδιασµού µιας αγροτικής πολιτικής που θα δίνει έναν καινούργιο αέρα αισιοδοξίας για το αύριο.


Δείτε εδώ όλο το φάκελο από το 557ο φύλλο της Agrenda: endiamesi anathewrisi.pdf
Σχόλια (1)
Προσθήκη σχολίου

18-07-2016 17:26nick

μωρε το πηρατε αμετι μουχαμετι να κοψουν τα δικαιωματα απο τους παλιους και να δωθουν στους νεους αμ δε αμα θες αποστολου να βοηθησεις τους νεους υπαρχουν και αλλοι τροποι οχι να παρεις απο τον εναν για να δωσεις στον αλλον οσο για την agrenda να μην ειναι μονοπλευρη

Απάντηση
ΤΟ ΔΙΚΟ ΣΑΣ ΣΧΟΛΙΟ
Σχόλιο*
χαρακτήρες απομένουν
* υποχρεωτικά πεδία

News Wire

Πληρωμές Προγράμματα Προϊόντα Τεχνολογία