BACK TO
TOP
Επιδοτήσεις

Μικρότερη η προκαταβολή του τσεκ, η πληρωμή «πάει» για Οκτώβρη

Το 50% από το 70-75%, της προκαταβολής της ενιαίας ενίσχυσης έτους 2013 και μόνο μετά από την ολοκλήρωση των ελέγχων του ΟΣΔΕ θα μπορεί η Ελλάδα να πληρώσει μετά τις 16 Οκτωβρίου, σύμφωνα με το δημοσίευμα που φιλοξενεί η εφημερίδα Agrenda που κυκλοφορεί το Σάββατο 7 Σεπτεμβρίου αποκλειστικά μαζί με το Profi.

Μικρότερη η προκαταβολή του τσεκ, η πληρωμή «πάει» για Οκτώβρη

2
3

Ωστόσο, όπως έχει γράψει η Agrenda, προϋπόθεση είναι να έχει κλείσει το σύστημα καταχώρισης των αιτήσεων έως τις 7 Σεπτεμβρίου, ενώ η πιο κρίσιμη ημερομηνία είναι η 11η Σεπτεμβρίου, όταν η Κομισιόν θα κληθεί να αποφασίσει ποιες χώρες είναι έτοιμες να πληρώσουν το τσεκ νωρίτερα.

Υπενθυμίζεται ότι τα πέντε τελευταία χρόνια η Κομισιόν έχει αποφασίσει να δίνει χρήματα από τον κοινοτικό προϋπολογισμό νωρίτερα, αντί για την 1η Δεκεμβρίου, που είναι η επίσημη ημερομηνία εκταμίευσης των κοινοτικών πόρων για τη γεωργία. Φέτος, για πρώτη φορά φάνηκε ότι υπήρχαν σοβαρές καθυστερήσεις στη συμπλήρωση και καταχώριση των ελληνικών δηλώσεων στο σύστημα του ΟΣΔΕ, με αποτέλεσμα μέχρι και τη Δευτέρα 2 Σεπτεμβρίου οι συνεταιριστικές οργανώσεις να παίρνουν τηλέφωνο σε δικαιούχους ενίσχυσης, σχεδόν με απειλητικό τόνο, ώστε να τακτοποιήσουν το ΟΣΔΕ, προειδοποιώντας για απώλεια της επιδότησης.

 

Πρόκειται κυρίως για δικαιούχους που έχουν αρνηθεί να πληρώσουν τα υπέρογκα τιμολόγια που χρεώνουν ορισμένες Ενώσεις (υπάρχει επώνυμη καταγγελία στην Agrenda για την ΕΑΣ Ορεστιάδας), αλλά την τελευταία στιγμή αναγκάζονται να τα πληρώσουν, ακόμα και στις περιπτώσεις που ξεπερνούν τα 100 ευρώ τη δήλωση. Είναι χαρακτηριστικό ότι υπάρχει κομμένο τιμολόγιο για εξυπηρέτηση σε σχέση με το ΟΣΔΕ, χωρίς να αναγράφεται ξεκάθαρα ότι είναι για τη δήλωση, που έχει κοπεί στις 2 Σεπτεμβρίου, ενώ η προθεσμία έληγε στις 15 Μαΐου.

Σε κάθε περίπτωση, ο ΟΠΕΚΕΠΕ καλείται από 7 ως 11 Σεπτεμβρίου να έχει προετοιμαστεί ακόμα και για επιτόπιο έλεγχο στα κεντρικά του γραφεία από την ΕΕ, προκειμένου να διαπιστωθεί η πορεία συμπλήρωσης, καταχώρισης και ελέγχου των αιτήσεων ενιαίας ενίσχυσης.

Σχόλια (3)
Προσθήκη σχολίου

18-10-2013 21:30koula theodosiadou

vgainei kai o oktomvris kai xrimata apo tin kap akoma den eidame.mou aresei i anakoinosi tou upourgeiou oti meta tis dekapente tha mpoun ta xrimata.file agroti ego kateigeila tin enosi pou mou pire xrimata gia tin kap kai mou ta epestrpsan giati itan paranomi,etsi prepei na kanoume oloi

Απάντηση

04-10-2013 18:50argyrhss

ee kala apo 16 tou mhna to travane 21 kai 22 kai 23 ante 24 8a ta paroume,,xaxa re esi akoma den katalaves oti o ypourgos georgias pera apo to na exserevna an i savra me ton vatraxo einai ksaderfia den kani tpt alo ,xaxa0xa0ax0axa xxaxa

Απάντηση

07-09-2013 18:15agrotis

Κύριε Υπουργέ Γεωργίας πείτε μας.. Επιτρέπετε τελικά οι αγρότες να πληρώνουν υπέρογκα ποσά στις κατά τόπους ενώσεις για τις δηλώσεις ΟΣΔΕ ή απαγορεύεται? Τα λεφτά που παρανόμως εισπράχθηκαν τα προηγούμενα χρόνια θα επιστραφούν?

Απάντηση
ΤΟ ΔΙΚΟ ΣΑΣ ΣΧΟΛΙΟ
Σχόλιο*
χαρακτήρες απομένουν
* υποχρεωτικά πεδία

News Wire

Πληρωμές Προγράμματα Προϊόντα Τεχνολογία