BACK TO
TOP
Επιδοτήσεις

Παίζουν με την υπομονή των βιοκαλλιεργητών με τις πληρωμές

Μόνο αν προκηρυχθούν εθνικές εκλογές υπάρχει περίπτωση να «ξεκολλήσει» η πληρωµή στα βιολογικά, δηλώνουν µε θυµό οι δικαιούχοι του προγράµµατος που είναι απλήρωτοι εδώ και δυόµισι χρόνια, σύμφωνα με το ρεπορτάζ της εφημερίδας Agrenda που κυκλοφορεί το Σάββατο 13 Σεπτεμβρίου αποκλειστικά μαζί με την ειδική έκδοση Smart Farm για τα βοσκοτόπια και τους συνεταιρισμούς.

Παίζουν με την υπομονή των βιοκαλλιεργητών με τις πληρωμές

0
0

Καλόν Οκτώβρη και βλέπουµε, λένε πλέον οι αρµόδιοι του ΟΠΕΚΕΠΕ για την πληρωµή των βιολογικών στους αγρότες, παρά τις δεσµεύσεις της πολιτικής ηγεσίας για µια πρώτη δόση µέσα στον Σεπτέµβριο. Οι παραγωγοί, που παραµένουν απλήρωτοι για περίπου 2,5 χρόνια από το εν λόγω πρόγραµµα, έχουν φτάσει στο «αµήν» και ζητούν τουλάχιστον µια προκαταβολή 50%, όπως έγινε και σε άλλες περιπτώσεις, προκειµένου να αντιµετωπίσουν τα πρακτικά προβλήµατα στην εφαρµογή του µέτρου.

Ο µεγαλύτερος φόβος των αγροτών είναι ότι αυτή η καθυστέρηση θα τραβήξει ακόµα περισσότερο, αν το υπουργείο αποφασίσει να προηγηθεί η πληρωµή της ενιαίας ενίσχυσης µέσα στον Οκτώβρη. Για την ώρα, πάντως, τα σηµάδια δεν είναι ευνοϊκά, καθώς το σύστηµα του ΟΠΕΚΕΠΕ είναι κλειστό για τους δικαιούχους των βιολογικών, όπως ενηµερώνουν οι υπηρεσίες τους παραγωγούς και τους γεωπόνους συµβούλους τους.

Αναλυτικό ρεπορτάζ  στην εφημερίδα Agrenda που κυκλοφορεί το Σάββατο 13 Σεπτεμβρίου

 

Σχόλια (0)
Προσθήκη σχολίου
ΤΟ ΔΙΚΟ ΣΑΣ ΣΧΟΛΙΟ
Σχόλιο*
χαρακτήρες απομένουν
* υποχρεωτικά πεδία

News Wire

Πληρωμές Προγράμματα Προϊόντα Τεχνολογία