BACK TO
TOP
Επιδοτήσεις

Με 364 παραγωγούς της Λέσβου ξεκίνησαν οι πληρωμές των βιολογικών

Με την Περιφέρεια Λέσβου ξεκίνησαν την Τρίτη 16 Δεκεμβρίου οι πληρωμές του προγράμματος της βιολογικής γεωργίας, για 364 δικαιούχους και συνολικό ποσό ύψους 712.688, 64 ευρώ, ανοίγοντας το δρόμο για την εξόφληση και των υπολοίπων βιοκαλλιεργητών που περιμένουν χρήματα από το 2012.

Με 364 παραγωγούς της Λέσβου ξεκίνησαν οι πληρωμές των βιολογικών

0
0

Συγκεκριμένα, η ανακοίνωση του ΟΠΕΚΕΠΕ αναφέρει ότι «στις 16/12/2014 έγινε η παρακάτω πληρωμή Αγροτικής Ανάπτυξης: 1)Πληρωμή για το Μέτρο 214.1.1 Βιολογική Γεωργία με το ποσό των 712.688,64 ευρώ και πλήθος 364 δικαιούχων».

Να σημειωθεί ότι τις τελευταίες ημέρες το σύστημα του ΟΠΕΚΕΠΕ ήταν κλειστό, ενώ οι απλήρωτοι αγρότες μετέφεραν στο Αgronews την αγανάκτησή τους για την «κοροϊδία» όπως την αποκαλούσαν από πλευράς των υπευθύνων τόσο από το υπουργείο όσο και από τον ΟΠΕΚΕΠΕ, αναφορικά με την πορεία των πληρωμών για τα βιολογικά.

Από την πλευρά του ο ΟΠΕΚΕΠΕ με πρόσφατη ανακοίνωσή του καλούσε «τις ΔΑΟΚ που έχουν ολοκληρώσει τους φακέλους των δικαιούχων, να τις αποστείλουν στον Οργανισμό, καθώς το πληροφοριακό σύστημα έχει ανοίξει, προκειμένου να προχωρήσει η διαδικασία πίστωσης των λογαριασμών των παραγωγών».

Ολόκληρη η ανακοίνωση του ΟΠΕΚΕΠΕ έχει ως εξής: «Μετά την ολοκλήρωση των εκπαιδεύσεων των υπαλλήλων των ∆ΑΟΚ που πραγµατοποίησε ο ΟΠΕΚΕΠΕ στην Αθήνα και Θεσσαλονίκη και την ολοκλήρωση των διασταυρωτικών ελέγχων, σας ενηµερώνουµε ότι ήδη είναι ανοικτό και διαθέσιµο στους φορείς υλοποίησης (∆ΑΟΚ) το πληροφοριακό σύστηµα που υποστηρίζει την διαδικασία πληρωµών του µέτρου 214 «Αγροπεριβαλλοντικές Ενισχύσεις» ∆ράση 1.1. Βιολογική Γεωργία προκειµένου να δηµιουργηθούν οι παρτίδες πληρωµής και να αποσταλούν φάκελοι στην υπηρεσία µας για την καταβολή οικονοµικών ενισχύσεων στους δικαιούχους της δράσης Βιολογική Γεωργία».

Έτοιμη η Περιφέρεια Λέσβου

Χαρακτηριστική για την επερχόμενη πληρωμή ήταν η ανακοίνωση της ∆ΑΟΚ Βορείου Αιγαίου, από την περασμένη εβδομάδα - την οποία είχε ήδη γράψει και η εφημερίδα Agrenda- µε την οποία ενηµερώνονται «οι βιοκαλλιεργητές Λέσβου και Λήµνου, που κατέθεσαν δήλωση εφαρµογής για το έτος 2012 στο πλαίσιο της δράσης 1.1 «Βιολογική Γεωργία-διετής παράταση», ότι την Τετάρτη 10-12-2014 αναρτήθηκαν στον Πίνακα Ανακοινώσεων της Υπηρεσίας οι αναλυτικές ονοµαστικές καταστάσεις πληρωµής µε τους δικαιούχους και τους απορριπτόµενους. Οι καταστάσεις περιλαµβάνουν 364 δικαιούχους µε συνολικό ποσό πληρωµής 712.688,64 ευρώ και 25 απορριπτόµενους µε αναλυτικά τους λόγους απόρριψης.

Οι καταστάσεις έχουν αποσταλεί στον ΟΠΕΚΕΠΕ για την έκδοση των σχετικών εντολών πληρωµής και την πίστωση των ατοµικών λογαριασµών. Επί των αναρτηµένων αναλυτικών καταστάσεων πληρωµής µπορούν οι υποβληθούν ενστάσεις εντός πέντε (5) εργάσιµων ηµερών από την ηµεροµηνία της πρώτης ανάρτησης ήτοι µέχρι την Τετάρτη 17-12-2014.

Μετά από την εξέταση των ενστάσεων θα πραγµατοποιηθεί νέα πληρωµή.

Η προϊστάµενη της ∆ιεύθυνσης Αγροτικής Οικονοµίας Καλλιόπη Μάντου».

 

Σχόλια (0)
Προσθήκη σχολίου
ΤΟ ΔΙΚΟ ΣΑΣ ΣΧΟΛΙΟ
Σχόλιο*
χαρακτήρες απομένουν
* υποχρεωτικά πεδία

News Wire

Πληρωμές Προγράμματα Προϊόντα Τεχνολογία