BACK TO
TOP
Επιδοτήσεις

Ραντεβού στις κάλπες δίνουν οι αγρότες αν δεν δουν λεφτά ως την Παρασκευή

Έφυγαν από τον κόμβο της Κουλούρας οι ροδακινοπαραγωγοί, ενώ έληξαν την κατάληψη στα γραφεία της ΕΒΖ στην Αριστοτέλους και οι τευτλοπαραγωγοί, το βράδυ της Τετάρτης 21 Ιανουαρίου, αφήνοντας ανοιχτό το ενδεχόμενο να ξαναγυρίσουν... αυτή τη φορά στα εκλογικά κέντρα, σε περίπτωση που δεν καταβληθούν τα χρήματα που δικαιούνται τις επόμενες δύο μέρες και πριν τις κάλπες.

0
0

Οι ροδακινοπαραγωγοί πραγματοποίησαν συγκέντρωση διαμαρτυρίας στον κόμβο της Κουλούρας το πρωί της Τετάρτης 21 Ιανουαρίου, ζητώντας να τους καταβληθούν τα 33 εκατ. ευρώ, τα οποία ανακοίνωσε ο υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης Γιώργος Καρασμάνης.

«Υπάρχουν σοβαρές ενδείξεις, σύμφωνα με τις πληροφορίες που έχουμε ότι μέσα στις δύο επόμενες εργάσιμες ημέρες θα καταβληθούν τα χρήματα στους τραπεζικούς μας λογαριασμούς, αποφασίσαμε να αποχωρήσουμε, τονίζοντας ωστόσο ότι εάν δεν λάβουμε τα χρήματα θα δώσουμε «δυναμικό παρών» στα εκλογικά κέντρα» δήλωσε ο πρόεδρος του Αγροτικού Συνεταιρισμού Βέροιας Τάσος Χαλκίδης.

Εν τω μεταξύ, το βράδυ της Τετάρτης οι παραγωγοί και οι μηχανάτορες έβαλαν τέλος στην κατάληψή τους και αποχώρησαν, τονίζοντας πως «ό,τι μπορούσαν να κάνουν το έκαναν και πως πάνε την Κυριακή μπροστά στην κάλπη να ψηφίσουν κατά συνείδηση».

Να σημειωθεί ότι προηγήθηκε συνάντηση με τον πρόεδρο και διευθύνοντα σύμβουλο της ζαχαροβιομηχανίας, Λάμπρο Χαραλάμπους, ο οποίος τους διαβεβαίωσε πως έχει βρεθεί τρόπος το ποσό των περίπου 11 εκατ. ευρώ, που έχει εξασφαλίσει ως δάνειο από την Πειραιώς για να τους πληρώσει, μπορεί να το φθάσει στα 16 εκατ. ευρώ.

Επιπλέον, για τα υπόλοιπα 2 εκατ. ευρώ, από τα συνολικά 18 εκατ. ευρώ, της αξίας των τεύτλων που παραδόθηκαν στην καμπάνια του 2014, τους είπε ότι θα τα πάρουν σε βάθος διμήνου.

Σχόλια (0)
Προσθήκη σχολίου
ΤΟ ΔΙΚΟ ΣΑΣ ΣΧΟΛΙΟ
Σχόλιο*
χαρακτήρες απομένουν
* υποχρεωτικά πεδία

News Wire

Πληρωμές Προγράμματα Προϊόντα Τεχνολογία