BACK TO
TOP
Επιδοτήσεις

Μάρτιο η πληρωμή της βιολογικής κτηνοτροφίας

Ελπίδες στους κτηνοτρόφους γέννησε η δέσµευση του υφυπουργού Παραγωγικής Ανασυγκρότησης, Παναγιώτη Σγουρίδη, για πληρωµή των δικαιούχων του προγράµµατος βιολογικής κτηνοτροφίας στα µέσα ή στο τέλος Μαρτίου. Συγκεκριµένα, ο κ. Σγουρίδης, κατά τη συνάντησή του µε τους προέδρους των κτηνοτροφικών συλλόγων από ∆ράµα, Καβάλα, Ξάνθη και Έβρο, το περασµένο Σάββατο στην Ξάνθη, σχετικά µε τις πληρωµές της βιολογικής κτηνοτροφίας ανακοίνωσε ότι «αυτές θα γίνουν σε δύο δόσεις, επειδή είναι χρήµατα που είναι σε εκκρεµότητα για την περίοδο 2012-2014, και η πρώτη δόση θα πιστωθεί στους λογαριασµούς των δικαιούχων στα µέσα ή στο τέλος Μάρτη και η δεύτερη ένα µήνα µετά».

Μάρτιο η πληρωμή της βιολογικής κτηνοτροφίας

9
0
Εν τω µεταξύ, την ίδια ώρα, αντιµέτωποι µε το ενδεχόµενο να απορριφθούν οι ενστάσεις τους έρχονται 300 βιοκαλλιεργητές της Λακωνίας. Μάλιστα, όπως αναφέρει ανακοίνωση της Ένωσης Βιοκαλλιεργητών Λακωνίας, πρόκειται για ενστάσεις που έχουν υποβληθεί σχετικά µε την πληρωµή της οικονοµικής ενίσχυσης του έτους 2012, από την Επιτροπή Αξιολόγησης Ενστάσεων και τον ΟΠΕΚΕΠΕ, και αφορούν λάθη στο πληροφοριακό σύστηµα του Οργανισµού, τα οποία δεν έχουν ακόµα διορθωθεί
Το ζήτηµα, σύµφωνα µε τους βιοκαλλιεργητές, είναι πιο σύνθετο, καθώς οι κωδικοί στο ηλεκτρονικό σύστηµα του ΟΠΕΚΕΠΕ δεν αφορούν µόνο τις αιτήσεις πληρωµής του 2012, αλλά θα επαναληφθούν και στους φακέλους του 2013 και του 2014, που θα οδηγήσουν σε νέες απορρίψεις δικαιούχων και απώλειες της σχετικής οικονοµικής ενίσχυσης των παραγωγών.     

Κόπηκαν από την πληρωµή των βιολογικών επειδή δήλωναν τριφύλλι αντί για µηδική«Θύµατα» του ηλεκτρονικού συστήµατος του ΟΠΕΚΕΠΕ έπεσαν 10 τουλάχιστον αγρότες της Ξάνθης, οι οποίοι καταγγέλλουν ότι δεν έχουν πληρωθεί για το πρόγραµµα των βιολογικών εδώ και τέσσερα χρόνια, επειδή δήλωναν στην αίτηση καλλιέργειας ΟΣ∆Ε «τριφύλλι» αντί για «µηδική». Πρόκειται για τεχνικό λάθος στην καταχώρηση (που έγινε από φορείς, τους µελετητές ή τις Ενώσεις), το οποίο ωστόσο βγάζει λάθος κωδικό και κατ’ επέκταση τους πετάει έξω από το σύστηµα και τους µπλοκάρει την επιδότηση. Και σ’ αυτή την περίπτωση, που τελικά δεν αφορά µόνο το νοµό Ξάνθης, απαιτείται να ανοίξει το σύστηµα του ΟΠΕΚΕΠΕ, προκειµένου να γίνουν οι απαραίτητες διορθώσεις εξαρχής, για να µην επαναληφθεί το ίδιο λάθος.    

Τρεις µήνες απλήρωτη η πρόωρη σύνταξη Πρωτοφανές χαρακτηρίζουν οι αγρότες το γεγονός ότι εδώ και τρεις µήνες έχουν να πληρωθούν την πρόωρη σύνταξη. Σύµφωνα µε καταγγελίες, που έφτασαν στην Agrenda, πρόκειται για µία πολύ τακτική πληρωµή, που γινόταν στα µέσα κάθε µήνα. Ωστόσο, η τελευταία πίστωση λογαριασµών έγινε στις 18 ∆εκεµβρίου 2014 και αφορούσε την πρόωρη σύνταξη του Νοεµβρίου. Σηµειώνεται ότι για το 2015 δεν έχει ακόµα εγκριθεί η απόφαση έγκρισης πίστωσης του σχετικού κονδυλίου που αφορά την πληρωµή του 2015, ενώ το αντίστοιχο ποσό για το 2014 ήταν 88 εκατ. ευρώ

Σχόλια (0)
Προσθήκη σχολίου
ΤΟ ΔΙΚΟ ΣΑΣ ΣΧΟΛΙΟ
Σχόλιο*
χαρακτήρες απομένουν
* υποχρεωτικά πεδία

News Wire

Πληρωμές Προγράμματα Προϊόντα Τεχνολογία